Bouwsteen Coastal Pacific Trein

Vanaf het meest noordelijke topje van het Zuidereiland, waar de boot vanaf Wellington arriveert, stap je aan boord en neem je plaats achter de panoramaramen van de Coastal Pacific Trein. Er wacht je een fantastische route door de bergen, de wijngaarden en pal langs de zee, helemaal tot Christchurch. Tijdens deze treinreis stap je tweemaal uit voor een verblijf in wijnstad Blenheim en de walvishoofdstad Kaikoura.

Reis met Coastal Pacific Trein
Slapen in Blenheim en Kaikoura
Inclusief walvistour
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Coastal Pacific Trein

Dag 1  Aankomst Blenheim

Dag 2  Blenheim

Dag 3  Kaikoura

Dag 4  Vertrek Kaikoura

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Blenheim

Nieuw-Zeeland-Coastal-Pacific3 Nieuw-Zeeland-Coastal-Pacific6

Stap aan boord van de Coastal Pacific trein en neem plaats in een comfortabele stoel in een ruime wagon met grote panoramische ramen en dakramen. Op deze manier hoeft je niets van de mooie omgeving te missen. In de armleuning vind je een koptelefoon voor interessante informatie en verhalen over de route.
Deze eerste rit is kort, slechts 30 minuten voordat je Blenheim bereikt. Onderweg even naar buiten? Dat kan! Stap dan naar buiten op de speciale uitzicht-wagon.


Bij aankomst staat de transfer klaar om je naar je hotel te brengen.
Als het bruisende hart van het wijngebied Marlborough, is het altijd zonnige Blenheim de ideale uitvalsbasis om je wijn-dorst te lessen en de smaakpapillen te verwennen. Deze regio is goed voor 75% van de Nieuw-Zeelandse wijnproductie, met name de Sauvignon Blanc staat bekend als een van de beste ter wereld. Het lastigste van je verblijf moet nog komen, namelijk een keuze maken uit ontelbaar veel uitstekende restaurants waar je gaat dineren.

 

Overnachting in Blenheim.                        

Inclusief treinreis, transfer

Dag 2 Blenheim

Een vrije dag in dit mooie wijngebied. Kies je voor een dagtour naar de wijnhuizen met proeverijen, of ga je liever zelf op pad met de fiets?

Naast het vullen van de buik heeft deze gezellige stad meer te bieden. Neem een kijkje in de geschiedenis van de luchtvaart in het Omaka Aviation Heritage Center of verken wandel- en mountainbikepaden in het Wither Hills Farm Park. Ga golfen op een van de golfbanen of leer meer over het Marlborough wijngebied in het Marlborough Museum.

 

Overnachting in Blenheim.

Inclusief ontbijt

Taste Marlborough
Blenheim

Taste Marlborough

Verwen je zintuigen met onze zeer speciale Taste Marlborough Wine Tour, een volledige dag waarbij je meer...

Dag 3 Blenheim - Kaikoura

Ca. 2 uur met de trein

Nieuw-Zeeland-Kaikoura-1 Nieuw-Zeeland-Kaikoura-12

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en stapt aan boord van de Coastal Pacific trein. In ongeveer 2 uur reis je van Blenheim naar Kaikoura aan de kust.

 

Gezelligheid, een fotogenieke omgeving én een rijk zeeleven vind je bij Kaikoura! Dit kleine stadje aan de kust met een decor van met sneeuw bedekte bergtoppen is dé plek om majestueuze zeedieren te spotten. Het voedselrijke water voor de kust, als resultaat van een ontmoeting van twee zeestromingen met als gevolg een diepe kloof onder water, trekt het hele jaar door verschillende walvissen, blauwe vinvissen, potvissen, dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen en zelfs albatrossen aan. Altijd al naast een dolfijn in het water willen liggen? Zelfs dat kan hier! Op een veilige en diervriendelijke manier spring je met snorkel en wetsuit het water in voor een bijzondere ontmoeting.

 

Overnachting in Kaikoura.

Inclusief ontbijt, trein

Zwemmen met wilde dolfijnen
Kaikoura

Zwemmen met wilde dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen is een unieke en gewilde activiteit die vaak wordt omschreven als een ervaring, die je...

Dag 4 Vertrek Kaikoura - Christchurch

Ca. 3 uur met de trein

Zet vandaag de wekker extra vroeg, want geloof ons, deze zonsopgang wil je niet missen. Rol uit bed en vind een plekje op het strand en geniet van de oranje zonnestralen die op en boven de besneeuwde bergen voor een magische, paarse gloed zorgen die iedere minuut lijkt te veranderen.

 

Na het ontbijt ga je mee met de enige walvissafari in Nieuw-Zeeland voor een ontmoeting met de bijzondere reuzen. Kaikoura wordt met reden de walvishoofdstad van Nieuw-Zeeland genoemd. De reuzenpotvis is hier namelijk het hele jaar door voor de kust aanwezig. De reuzenpotvis is de ster van de show, maar ook pelsrobben, dolfijnen en zelfs een albatros worden regelmatig gespot. Afhankelijk van het seizoen, kan je ook nog migrerende bultruggen, een griend, vinvissen of zuidkapers tegenkomen. De tour duurt ongeveer 2 uur.

Eind van de middag stap je opnieuw aan boord van de Coastal Pacific voor de laatste rit en tevens de mooiste. De trein volgt een adembenemende, slingerende route pal langs de Stille Oceaan. Hou je ogen open, wie weet spot je walvissen of dolfijnen vanuit de trein. De rit van Kaikoura naar Christchurch duurt ongeveer 3 uur.

Hier eindigt je reis met de Coastal Pacific. Verblijf in Christchurch en vervolg de reis met de auto over het Zuidereiland!

Inclusief ontbijt, walvistour, treinreis

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën