Bouwsteen Tongariro Trekking

Voor avonturiers is een bezoek aan het Tongariro National Park een must. Het diverse landschap, met smaragdgroene meren, alpenweiden, warmwaterbronnen en de grootste vulkanen van het Noordereiland, biedt genoeg activiteiten. De Tongariro Alpine Crossing is één van de mooiste dagtochten ter wereld en mag dan ook niet ontbreken.

Een van de mooiste dagtochten
Op pad met een gids
Spectaculair landschap
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Tongariro Trekking

Dag 1  Aankomst Tongariro National Park

Dag 2  Tongariro National Park

Dag 3  Tongariro National Park

Dag 4  Vertrek Tongariro National Park

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Tongariro National Park

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Tongariro-1 Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Tongariro-National-Park-Mount-Nguaruhoe-Mount-Tongariro Nieuw-Zeeland-Tongariro-National-ParkEmerald-Lakes

Het Tongariro National Park is een paradijs voor liefhebbers van outdoor en actieve activiteiten. De actieve vulkanen Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro domineren het landschap in het Tongariro National Park. 

Wandel langs het smaragdgroene Emerald Lake, bewonder watervallen en fiets over de historische Ohuakune Old Coach Road. Het hoogtepunt van het park is de wereldbekende Tongariro Alpine Crossing: één van de bekendste en mooiste dagtochten ter wereld, maar het park heeft meer te bieden. Ga mountainbiken door de weelderige bossen van Rangataua, sup of kajak over gekleurde meren of ga raften over ruige wateren. Begin je verblijf met een bezoek aan het Whakapapa Visitor Center. Lord of The Rings liefhebbers zullen het landschap in het Tongariro National Park herkennen. Mt. Ngauruhoe fungeerde namelijk als Mt. Doom in The Lord of The Rings films!

 

Overnachting nabij het Tongariro National Park.

Inclusief huurauto

Dag 2 Tongariro National Park

Dé Tongariro Alpine Crossing

Een wandeling die bij velen op de bucketlist staat: de Tongariro Alpine Crossing! Deze 19 km lange trektocht is de beste dagtocht van Nieuw-Zeeland. Samen met een gids ga je vandaag op avontuur. Het pad loopt tussen Mount Ngauruhoe en Mount Tongariro en buigt dan af over Mount Tongariro. Mount Tongariro is niet één vulkaan, maar een complex van kraters die in verschillende perioden actief zijn geweest. Tijdens de tocht wordt je omgeven door een spectaculair landschap met verschillend gekleurde kraters, vulkanische rotsen, bergbronnen en smaragdgroene meren.

 

Overnachting nabij het Tongariro National Park.

Inclusief ontbijt, Tongariro Alpine Crossing

Dag 3 Tongariro National Park

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Tongariro-raften Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Tongariro-National-Park-Tawhai-Falls

Verken vandaag het prachtige Tongariro National Park. Bij de Ketetahi Hot Springs zie je maar liefst 40 fumarolen, modderpoelen en borrelende bronnen. Er zijn ook meerdere watervallen in het nationale park welke een bezoek waard zijn. In het Whakapapa Visitor Center vind je alle wandelroutes en welke route met welke weersomstandigheid goed te doen is.

 

Op zoek naar meer avontuur? Ga dan raften over de Tongariro-rivier! Tijdens de tocht van 14 kilometer trotseer je meer dan 50 stroomversnellingen. Voel de spanning wanneer je door het water en over de rotsen omlaag gaat. Je vaart door een vulkanische kloof en wordt omgeven door ongerepte groene bossen, kristalhelder water en inheemse fauna.

 

Overnachting in het Tongariro National Park.

Inclusief ontbijt, huurauto

Raften nabij Tongariro National Park
Tongariro NP & Turangi

Raften nabij Tongariro National Park

Er wacht je een avontuurlijke dag op de Tongariro-rivier! Na een instructie ga je met de raft te water om de...

Dag 4 Vertrek Tongariro National Park

Er is een einde gekomen aan je verblijf in het Tongariro National Park. Vervolg je reis over het Noordereiland of rijd naar Wellington voor de overtocht naar het Zuidereiland. Voor inspiratie kijk je bij ons bouwsteenoverzicht.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën