Bouwsteen Kiwi’s op Kapiti Island

Natuurliefhebber of vogelspotter? Dan mag een bezoek aan Kapiti Island niet ontbreken aan je rondreis door Nieuw-Zeeland! Verken de natuur op het eiland, klim naar het hoogste punt, spot zeldzame vogels en ga in het donker samen met een gids op zoek naar de kiwi.

Unieke natuurervaring
Op zoek naar kiwi’s
Overnacht op het eiland
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Kiwi’s op Kapiti Island

Dag 1  Aankomst Kapiti Island

Dag 2  Vertrek Kapiti Island

 

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kapiti Island

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Kapiti-Island-Kiwi_1_596631

De komende dagen staat een ultieme natuurbelevenis op het programma: je gaat naar Kapiti Island om de zeldzame kiwi te spotten! Je ontmoet je medereizigers in de haven van Paraparaumu, vanuit waar de boot in 20 minuten naar het eiland vaart. Samen met de gids verken je het eiland. Vandaag bezoek je Rangatira en omgeving, gelegen in het midden van het eiland.

 

Eind van de middag word je naar Waiorua Bay in het noorden gebracht, waar je overnacht in de lodge. Geniet van een vers bereid diner onder het genot van een biertje of wijntje, voordat je samen met de gids in het donker op pad gaat. Op zoek naar de ‘’little spotted kiwi’s’’! Op het eiland leven ongeveer 1.200 kleine kiwi’s, waardoor je op Kapiti Island een grote kans hebt om deze zeldzame vogels te bewonderen in het wild.

 

Overnachting op Kapiti Island.                  

Inclusief bootovertocht, wandeling met gids, transfer Rangatira naar de lodge, diner, begeleide kiwi tocht                          

Dag 2 Vertrek Kapiti Island

Start de dag rustig op met een ontbijt en koffie terwijl je de zon ziet opkomen boven Waiorua Bay. Vandaag maak je een wandeling in North End. Er zijn twee mogelijkheden: volg de route langs de kust of verken het binnenland met zijn bossen en heuvels. Na een warme lunch in de lodge maak je je klaar voor de terugreis naar het vasteland. Vervolg de reis naar het Zuidereiland of ga op verkenning op het Noordereiland. Wat dacht je van de indrukwekkende Tongariro Alphine Crossing of een Hike & Kajak trip door het Abel Tasman National Park? Bekijk ons bouwsteenoverzicht voor meer inspiratie.   

 

Inclusief ontbijt, lunch, transfer van de lodge naar de haven, bootovertocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën