Bouwsteen Bay of Islands & Northland

Een rondreis door de regio Northland waarbij geen hoogtepunt wordt overgeslagen. Bewonder de grootste kauribomen ter wereld, leer over de Maori-cultuur en spot dolfijnen terwijl je vaart langs de idyllische baaitjes van de Bay of Islands. De Tutukaka-kust met zijn rotsachtige kustlijn staat bekend om de indrukwekkende onderwaterwereld. De witte zandstranden nodigen uit om te ontspannen.

Inclusief excursies
Het beste van Northland
Overnacht in sfeervolle B&B’s
Danique-nieuw-zeeland-milford-sound_2_654331
Danique
In Nieuw-Zeeland heb ik prachtige meerdaagse wandelingen gemaakt en ben ik verliefd geworden op de natuur.
foto-collega-natalie-stenen_1_635261
Natalie
Van het uiterste puntje in het noorden tot het uiterste zuiden; geen enkel stuk is hetzelfde. Nieuw-Zeeland heeft mij enorm verrast.
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Van gigantische bergen en gletsjers tot aan tropische stranden en vele uitzichten. Voor natuurliefhebbers is Nieuw-Zeeland een droom!
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany
Melany
De natuur in Nieuw-Zeeland is overweldigend. Bewonder besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte wijngaarden en de Maori-cultuur.

Reis van dag tot dag: Bay of Islands & Northland

Dag 1  Aankomst Hokianga

Dag 2  Bay of Islands

Dag 3  Bay of Islands

Dag 4  Tutukaka

Dag 5  Vertrek Tutukaka

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Hokianga

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Hokianga-Waipoua-Kauri-Forest-4 Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Hokianga-Opononi-kust Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Hokianga-Waipoua-Kauri-Forest-1

Je verkenning van de regio Northland gaat beginnen! Op de route van Auckland naar Hokianga zijn een paar leuke stops, dus maak er een mooie dagtocht van. Je rijdt langs charmante dorpjes, stranden, beboste heuvels en uitzichtpunten. Neem vanaf de Opononi Wharf een watertaxi naar de gigantische zandduinen aan de andere kant van de haven en glij op een sandboard van de duinen af.

 

Deze middag zie je de oudste en grootste kauribomen ter wereld. Samen met een lokale Māori gids ga je op pad in het Waipoua Forest. Bewonder Tane Mahuta, de grootste boom van ongeveer 2000 jaar oud en een omtrek van wel 4,4 meter. Een andere boom, de Te Matua Ngahere, ook wel ‘’Vader van het bos’’ genoemd, is naar schatting zelfs 2500 tot 3000 jaar oud. Wandel door het groene woud en bewonder naast de kauribomen ook andere, bijzondere flora en fauna en kom meer te weten over de relatie tussen de Māori en het bos.

 

Overnachting in Hokianga.                         

Inclusief huurauto, excursie Waipoua Forest

Dag 2 Hokianga – Bay of Islands

Je reist naar één van de mooiste gebieden van het Noordereiland, namelijk de paradijselijke Bay of Islands. In 1,5 uur rijd je rechtstreeks naar de oostkant van Northland. Je kunt er ook voor kiezen om er vandaag een prachtige dagtocht van te maken naar één van de meest noordelijke punten van Nieuw-Zeeland: Cape Reinga met een vuurtoren.

 

Vervolgens door naar de Bay of Islands, met ruim 140 eilandjes met witte zandstranden en indrukwekkende baaitjes die worden omgeven door helderblauw water. Maak een wandeling langs tropische baaien of door groene bossen en bewonder de Harura Falls en Rainbow Falls. Het bruisende Paihia en historische Russel zijn een goede uitvalbasis om het gebied te ontdekken.

 

Overnachting in de Bay of Islands.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Bay of Island

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Bay-of-Islands-Paihia-3 Nieuw-Zeeland-Bay-of-Islands-Paihia-dolfijn

Ontdek het beste van de Bay of Islands en ga op zoek naar wildlife tijdens een tocht per catamaran. In de ochtend stap je in Paihia aan boord van de Carino. Ontspan en geniet van het uitzicht over de eilanden van de Bay of Islands. Kijk goed om je heen: wie weet spot je wel pinguïns, dolfijnen of zelfs walvissen. Verken een onbewoond eiland, ga snorkelen voor de kust of ontspan op het zandstrand. Na de lunch op het schip ga je op zoek naar dolfijnen. Een heerlijke dag op het water!

 

Overnahting in de Bay of Islands.

Inclusief ontbijt, huurauto, excursie dagtocht met catamaran inclusief lunch

Taste the Bay
Bay of Islands

Taste the Bay

Naast de prachtige eilanden voor de kust, wilde dieren en charmante dorpjes heeft de Bay of Islands meer te...

Dag 4 Bay of Islands – Tutukaka

Ca. 90 km / 1,5 uur

Start de dag rustig op in de Bay of Islands. Maak een mooie strandwandeling, verken het historische Russel of leer meer over de Maori-geschiedenis in de Waitangi Treaty Grounds. Bewonder rotsachtige kustlijnen en wandel over witte zandstranden. Tutukaka staat voornamelijk bekend als goede uitvalbasis voor duikexcursies naar onder andere de Poor Knights Islands. Vulkanisch gesteente zorgt voor bijzondere grotten, tunnels en bogen onder water. Liever even ontspannen, zwemmen of snorkelen? Breng dan een bezoek aan Matapouri, ten noorden van Tutukaka. De kust voor Tutukaka en Matapouri is door National Geographic Traveller uitgeroepen tot één van de mooiste kusten ter wereld! De wandeling van Matapouri naar het strand van Whale Island biedt prachtige panorama’s over de kust en de oceaan.

 

Overnachting in Tutukaka.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Tutukaka

Nieuw-Zeeland-Noordereiland-Tutukaka-kust

Vandaag verlaat je de Tutukaka-kust en Northland. Voor duikers mag een duik voor de kust niet ontbreken! Rijd je in het weekend terug richting Auckland? Breng dan zeker een bezoek aan de Matakana Farmers’ Market! Hier vind je de mooiste lokale en verse producten uit de regio, zoals ambachtelijke kazen, honing, zelfgemaakte spreads en heerlijke olijfolie. Rijd vervolgens terug naar Auckland en vervolg je reis over het Noordereiland, bijvoorbeeld naar het binnenland met geisers, Hobbits en een interessante Maori-cultuur.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën