Bouwsteen Cruise van Mandalay naar Bagan

Een unieke manier om Myanmar van een andere kant te ontdekken, vanaf het water. U vaart 3 dagen over de Irrawaddy-rivier en stopt bij de koningssteden Mingun en Sagaing. Een relaxte reis waar u tijdens het varen kunt genieten van het prachtige uitzicht. Aan boord van het schip overnacht u de aankomende dagen.

Varen over de Irrawaddy-rivier
Bezoek aan Sagaing
Bezoek aan Mingun
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Van dag tot dag: Cruise van Mandalay naar Bagan

Dag 1   Aankomst Mingun

Dag 2   Yandabo

Dag 3   Vertrek Bagan

100% maat werk

Dag 1 Aan boord van de cruise

Myanmar-Paukan-Cruise-2 Myanmar-RVPaukan-Cruise-4

Om 12.00 uur gaat u aan boord van de RV Paukan. Na de ontvangst van de kapitein en zijn bemanning vaart u in ongeveer 2 uur naar Mingun. Terwijl de boot vaart, geniet u van een heerlijke lunch aan dek. Bij aankomst in Mingun kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken of samen met de Engelssprekende manager.

 

Mingun is de plaats waar ’s werelds grootste tempel had moeten staan. De plotselinge dood van koning Bodawpaya in 1819 maakte echter een abrupt einde hieraan. Een aardbeving in 1838 bracht nog meer onheil. Ondanks alle onheilstijdingen is het schouwspel vanaf de boot op Mingun Paya nog bijzonder indrukwekkend te noemen. Hier maakt u wellicht de mooiste foto’s, vooral als monniken of nonnen in uw gezichtsveld lopen, met als achtergrond die indrukwekkende Mingun-pagode met zijn vier poorten. Dit bouwwerk, door zo’n twintigduizend slaven gemaakt, is na de dood van de toenmalige koning, die 122 kinderen had, nooit afgemaakt.

 

U kunt vervolgens door wandelen naar de grootste koperen bel ter wereld: 4 meter hoog en een doorsnede van 5 meter. Nog een stukje verder wandelend wederom een bouwwerkwonder: de witte Hsinbyume-pagode, die de zeven bergen symboliseert. En dan weer terug aan boord voor het diner en een dans- of dramavoorstelling. Tijdens de nacht meert de boot aan.

 

Overnachting aan boord.
Inclusief lunch, diner, vermelde excursies

Dag 2 Mingun - Yandabo

Myanmar-Sagaing-monniken Myanmar-Paukan-Cruise-3 foto's cruise RV Paukan 2007 - buffet

Vroeg in de ochtend vaart de cruise stroomafwaarts richting Sagaing. Tijdens de twee uur durende reis kunt u genieten van de natuurlijke schoonheid van de rivier en het leven van de lokale bewoners aan de oevers. Geniet vanaf het zonnedek van de zonsopgang boven Sagaing Hill. Vanuit de verte ziet u de tientallen pagodes al glanzen in het zonlicht. Na het ontbijt kunt u Sagaing bezoeken samen met de Engelssprekende manager of op eigen gelegenheid.

 

Sagaing is een aaneenschakeling van kloosters. Heerlijk om hier even rond te dwalen. Er leven hier meer monniken en nonnen dan 'gewone' burgers. Van bovenop Sagaing Hill heeft u schitterende uitzichten over de wijde omgeving, de Ayerwaddy-rivier kronkelt door het mooie landschap.

 

Na het bezoek aan Sagaing vaart u weer verder stroomafwaarts richting Yandabo. Onderweg worden er geen stops meer gemaakt, leun achterover en bekijk Myanmar vanaf het water. In de late namiddag stopt u bij Yandabo, een dorp gespecialiseerd in het maken van potten. Op 24 februari 1826 werd hier ook het vredesverdrag van de eerste Anglo-Birmese oorlog ondertekend. U bezoekt de ateliers waar de potten worden gemaakt en het klooster.

 

Overnachting aan boord.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, vermelde excursies

Dag 3 Yandabo – Bagan

Myanmar-RVPaukan-Cruise-17 foto's cruise RV Paukan 2012-zonnedek

Vandaag is het de laatste dag aan boord. Al vroeg in de ochtend vaart u verder richting Bagan. Sta vroeg op zodat u weer van de zonsopgang kunt genieten. Rond 09.30 uur, na het ontbijt, komt u aan in de Thar Yar Waddy-haven nabij Bagan. Hier is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën