Varen door de jungle van Taman Negara in Maleisie
Gionne2

Thuiskomen in Taman Negara

Gionne van Wijnen Algemeen 20-6-2017

Het dorpje Kuala Tahan ligt diep in jungle van Taman Negara in West-Maleisie. U kunt hier met de auto komen, maar ik heb gekozen voor de leukere optie: in Kuala Tembeling ben ik in een traditionele longboot gestapt. Gelukkig wel met een buitenboordmotor erachter met aardig wat PK’s, want het is een eind varen langs kleine dorpjes en heel veel groen. Het water staat laag, dus af en toe moeten we uit de boot om te duwen. Na zo’n drie uur stap ik uit in Kuala Tahan. Hier staat Marja al op me te wachten met haar jeep. Hartelijk word ik begroet door deze Nederlandse dame die een paar jaar geleden samen met haar Maleisische man Ijat een guesthouse is begonnen op het stukje land dat hij van zijn oom geërfd heeft. Na tien minuten rijden zijn we in het rustige dorpje Kampung Padang. Marja en Ijat hebben gekozen voor de naam Balai Serama, naar de vroegere naam van het dorpje waar de guesthouse gelegen is. Het voelt een beetje alsof ik op visite ga bij een verre tante. De koffie staat klaar en op het terras met uitzicht over de rivier en jungle wisselen Marja en ik verhalen uit over haar leven in Maleisië en mijn reis door dit prachtige land. Heerlijk ontspannen hier. De kamers zijn netjes en met frisse kleuren ingericht.

 

 

De jungle van Taman Negara 

De keuze aan activiteiten in dit gebied is enorm. Hiken door de jungle, kano varen over de rivier, zwemmen bij een waterval. Marja staat klaar met advies om te helpen de juiste keuze te maken voor de invulling van je dag. Omdat Balai Serama wat verder weg gelegen is van Kuala Tahan (waar de restaurantjes te vinden zijn) wordt ook voor het avondeten gezorgd. Ijat staat in de keuken en kookt Maleisisch met een Nederlandse insteek. Na bijna negen jaar in Nederland te hebben gewoond weet hij wat wij lekker vinden: niet te pittig, geen botten en vetranden. Iedere avond staat er een buffetje klaar voor de gasten, en het is steeds weer een verrassing. Wat voor lekkers zou Ijat vanavond gemaakt hebben? Na een dag vol actie in de jungle voelt het als thuiskomen om aan te schuiven voor het diner en verhalen uit te wisselen met Marja, Ijat en de overige gasten van Balai Serama. Ik kom zeker nog eens op visite in dit mooie deel van Maleisië.

 

Bekijk onze rondreizen naar Maleisië.

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • Doreth Zeventer
  4-9-2017
  Wij komen net van Balai Serama vandaan, een prachtige plek, volop genoten van de activiteiten maar ook van de rust op het heerlijke terras met uitzicht op de tuin en de rivier. En... het eten was inderdaad heerlijk! Een aanrader!
 • Wim
  21-6-2017
  Heel benieuwd... over 2,5 weken gaan wij naar het zelfde guesthouse! Je hebt ons overtuigd Gionne!! 👍
 • Johan
  21-6-2017
  Zou graag eens komen! Lijkt me fantastisch!!!