terug naar overzicht

Bouwsteen Kampung Stay Pasir Belanda

In het kort over Kampung Stay Pasir Belanda

Ervaar het authentieke Maleisië tijdens een verblijf in Pasir Belanda; gelegen in het dorpje (Kampung) Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. De drie comfortabele houten chalets (met veranda!) zijn rondom een fruitboomgaard gelegen. De naam Pasir Belanda verwijst naar de Nederlandse wortels van dit fijne kleinschalige resort; Belanda betekent namelijk Nederlands in de Maleise taal. De accommodatie is in 2006 opgezet door een Nederlands stel. Inmiddels heeft Pasir Belanda op een andere locatie een doorstart gemaakt met een Maleisische eigenaar.

Pasir Belanda vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Slenter door het dorp en neem een kijkje bij de traditionele ambachten die hier nog veelvuldig beoefend worden (zoals het maken van traditionele vliegers, batik schilderen en houtsnijden). Wil u dit zelf ook proberen; meld u dan aan voor een workshop batik of vliegers versieren. Dit laatste is ook erg leuk voor kinderen! Volg een cursus Maleis koken bij de buurvrouw, of huur een fiets om de omgeving te verkennen (fietsroutes, kinderzitjes en kinderfietsen zijn beschikbaar).

Maleisie Sept 2010 346(10)

Route

Dag 1   Naar Pasir Belanda

Dag 2   Pasir Belanda

Dag 3   Vertrek Pasir Belanda

Cycling at Pasir Belanda(10)

Maatwerk

Deze bouwsteen is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata. Deze bouwsteen kent een minimum verblijf van 2 nachten.

Vissersbootje(10)

Tips

  • Liefhebbers van het lokale landelijke en rustige leven raden wij aan een extra nacht bij te boeken. Er zijn ruim voldoende workshops en activiteiten om deze extra dag ook te vullen.
  • Na uw verblijf in Pasir Belanda kunt u gemakkelijk doorreizen naar het bounty-eiland Perhentian.
  • Gek op fietsen? Wij kunnen vanuit Pasir Belanda ook meerdaagse fietstochten voor u boeken. Zie onze bouwsteen “Fietsen door landelijk Maleisië”.

Overige informatie

Vervoer

U reist per privé-transfers tussen Kota Bharu en Pasir Belanda.

 

Aantal deelnemers
U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

De vluchten naar Maleisië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.