Bouwsteen Kampung Stay Pasir Belanda

Ervaar het authentieke Maleisië tijdens een verblijf in Pasir Belanda; gelegen in het dorpje (Kampung) Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. De drie comfortabele houten chalets (met veranda!) zijn rondom een fruitboomgaard gelegen. De naam Pasir Belanda verwijst naar de Nederlandse wortels van dit fijne kleinschalige resort; Belanda betekent namelijk Nederlands in de Maleise taal. De accommodatie is in 2006 opgezet door een Nederlands stel. Inmiddels heeft Pasir Belanda op een andere locatie een doorstart gemaakt met een Maleisische eigenaar.

Pasir Belanda vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Slenter door het dorp en neem een kijkje bij de traditionele ambachten die hier nog veelvuldig beoefend worden (zoals het maken van traditionele vliegers, batik schilderen en houtsnijden). Wil u dit zelf ook proberen; meld u dan aan voor een workshop batik of vliegers versieren. Dit laatste is ook erg leuk voor kinderen! Volg een cursus Maleis koken bij de buurvrouw, of huur een fiets om de omgeving te verkennen (fietsroutes, kinderzitjes en kinderfietsen zijn beschikbaar).

Wat maakt deze reis bijzonder
Slapen in authentieke kampung
Verken de landelijke omgeving
Leer over traditionele ambachten
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Kampung Stay Pasir Belanda

Dag 1   Naar Pasir Belanda

Dag 2   Pasir Belanda

Dag 3   Vertrek Pasir Belanda

100% maat werk

Dag 1 Naar Pasir Belanda

Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-rivier(13)

U wordt vanuit Kota Bharu naar Kampung Banggol gebracht, waar u Pasir Belanda zult vinden tussen de fruitbomen. Tijdens uw verblijf in deze unieke accommodatie komt u in contact met de lokale bevolking en ervaart u het authentieke Maleisië. U ziet handwerkers enorme vliegers maken; met het grootste geduld creëren zij de mooiste patronen. Ga op bezoek bij een batik fabriekje of bij een houtbewerker die prachtige kunstwerken uit het hout snijdt. Vanmiddag kunt u al een wandeling door het dorp maken om de omgeving in u op te nemen.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Pasir Belanda

Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-batikworkshop(8) Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-fietsen(8) Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-vliegermaker(8)

Vandaag kunt u kiezen uit een breed scala aan activiteiten die door Pasir Belanda worden aangeboden. De activiteiten reserveert en betaalt u ter plaatse. Het zal uw verblijf in Pasir Belanda tot een onvergetelijke ervaring maken.

 

Een greep uit het aanbod aan activiteiten:

  • Batik workshop: na een korte instructie in een lokaal fabriekje in het dorp ontwerpt en beschildert u uw eigen stuk stof. Deze workshop vindt 's ochtends plaats en kan dus goed gecombineerd worden met een fietstocht in de middag.
  • Kookworkshop: onder begeleiding van een ervaren kok maakt u in de keuken van een Maleische familie zelf een Maleische rijsttafel die u daarna natuurlijk ook zal opeten.
  • Workshop vlieger maken: u start met een geraamte van bamboe en versiert uw vlieger met papier. Hoewel vliegeren in dit deel van Maleisië een sport voor volwassenen is, is dit ook een leuke activiteit voor kinderen.
  • Huur een fiets en verken de omgeving! Een erg leuke route van 24km (circa 4 uur fietsen) voert u langs de rivier, door het oude stadscentrum van Kota Bharu, langs het strand en door verschillende Kampungs.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Vertrek Pasir Belanda

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Kota Bharu gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën