terug naar overzicht

Bouwsteen Fietsen door landelijk Maleisië

In het kort over Fietsen door landelijk Maleisië

Ervaar het lokale leven in Maleisië; verken het gebied rond Kota Bharu per fiets! Vanuit Pasir Belanda wordt een meerdaagse individuele fietstocht aangeboden. U fietst door kleine dorpjes, langs het strand en langs kleurrijke Thaise tempels. U steekt de rivier over per ferry, en verblijft in een nachtje in een Homestay. Onderweg kunt u diverse lokale handwerkfabriekjes bezoeken. Deze fietstocht is geschikt voor een ieder met een normale conditie.

Pasir Belanda beschikt over goed onderhouden fietsen, en u fiets voornamelijk door vrij vlak landschap over smalle verharde paden door kleine dorpjes. Deze fietstocht is ook goed te doen met kinderen (Pasir Belanda beschikt ook over kinderfietsen). U ontvangt een gedetailleerde routebeschrijving bij aankomst in Pasir Belanda.

maleisie-fietsen(10)

Route

Dag 1  Naar Pasir Belanda

Dag 2  Pasir Belanda, fietstocht 19  km

Dag 3  Tumpat, fietstocht 20 of 27 km

Dag 4  Pasir Belanda, fietstocht 20 of 43 km

Dag 5  Vertrek Pasir Belanda

IMG_7555(10)

Maatwerk

Deze bouwsteen is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-houtenchalets2(11)

Tips

  • Fietst u graag? Dan zijn er ook twee langere routes met Pasir Belanda als uitgangspunt:

 

  1. Strand en Kampung (6 dagen): Fietsen langs het strand en door het kleine dorpjes in het binnenland. U fietst vier dagen en verblijft, buiten Pasir Belanda, één nacht in een resort aan het strand en één nacht in een homestay.
  2. Trein en Kampung (6 dagen): Fietsen door het binnenland naar Kuala Krai. Hiervandaan reist u per jungle train terug naar Kota Bharu.

Overige informatie

Accommodaties

U verblijft de eerste twee, en de laatste nacht in Pasir Belanda. Een bijzondere accommodatie waar Van Verre al jaren mee samenwerkt. Geen luxe, maar wel comfortabel. Tussendoor verblijft u één nacht in een homestay; bij lokale mensen in huis. Het verblijf hier is heel eenvoudig, maar u maakt wel kennis met het echte lokale leven. Zie tabje Hotels.

 

Vervoer

U reist per fiets van Pasir Belanda naar Tumpat en terug.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

 

De vluchten naar Maleisië

Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.