Bouwsteen Fietsen door landelijk Maleisië

Ervaar het lokale leven in Maleisië; verken het gebied rond Kota Bharu per fiets! Vanuit Pasir Belanda wordt een meerdaagse individuele fietstocht aangeboden. U fietst door kleine dorpjes, langs het strand en langs kleurrijke Thaise tempels. U steekt de rivier over per ferry, en verblijft in een nachtje in een Homestay. Onderweg kunt u diverse lokale handwerkfabriekjes bezoeken. Deze fietstocht is geschikt voor een ieder met een normale conditie.

Pasir Belanda beschikt over goed onderhouden fietsen, en u fiets voornamelijk door vrij vlak landschap over smalle verharde paden door kleine dorpjes. Deze fietstocht is ook goed te doen met kinderen (Pasir Belanda beschikt ook over kinderfietsen). U ontvangt een gedetailleerde routebeschrijving bij aankomst in Pasir Belanda.

Fietsen door landelijke omgeving
Overnachting in een Homestay
Geniet van de ontspannen sfeer
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Fietsen door landelijk Maleisië

Dag 1  Naar Pasir Belanda

Dag 2  Pasir Belanda, fietstocht 19  km

Dag 3  Tumpat, fietstocht 20 of 27 km

 

Dag 4  Pasir Belanda, fietstocht 20 of 43 km

Dag 5  Vertrek Pasir Belanda

100% maat werk

Dag 1 Naar Pasir Belanda

fietsen-Pasir-Belanda Maleisie-WestMaleisie-PasirBelanda-winkelopmotor(8)

Na het ontbijt vertrekt u richting het oosten. Een lange tocht, rond de 5 a 6 uur, vroeg weg dus. Het is een prachtige route door ruige natuur naar Pasir Belanda gelegen in Kampung Banggol (vlak boven Kota Bharu).

  

Informatie Pasir Belanda:

Ervaar het leven in een authentieke Maleisische Kampung in het Pasir Belanda Resort. Gelegen in het dorpje Banggol op zo'n 10 minuten rijden van Kota Bharu. Voorheen gestart door een Nederlands stel, daarna een herstart gemaakt door een Maleisische eigenaar. De naam Pasir Belanda verwijst naar de Nederlandse wortels van dit fijne, kleinschalige resort; Belanda betekent namelijk Nederlands in de Maleisische taal. 

 

De comfortabele houten chalets (met veranda) zijn in een fruitboomgaard gelegen. Pasir Belanda vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Slenter door het dorp en neem een kijkje bij de traditionele ambachten die hier nog veelvuldig beoefend worden zoals het maken van traditionele vliegers, batik schilderen en houtsnijden.


Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Pasir Belanda, fietstocht 19 km

Vandaag stapt u op de fiets voor een tocht door kleine dorpjes, over smalle paadjes, richting het strand. Onderweg kunt u een lokale vlieger producent, viskoekjes fabriek en bunker uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken. Als u vroeg vertrekt bent u voor het middaguur terug, en kunt u ’s middags nog deelnemen aan één van de vele activiteiten die bij Pasir Belanda worden georganiseerd zoals bijvoorbeeld een kookworkshop bij de buurvrouw, zelf een vlieger maken of batik verven.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt, fietshuur, gedetailleerde routebeschrijving

Dag 3 Pasir Belanda – Tumpat, fietstocht 29 km

West-Maleisië-Pasir Belanda-riverside(8) handwerker(8)

Vanaf Pasir Belanda fietst u naar uw Homestay nabij Tumpat. U fietst over smalle paadjes en door kleine dorpjes. Af en toe moet u een wat drukkere weg over, maar dit wordt zoveel mogelijk vermeden. Tumpat is aan de andere kant van de Kelantan rivier gelegen. Per kleine ferry (het ticket koopt u ter plaatse) steekt u de rivier over en vervolgt u uw fietstocht door deze regio die grenst aan Thailand. Hier ziet u vele kleurrijke en prachtig gedecoreerde Thaise tempels. Bezoek onderweg één van de vele rotan-fabriekjes. Het is interessant om te zien wat ze allemaal van deze lokale grondstof kunnen maken. 

 

Overnachting in een Homestay nabij Tumpat.

U slaapt niet bij de mensen in huis, maar in een vakantiehuisje bij een Maleisische familie.

Inclusief ontbijt, fietshuur, bagagevervoer en gedetailleerde routebeschrijving

Dag 4 Tumpat – Pasir Belanda, fietstocht 20 of 43 km

Na het ontbijt is het leuk om eerst het oude stadje Tumpat te verkennen (circa 6 km fietsen). Tumpat was vroeger belangrijk vanwege de haven. Als u de vuurtoren beklimt, heeft u van bovenaf een mooi uitzicht over de natuurlijke haven van Tumpat en het treinstation. U kunt vandaag ook een omweg maken (circa 23 km extra) en naar de grens met Thailand fietsen om hier te winkelen. De weg terug naar Pasir Belanda is ongeveer 14 km; u fietst langs nog meer prachtige tempels. U kunt nog een traditionele poppenmaker bezoeken voordat u weer per ferry de rivier oversteekt naar Kota Bharu. Daarna nog een klein stukje fietsen naar Pasir Belanda.

 

Overnachting in Pasir Belanda.

Inclusief ontbijt, fietshuur, bagagevervoer en gedetailleerde routebeschrijving

Dag 5 Pasir Belanda

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën