Bouwsteen Borneo & Brunei

Wilt u nog een stempel in uw paspoort? Pas dan een bezoek aan het kleine Sultanaat Brunei in, tijdens uw reis door Maleisië. Het contrast met Maleisië is groot, en daarom is dit zo'n interessante combinatie. Brunei is rijk geworden door de olie; het straatbeeld in de hoofdstad Bandar Seri Begawan wordt gevormd door glimmende auto's, moskeeën en paleizen.

Voor de kust ziet u enorme olievelden; niet mooi maar wel indrukwekkend. En in het achterland zijn er nog prachtige jungle-gebieden; dat hebben Borneo en Brunei wel gemeen!

Nog een stempel in uw paspoort
Brunei, de kleine sultanstaat
Rijke olie staat
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag: Borneo & Brunei

Dag 1      Naar Bandar Seri Begawan

Dag 2      Bandar Seri Begawan

Dag 3      Vertrek Bandar Seri Begawan

100% maat werk

Dag 1 Naar Bandar Seri Begawan

U wordt opgewacht op de luchthaven van Bandar Seri Begawan door een vertegenwoordiger van onze agent en per transfer naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Brunei:

Brunei is één van de meest onbekende bestemmingen in Azië. Het kleine Sultanaat is rijk geworden door de olie die hier te vinden is. De sultan van Brunei is hierdoor één van de rijkste mannen ter wereld, en deze rijkdom deelt hij met zijn onderdanen. Het straatbeeld, in met name de hoofdstad Bandar Seri Begawan, wordt dan ook gedomineerd door grote paleizen en luxe auto's. Uitvalsbasis voor een bezoek aan Brunei is deze hoofdstad. Buiten de steden is Brunei overdekt met ongerept tropisch regenwoud. Vanuit de Nationale Parken kunt u hier op zoek gaan naar vele diersoorten zoals neusapen, andere apensoorten en vele vogelsoorten. Voor de kust van Brunei liggen enkele zeer mooie koraalriffen.

 

Overnachting in Bandar Seri Begawan.

Inclusief transfer

Brunei-Ulu Temburong NP_1 Jame-Asri-Hassanil-Bolkiah-Mosque

Dag 2 Bandar Seri Begawan

U wordt bij uw hotel opgehaald voor een stadstour van 3 á 4 uur door Bandar Seri Begawan. In het  Royal Regalia ziet u allereerst de indrukwekkende collectie kroonjuwelen. Daarna door naar het Istana Nurul Iman, het grootste paleis ter wereld (groter dan het Vaticaan!). Hier maakt u een fotostop. In het Brunei museum ziet u een collectie Islamitische kunst; een groot contrast met het moderne Malay Technology Museum waar u meer leert over het leven van de Malay en oorspronkelijke bewoners van Brunei. De Omar Ali Saiffudien Moskee is een indrukwekkend gebouw. Deze moskee wordt gezien als één van mooiste van Zuidoost-Azië. Uw tour eindigt in het dorpje Kampung Ayer; hier wonen de mensen in houten huizen op palen in het water. Heel bijzonder om hier rond te wandelen voordat u weer terug gebracht wordt naar uw hotel.
 

Overnachting in Bandar Seri Begawan.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Bandar Seri Begawan

U wordt naar de luchthaven van Bandar Seri Begawan gebracht. Hier vandaan vertrekt uw vlucht naar Kota Kinabalu of Kuala Lumpur.


Inclusief ontbijt en transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën