Bouwsteen Orang-oetans en mangrove-jungle

Pure jungle in een mangrove-gebied: het Kinabatangan Wildlife Reservaat. U ziet in dit natuurgebied olifanten, orang-oetans, makaken, neusapen en ongekend veel vogelsoorten. Een fantastische ervaring!

Deze reis voert per boot langs de kust met mangrovebossen en daarna landinwaarts over de rivier naar Sukau; middenin het Kinabatangan Wildlife Reservaat. U logeert in een sfeervolle jungle lodge in Sukau. De lodge is prachtig gelegen aan de rivier.

Oog in oog met orang oetans
Ontmoet neusapen
Varen door de jungle
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

Reis van dag tot dag: Orang-oetans en mangrove jungle

Dag 1      Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Dag 2      Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Dag 3      Vertrek, Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

100% maat werk

Dag 1 Naar Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

U wordt in Sandakan opgehaald en in ongeveer een half uur naar de jungle rond het Sepilok orang-oetan opvangcentrum gebracht. U wandelt naar de voederplaats, waar de dieren rond 10.00 uur samenstromen. Het centrum is gelegen in een mooi regenwoud van ongeveer 43 vierkante kilometer. In 1964 werd het gebied aangewezen als reservaat voor de prachtige intelligente dieren. Het wereldberoemde reservaat brengt de bezoeker in nauw contact met de opmerkelijke orang-oetans. Orang-oetans vormen een beschermde diersoort. Het voornaamste doel van het centrum is het terugzetten van de dieren in het oerwoud. Tegenover Sepilok ligt het rehabilitatiecentrum van de Aziatische beer, oftewel de sunbear. Hier leert u meer over deze kleinste beer ter wereld. 

 

Na de lunch wordt u terug naar Sandakan gebracht.Hier ligt een boot klaar waarmee u doorreist naar Sukau. De tocht is prachtig; u vaart eerst langs de kust en vervolgens de rivier op naar het nationaal park. De tocht voert u door een oorspronkelijk mangrovegebied, waar vele soorten vogels nestelen. Bij aankomst in uw lodge krijgt u een briefing over het Kinabatangan Wildlife Reservaat. In de loop van de middag varen over de rivier op zoek naar de vele soorten apen, waaronder neusapen, vogels en ander wild. Terug naar uw accommodatie in Sukau voor het diner. ’s Avonds een diavoorstelling over het gebied.

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief lunch, diner, transfers, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

 

Dag 2 Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

maleisie-neusaap-eten57(8) sukau5645(8) Aap5289-shutterstock_61862734(8)

Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, maakt u een excursie over de Kinabatangan-rivier naar het Oxbow-meer; op zoek naar vogels en andere dieren. U bent in de pure natuur hier! Na het ontbijt maakt u een begeleide wandeling van circa een uur over het wandelpad dat achter uw hotel gelegen is en leert u meer over de planten en dieren in dit prachtige natuurgebied. Na de lunch volgt nog een boottocht. Als u wilt kunt u 's avonds nog een nachtsafari maken (dit kunt u ter plaatse beslissen en betalen).

 

Overnachting in Sukau.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Vertrek Sukau, Kinabatangan Wildlife Reservaat

Menunggul-rivier-Sukau(13)

Een prachtige boottocht voert u door mangrovebossen aan weerszijden van de rivier naar de kust. Na aankomst in Sandakan is het tijd voor de lunch. Vervolgens door naar het Rainforest Discovery Centre met een mooie botanische tuin en canopywalk (hangbruggen hoog tussen de bomen). Ook het Sandakan Memorial Park wordt kort bezocht voordat u naar uw hotel of naar de luchthaven van Sandakan wordt gebracht.

 

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfers, Engelssprekende gids en entreegelden

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën