Bouwsteen Exotisch avontuur Addu

Ontdek tijdens uw reis de Maledivische cultuur en leer de locals kennen op Gan eiland. Huur een fiets en verken het eiland of neem een duik en ga snorkelen bij het kleurrijke huisrif. Wilt u graag de lokale keuken van Addu proeven? Ga mee op een culinaire tour over het eiland en neem een kookles die wordt gegeven door de lokale bevolking. Liever op avontuur onderwater? Ontdek het grootste wrak van de Malediven tijdens het duiken.

 

Malediven cultureel ontdekken
In contact met de locals
Uniek zeeleven
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Sri-Lanka-Renee
Renée
Sri Lanka is een prachtige bestemming. Niet al te groot, maar heel divers. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Exotisch avontuur Addu

Dag 1      Aankomst Gan Island

Dag 2      Gan Island

Dag 3      Gan Island

Dag 4       Gan Island

Dag 5       Gan Island

Dag 6       Gan Island

Dag 7       Malé City

Dag 8       Malé City, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Malé - aankomst Gan Island

Welkom op het culturele eiland Gan!

Ontdek de cultuur en de rijke geschiedenis van het eiland Gan tijdens deze 8 daagse reis! Vanaf Malé vliegt u binnen 90 minuten naar Gan International Airport waar een medewerker van Equator Village op u staat te wachten. Zij regelen een transfer met een busje naar het hotel; binnen 20 minuten komt u aan bij het hotel waar u de komende dagen gaat genieten. Het hotel waar u verblijft is op basis van logies en ontbijt, wel kunt u ervoor kiezen om dit te upgraden naar halfpension, volpension of all inclusive. Ontdek het eiland, maak een wandeling of geniet van een heerlijk gerecht in het restaurant.

 

Overnachting op Gan.

Inclusief vlucht, transfer

 

Dag 2 Gan Island

Ontdek het grootste wrak van de Malediven

underwater-20(5) underwater-30(5)

U wordt wakker in het tropische paradijs. Vandaag heeft u ter vrije besteding, want er is genoeg te beleven op het eiland. Ga suppen op het helderblauwe water of ontdek het huisrif en ga snorkelen. Wilt u graag gaan duiken op de Malediven? Ga mee op avontuur naar het grootste wrak van de Malediven, dat 140 meter lang is! De British Loyalty was een oude brandstoftanker die tijdens de Tweede Wereldoorlog in actie kwam. Nu kunt u het wrak bewonderen, maar ook zeker de enorme hoeveelheid zeeleven rond het wrak.

 

Overnachting op Gan.

Inclusief ontbijt

 

Dag 3 Gan Island

Ontmoet de lokale gemeenschap op het eiland

 Tip: ontdek het unieke leven op het eiland tijdens een bezoek aan Hulhudhoo of Meedhoo. Tijdens deze dagtocht maakt u mee hoe de lokale gemeenschap woont op het eiland en leert u meer over de cultuur. Stop voor een BBQ lunch bij een eiland en ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen. Om de religie te respecteren wordt er gevraagd om uw schouders en bovenbenen te bedekken. Neem wat contant geld mee om wat winkels te bezoeken voor souvenirs. Deze excursie is elke donderdag beschikbaar en is nog niet inbegrepen bij de prijs.

 

Overnachting op Gan.

Inclusief ontbijt

 

Dag 4 Gan Island

Bewonder de vriendelijke dolfijnen tijdens een excursie

Paradijselijke-Malediven_2_646394

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding, wel raden wij u een paar excursies aan! Ga mee op excursie om dolfijnen te bewonderen. De bemanning helpt u om de beste foto’s te maken, zodat u thuis kunt nagenieten. Houdt u van vissen? Sleepnetvissen in de zee is een ervaring om nooit te vergeten! Mogelijk vangt u een grote zeilvis! Tijdens uw reis kunt u twee dagen gratis fietsen gebruiken om de 18 kilometer lange verbindingsweg van Gan naar Hithadhooo op uw eigen manier te verkennen. De verbonden eilanden bieden de meest unieke uitzichten, bijvoorbeeld de zonsondergang bij de mangroven en moerassen. Tijdens uw fietstocht ziet u verschillende exotische vogels die alleen voorkomen in tropische landen zoals de Malediven.

 

Overnachting op Gan.

Inclusief ontbijt, dolfijnexcursie en gebruik huurfietsen

 

Dag 5 Gan Island

Leer meer over de Maledivische cultuur

Een kunstmatige verbindingsweg verbindt de eilanden Hithadhoo, Maradhoo, Maradhoofeyshoo en Gan. Verken belangrijke en historische plaatsen door mee te gaan op halve dagtocht met een busje en een gids. Tijdens deze tocht leert u de Maledivische cultuur kennen.

 

Bent u nieuwsgierig naar de lokale keuken van Addu? Equator Village biedt een culinaire rondleiding in het atol waar u een kookles volgt die gegeven wordt door de lokale bevolking. U proeft authentieke lokale gerechten. Zoals curry’s gemaakt met Addu havaadhu (kruidenmengsel), en ook lekkernijen zoals het zoete snoepje bondi. Alle lekkernijen die u proeft zijn uniek voor de Addu regio.

 

Overnachting op Gan.

Inclusief ontbijt

 

Dag 6 Gan Island

Ontdek de onderwaterwereld bij het huisrif

9_malediven_3_check_286401 Strand_Malediven_286398 Veligandu_Island_Resort_Spa_Malediven_310638

Uw laatste dag op Gan heeft u ter vrije besteding. Ga mee op een van de excursies of ontspan aan het strand of bij het zwembad. Neem een duik of ga snorkelen bij het huisrif om de ongerepte koraalformaties te zien. Heeft u altijd al willen leren duiken? Of bent u al een ervaren duiker? Een medewerker van het duikcentrum neemt u mee op avontuur onderwater. Wilt u liever ontspannen op uw laatste dag? Ga naar de spa om daar helemaal tot rust te komen.

 

Overnachting op Gan.

Inclusief ontbijt

 

Dag 7 Gan Island - Malé City

Ga mee op citytour op Malé

U wordt vandaag voor het laatst wakker in dit tropische paradijs. Met een busje bent u binnen 20 minuten bij Gan International Airport. Vanaf daar vliegt u binnen 90 minuten naar Malé International Airport. Aangekomen op Malé wordt u opgehaald door een van de medewerkers van het Champa Central Hotel. Met een busje wordt u binnen 10 minuten naar het hotel in Malé City gebracht.

Ontdek Malé tijdens een citytour onder begeleiding van een gids! U gaat naar de oudste moskee van het eiland, Hukuru Miskiiy. Deze moskee is opgericht in 1656 en heeft een prachtig houtsnijwerk en koralen. Ook brengt u een bezoek aan de Grand Friday Mosque and Islamic Centre, dit is de grootste moskee in de stad. In het Nationaal Museum en de National Air Gallery leert u meer over de lokale Maledivische cultuur. Tijdens de tour kunt u nog even shoppen bij een souvenirwinkel om een herinnering voor thuis mee te nemen. Na de citytour heeft u ook nog tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 

Overnachting op Malé.

Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, citytour

Dag 8 Vertrek Malé City

Ontdek de onderwaterwereld bij het huisrif

Vandaag zit uw tropische avontuur er helaas weer op en reist u terug naar de luchthaven. U wordt van het hotel naar Malé International Airport gebracht binnen 10 minuten.

 

Hopelijk heeft u genoten van uw culturele reis naar Gan, de Malediven. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw reis op de Malediven met een verblijf op een ander eiland of maak eerst een rondreis over Sri Lanka.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën