terug naar overzicht

Bouwsteen Noord Laos, bergstammen en natuur

Het uiterste noorden van Laos is het puurste deel van het land. Van de gebaande paden af, de natuur in. LuangNamtha ligt in het Nam Ha National Park. Tijdens de wandeling in dit beschermde gebied ervaart u de rijke natuur van Laos. Er is een grote biodiversiteit aan flora en fauna. In Muang La komt u in contact met de traditionele manier van leven van de diverse bergstammen. Omdat bergstammen in Noord-Laos veelal hoog in de bergen wonen is hun cultuur onaangetast.

U gaat tijdens deze reis kennis maken met deze unieke volkeren en hun gewoonten. Tijdens de boottocht is het ontspannen en genieten van de adembenemende uitzichten van de regio NongKhiow. Deze reis is laat u het échte Laos beleven!

Reis van dag tot dag: bergstammen en natuur

Dag 1   Vanaf grens Thailand/Laos naar Luang Namtha

Dag 2   Luang Namtha

Dag 3   Muang La

 

Dag 4   Muang La

Dag 5   Nong Khiow

Dag 6   Einde in Luang Prabang

100% maat werk

Dag 1 Houay Xai - Luang Namtha

Uw chauffeur staat rond negen uur voor u klaar aan de Laotiaanse zijde. Nadat u alle stempels heeft ontvangen kan de indrukwekkende reis door Noord-Laos beginnen. De weg van Ban Houay Xai naar Luang Namtha is prima. Omdat China baat bij deze route heeft, hebben zij voor een goede asfaltweg gezorgd. De rit duurt ongeveer 4 uur. Het landschap onderweg naar Luang Namtha is prachtig, u kunt onderweg genieten van het uitzicht. U passeert vele kleine dorpjes waar de kinderen met veel enthousiasme naar u zwaaien als u langs komt. Ondanks de armoede in Laos zijn de Laotianen over het algemeen zeer genereuze en gastvrije mensen.

Luang Namtha is de belangrijke verkeersader in Noord-Laos wat de landen China, Vietnam en Thailand met elkaar verbindt. De plaats op zich is niet veel bijzonders maar de natuur daarentegen is fantastisch. Het beschermde Nam Ha eco park leent zich uitstekend voor jungletochten te voet of mooie tochten per fiets. In de jungle vindt u grote diversiteit aan bomen en planten wat ook vele diersoorten trekt. Prachtige watervallen storten zich naar beneden, als u die wilt zien kost dat wel enige moeite. De weg richting de Chinese grens slingert dwars door het park waar u met de fiets een leuke tocht kunt maken langs dorpen waar nog verschillende volkeren wonen.

U overnacht in Luang Namtha.

Inclusief lunch, privévervoer, Engelssprekende gids

 

Dag 2 Luang Namtha

Luang Say Cruise (86) 1. khmu volk(17)

Dagexcursie, korte trekking:

U wordt rond 08.30 bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Per privé transfer wordt u binnen 30 minuten van Luang Namtha naar Ban Jaluensouk (Khmu dorp) gebracht. Dit is het beginpunt van uw trekking. Onderweg pikken wij een gids uit het dorp op die erg bekend is in de omgeving. De trekking van 8 tot 10 km is goed te doen. Eerst zult u een klein stukje moeten klimmen, maar daarna volgt al snel een vlak stuk. Als u tijdens het regenseizoen reist, houd er dan rekening mee dat het op sommige plekken glad kan zijn. Onderweg zal u een paar kleine en mooie beken oversteken. U stopt op de mooiste plekjes om te genieten van de omgeving. Rond het middaguur stoppen we voor een traditionele Lao lunch. De tsjirpende cicaden zullen de muziek voor u verzorgen. Een geweldige ervaring! Na de lunch lopen u en uw gids terug naar de auto en wordt u naar open rijstvelden gebracht. U geniet hier van een prachtig uitzicht. Op de terugweg naar het hotel stopt u in diverse dorpjes. Eén van zo’n dorpje is Lanten; een dorpje dat bekend staat om hun papier gemaakt van bamboepulp. Ook een bezoek aan het dorp Ban Pieng Ngam kan niet ontbreken. Hier maken ze katoen en zijde.

Overnachting in LuangNamtha.

Inclusief lunch, privé-auto met chauffeur en Engelssprekende gids.

Dag 3 Luang Namtha - Muang La

U passeert op deze route een aantal Khamu en Hmong dorpen. De gemeenschappen liggen op grote hoogte, u kunt onderweg uitstappen voor een wandeling door één of meerdere van de nederzettingen. Het leven is hier nog zeer traditioneel. U komt eind van de ochtend aan in Oudomxai waarvandaan het nog een korte transfer is naar het dorpje Muang La. Hier checkt u in in de heerlijke lodge. Als de tijd het toelaat is het de moeite waard om de Wat Chiao Pha Kham Sing te bewonderen, een beroemde tempel met een heilig Boeddhabeeld. Een échte aanrader voor de avond is de beroemde "hot tub" van het Muang La Resort. Het bad is gevuld met water uit de nabijgelegen heetwater bronnen, elke dag wordt het ververst. Een welverdiende ontspanning. Een welverdiende ontspanning.

 

U overnacht in Muang La.

Inclusief lunch, diner en privé-auto met chauffeur.

Dag 4 Muang La

2. Hmong volk(17) Woman smiling, tourism board(17)

Dagexcursie:
Vandaag gaat u de hele dag op verkenning met uw Engelssprekende gids. Uw vervoermiddelen van vandaag zijn een 4WD en uw voeten. De eerste bestemming is een Ikho (Akha) dorp boven op een berg, op iets meer dan duizend meter hoogte gelegen. De Ikho zijn één van de meest traditionele minderheden in Zuidoost-Azië, oorspronkelijk afkomstig uit Yunnan en Tibet. De vrouwen dragen prachtige, kleurrijke hoofdtooien versierd met zilveren munten. Het uitzicht vanaf het dorp is fantastisch! Na een picknick lunch begint de wandeling van een klein uurtje naar een Hmong dorp. In dit dorp kunt u kennismaken met de bewoners en hun unieke en traditionele cultuur van dichtbij ervaren. Na het bezoek keert u terug naar het Muang La Resort, waar de natuurlijk thermale baden en sauna op u staan te wachten. Het is heerlijk vertoeven op het terras van het resort.

 

Overnachting in Muang La.

Inclusief lunch, diner, privé-auto met chauffeur (4WD) en Engelssprekende gids.

Dag 5 Muang La - Nong Khiow

Na het ontbijt verlaat u het resort, zonder gids. De weg die u volgt gaat door naar de Vietnamese grens, u slaat af bij het dorp Muang Khua. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. In Muang Khua ligt een privéboot voor u klaar om u verder naar Nong Khiow te brengen.

Deze lokale boot is overdekt en er liggen kussens op de bankjes voor de nodige comfort. De tocht duurt namelijk zo’n 5 uur, maar voert dan wel door een van de meest spectaculaire landschappen van Noord-Laos. Er is tijd om wat dorpen langs de route te bezoeken en voor de picknicklunch wordt een afgelegen strandje gezocht. Een echte Laotiaanse lunch wordt voor u klaargezet op een rieten tafeltje in het zand. Lage stoeltjes er om heen en eten maar. Als het erg warm is is een duik in de rivier ook een aanrader. Na aankomst in Nong Khiow overnacht u in een comfortabele lodge met prachtig uitzicht.

 

Nong Khiow ligt direct aan de Ou rivier. Het is niet meer dan een lang lintdorp langs de oever van de rivier. Er zijn maar een paar simpele winkeltjes. Aan de andere kant van de brug vindt u diverse eenvoudige guesthouses, waarvan één met een restaurant met een prachtig uitzicht. De omgeving is groen, rotsachtig en weelderige begroeid. Er worden in dit gebied veel buitensportactiviteiten ondernomen zoals: rotsklimmen, kajakken en mountainbiken. De zonsondergang is hier vaak prachtig als het weer meewerkt.

 

U overnacht in Nong Khiow.

Inclusief ontbijt, lunch, privévervoer, privéboottocht

Dag 6 Nong Khiow - Luang Prabang

Luang Prabang ligt op zo'n drie uur rijden ten zuiden van Nong Khiow. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur.


Langzamerhand wordt het weer wat drukker. De route volgt de Nam Ou rivier helemaal tot Luang Prabang.

 

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Kane-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. LuangPrabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen.  Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van LuangPrabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over LuangPrabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

 

Inclusief ontbijt, privévervoer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Contact met Kim