Bouwsteen Japan: Wellness reis Japan

Een reis naar Japan associeer je waarschijnlijk met dichtbevolkte steden en futuristische kogeltreinen, maar er is ook een rustiger kant. Ontdek in deze reis hoe je ook in Japan volledig kunt ontspannen. Van een rustige meditatie tot een ontspannen fietsexcursie en een verblijf in een luxe spahotel. Het hoogtepunt van de reis is een bezoek aan de bergen om de boeddhistische tradities te ervaren in Koyasan. Hier slaap je in een tempel en maak je een ceremonie mee.

2 nachten slapen in een tempel
Meditatiemogelijkheden
Luxe spahotel
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Wellness reis Japan

Dag 1      Aankomst Kyoto

Dag 2      Kyoto

Dag 3      Kyoto

Dag 4      Mount Koya

Dag 5      Mount Koya

Dag 6      Osaka

Dag 7      Osaka, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kyoto

Fietstocht door onbekend Kyoto

Herfst_Kyoto_Honshu_Japan_428494(5) Kyoto-The-Mitsui-hotel13(3) Fietsen-Bamboebossen-van-Arashiyama-Kyoto

Nadat je bagage in het luxe wellness hotel in Kyoto hebt afgeleverd, ga je meteen op stap om de stad te ontdekken. En dat doe je op de fiets!

 

Ontdek niet alleen de toeristische bezienswaardigheden van Kyoto, maar ook de meer authentieke kant van de stad. Je fietst langs geisha’s, verborgen theehuizen en het historische Imperial Palace Park. Je ontmoet de gids bij het Kyoto Station en de huurfiets wordt voor jou afgesteld. De smalle straat Miyagawa-cho met traditionele huizen (machiya) is meerdere foto’s waard. Verder langs het pittoreske Shirakawa kanaal met aan de oevers lokale restaurants en theehuizen. Geisha’s en maiko wonen en werken hier nog altijd. Het volgende doel is het Imperial Palace Park, waar de keizerlijke familie vroeger een woning had. Langs de Kamogawa rivier omzoomd door kersenbloesembomen en stalletjes met eten rijd je terug. Je bent ongeveer drie uur onderweg en legt een afstand van vijftien kilometer af.

 

Terug in je hotel is er alle tijd om te genieten in de spa en je spieren de nodige rust te geven.

Overnachting in Kyoto.
Inclusief fietstocht met Engelssprekende begeleiding, fietshuur, helm

Dag 2 Kyoto

Meditatie bij Lake Biwa

Met een lokale trein reis je naar Shiga. De treinrit duurt ongeveer 40 minuten. Shiga is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Lake Biwa, het grootste meer van Japan. Op het station word je opgehaald door een lokale gids. Je bezoekt als eerste de Juge Shrine met een fantastische ligging in het bos met uitzicht op het Biwameer. Van deze plek word je al rustig en dat is een goede basis voor de volgende activiteit: een yoga/pilates les en een meditatie in een Japanse boerderij.

Na de les leer je hoe je een gezonde, authentieke Japanse lunch bereid met groentes van de boerderij en rijst. Onze tip: proef zeker de zelfgemaakte pickles, die zijn zó lekker! Na de lunch bij de meditatieruimte, keer je op eigen gelegenheid terug naar Kyoto.

 

De middag is ter vrije besteding. Ga je op ontdekkingstocht in de stad of kies je voor de hot onsen en een spabehandeling in het hotel?

 

Overnachting in Kyoto.
Inclusief ontbijt, lunch

Dag 3 Kyoto

Boeddhistische retraites en Japanse theecultuur

7fec25d5-69ab-47f5-a021-b1a62ebb9b51 Herfst_Kyoto_Japan_528795(5)

Je wordt opgehaald en naar Daigoji gebracht. Dit is een prachtig tempelcomplex nabij het bos en met een schitterende tuin en een museum.

 

Je rijdt verder de heuvels bij Kyoto in naar 3 boeddhistische retraites. Bij Unryu-in ontvangen de priesters je met een warme kop matcha-thee. De gids legt de fijne kneepjes van de Japanse theecultuur uit. Daarna kun je mediteren of een wandeling door de tempeltuin maken. Je wandelt naar de Sennyuji tempel, bron met heilig water en Imakumano Kannonji, een pelgrimspleisterplaats. Maak de korte klim naar de top van de heuvel bij deze laatste tempel en bekijk niet alleen de pagode daar, maar geniet ook van het uitzicht over Kyoto.

 

Van 18 maart tot 16 april en van 1 november tot 10 december is het niet mogelijk om bovenstaande tempels te bezoeken. We verzorgen dan een alternatief programma met een theeceremonie en een bezoek aan een Zen-tempel.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt, dagtour

Dag 4 Kyoto – Mount Koya

Tempelstay

Op eigen gelegenheid naar het station in Kyoto. Je reist in ongeveer 3 uur vanuit Kyoto naar Shin Imamiya Station, in het zuiden van Osaka. Vanaf daar gebruik je met de Koya Heritage Pass, waarmee je vrij kunt reizen naar en in de Mt. Koya-regio.

Mount Koya, ook wel Koyasan genoemd, is het centrum van het shingon-boeddhisme. De Okonuin Tempel is één van de heiligste plekken in Japan en een populaire pelgrimsplaats. Aan de andere kant van het dorp staat de tempel Kongobuji, met prachtig beschilderde schuifwanden. In het Daishi Kyokai-complex kun je deelnemen aan activiteiten als een ceremoniële initiatie tot het boeddhisme (jukai) en het kopiëren van boeddhistische geschriften (shakyo).


Je verblijft de komende nachten in één van de tempels op Mount Koya, een bijzondere ervaring! Je maakt het leven van de monniken van dichtbij mee. Zorg dat je vóór 17.00 uur bij je accommodatie arriveert, want het diner wordt 18.00 uur geserveerd. Het eten in de tempel is vegetarisch, shojin ryori genoemd. En daarna vroeg naar bed, want het ochtendgebed start al om 06.00 uur.

 

Overnachting in een tempel bij Mount Koya.

Inclusief ontbijt, diner, trein, Koya Heritage Pass

Dag 5 Mount Koya

Ochtendceremonie in de tempel en wandelen

Okunoin_Cemetery_in_Mount_Koya_429137 Monniken_Mount_Koya_Japan_7329

De dag start al vroeg met het ochtendgebed. Na het gebed wordt het ontbijt geserveerd, ook weer vegetarisch volgens de boeddhistische leefregels.


Koyasan is een uitstekende plek om te wandelen. Er zijn verschillende bedevaartroutes in de omgeving, variërend van 2,5 tot 23,5 kilometer. De kortste wandeling leidt vanaf station Gokurakubashi naar Koyasan; de Fudozaka Trail. Deze route is 2,5 kilometer lang en leidt langs een steil pad naar boven. Je doet hier ongeveer een uur over. Een andere mooie wandeling leidt je rondom Koyasan. Deze Women Pilgrims Course is 7 kilometer lang. Je doet hier ongeveer 2,5 uur over. De meer uitdagende pelgrimsroute, Kohechi Trail, is onderdeel van de Kumano Kodo Trail ten zuiden van Mount Koya. Hiervoor dien je meerdere dagen uit te trekken.

 

Overnachting in een tempel bij Mount Koya.

Inclusief ontbijt, diner, Koya Heritage Pass

Dag 6 Mount Koya – Osaka

Stad voor foodies

Na het ochtendgebed en ontbijt, is het tijd om verder te reizen. Je reist per bus, kabelbaan en trein terug naar Osaka en je bent in totaal ongeveer 2,5 uur onderweg. Bij aankomst in Osaka ga je op eigen gelegenheid naar je hotel.

 

Osaka: voor Bourgondiërs is deze stad de ultieme hotspot! Osaka staat bekend om zijn vele bijzondere gerechten. Proef vooral okonomiyaki (een soort pannenkoek met groenten en gevuld met vlees of vis) en takoyaki (een soort poffertjes met stukjes octopus erin). Overal in de stad zijn restaurants en kraampjes die deze lekkernijen verkopen. Veel reizigers slaan Osaka over, maar de stad heeft veel te bieden en is een ideaal uitgangspunt voor het maken van dagtochten in de omgeving.

 

Overnachting in Osaka.

Inclusief ontbijt, Koya Heritage Pass, trein

Foodtour met een local
Osaka

Foodtour met een local

De foodtour begint om 16.45 uur. Osaka is een paradijs voor fijnproevers. Het motto van de inwoners van de...

Dag 7 Osaka, vertrek

DSC_9917

Op eigen gelegenheid ga je naar het treinstation. Je neemt de Nankai Rapit-trein vanaf Namba Station naar de luchthaven, Kansai Airport. De rit duurt circa 30 minuten of je reist verder door Japan.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën