Bouwsteen Wandeling langs de pelgrimsroute op Shikoku

Stap uit de dagelijkse hectiek en wandel over een deel van de beroemde 88 tempels tellende pelgrimsroute door Shikoku die bekend staat als ohenro. De route slingert langs tempels 1 tot en met 10 op het platteland van Tokushima.

Wandeling 88-tempelroute
Verblijf in een tempel
Maar liefst 10 tempels
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Wandeling pelgrimsroute op Shikoku

Dag 1      Wandeling bij Tokushima

Dag 2      Wandeling bij Tokushima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Tokushima

De Shikoku 88 pelgrimstocht leidt langs 88 tempels op het eiland Shikoku en is circa 1.200 kilometer lang. Om de hele route te lopen ben je 2 maanden onderweg. Dat is een beetje teveel van het goede voor de meeste reizigers, dus tijdens deze wandeling beperk je je tot een klein deel van de route. Je loopt het eerste deel van de tempels 1 tot en met 10.

 

Bij aankomst op het station van Tokushima word je opgehaald door een gids. Je neemt een treintje naar de eerste tempel en daar voert de gids een reinigingsritueel uit. Het wordt op prijs gesteld als je witte kleding draagt tijdens de trekking. Vandaag doe je de eerste zes tempels aan. Sommige met houten Boeddhabeelden, andere met fraai beeldhouwwerk en weer andere met mooie tuinen. Onderweg stop je voor een lunch in een lokaal noodle restaurant. Onderweg vertelt de gids je over het leven van Kobo Daishi, de grondlegger van het Shingon Boeddhisme.

 

De laatste tempel die vandaag op het programma staat is de Anrakuji tempel. Je wordt ontvangen met een vegetarische maaltijd en verblijft vannacht in een kamer in de tempel. Om de vermoeide benen te ontspannen, kun je in een publieke hotspring plaatsnemen.

 

Wandelafstand: ongeveer 14 kilometer.

 

Je kunt traditionele kleding kopen voordat je aan de trekking begint. Denk dan aan een suegasa stohoed (circa 1.500 yen), een hakui wit hemd (circa 3.000 yen) en een houten wandelstok (circa 1.000 yen).

 

Overnachting in de Anrakuji tempel.

Inclusief lunch, diner, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 2 Tokushima

Na een eenvoudig ontbijt, ben je klaar voor de tweede wandeldag. Vandaag loop je de heilige pelgrimsroute langs vier tempels. De gids geeft interessante informatie terwijl je dieper het tempelgebied inloopt. Een bostempel, oude stenen, een vallei verrassen je vandaag. Zoek een leuk plekje voor een picknicklunch.

 

Na de tiende tempel brengt een taxi je in circa 80 minuten naar het lokale treinstation van Tokushima. Daar neem je afscheid van de gids en vervolg je je reis.

 

Wandelafstand: ongeveer 11 kilometer.

 

Inclusief ontbijt, lunch, Engelssprekende gids, entreegelden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën