Bouwsteen Traditioneel boothuis aan zee

Wijk eens af van de gebaande paden tijdens deze reis door Japan. Vanuit Kyoto kan je naar het authentieke vissersdorp Ine met bijzondere boothuizen. Sterker nog: je overnacht in zo’n typisch boothuis. Je hebt veel contact met de locals en een aantal bijzondere experiences is inbegrepen, zoals een bezoek aan een smederij waar samoeraizwaarden worden gemaakt, het maken van kimono’s met parelmoer en een kookcursus met een local.

Bijzondere visserswoningen
1 van de 3 mooiste uitzichten
Ontmoet lokale vakwerklieden
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Traditioneel boothuis aan zee

Dag 1    Aankomst Ine

Dag 2    Ine

Dag 3    Kyotango

100% maat werk

Dag 1 Kyoto – Amanohashidate - Ine

Slapen in een traditioneel boathouse

Amanohashidate-51c3ef53 Ine-4

Je reist met een ochtendtrein in circa 2 uur van Kyoto naar Amanohashidate, aan de kust bij de Japanse Zee. In deze plaats, die ook wel Kyoto by the Sea genoemd wordt, staat een lokale gids op je te wachten. 

 

Amanohasidate staat bekend om één van de drie mooiste uitzichten in Japan, maar ook om zijn seafood. Amanohashidate betekent ladder naar de hemel en verwijst naar de gelijknamige zandbank die in de baai is gelegen. Er wordt gezegd dat het vanaf de bergen lijkt of het een pad is, dat de aarde met de hemel verbindt. Je maakt een wandeling evenwijdig aan de zandbank langs heiligdommen en winkeltjes. Vanaf de omliggende heuvels heb je een nog beter uitzicht op de zandbank. Een kabelbaan brengt je naar het uitzichtpunt. Zie je allemaal Japanners in gekke posities staan? Het is de gewoonte om met je rug naar de zee te gaan staan, voorover te buigen en tussen je benen door naar de zandbank te kijken, die dan ineens op een vliegende draak lijkt. Tja…. laat ons na terugkomst maar weten, wat je er in ziet!

 

Je neemt afscheid van de gids en neemt een speedboot naar Ine (overtocht duurt ongeveer drie kwartier). Bijzonder is het verblijf hier, in een boathouse.

 

Overnachting in Ine.

Inclusief Engelssprekende gids, speedboottransfer

Dag 2 Ine

Duurzaam toerisme in Blue Zone bestemming

Funaya-Kura-3 Ine-1 sea-taxi-tour-2

Ine is een traditioneel vissersdorp. De huizen aan de kust zijn op palen boven het water gebouwd, funaya genoemd (letterlijk betekent dit boothuizen). Het woongedeelte is op de eerste etage en daaronder is een “garage” voor de boten van de vissers. De beste manier om deze unieke huizen te bekijken is vanaf het water. Een tour met een zeetaxi is inbegrepen. Bezoek ook de drie boothuizen, die bewaard zijn gebleven in oude stijl en nu een museum vormen. Bij het Funaya no Sato Park tref je enkele winkels en restaurants aan, in het dorp zelf zijn weinig faciliteiten.

 

Overnachting in Ine.

Inclusief ontbijt, zeetaxi-tour, ticket boathouses

E-biketour rond Ine
Ine

E-biketour rond Ine

Stap op een E-bike voor een fietstocht door de baai van Ine waarbij je meer te weten te komt over de cultuur...

Dag 3 Ine - Kyotango

Zwaarden, kimono’s en kookcursus

Ine-6 katana-forge-1 cooking-2

Vanochtend ontmoet je de gids voor een dagtour door Kyotango met een privéauto. De eerste stop is bij de Nippon Genshosha zwaardsmederij. Hier ontmoet je een smid die gespecialiseerd is in het maken van samoeraizwaarden. Je kijkt hoe de zwaarden gemaakt worden en mag zelf een handje helpen als je wilt.

 

Om de hoek van de zwaardsmederij is een bedrijfje gevestigd waar kimono-zijde van de hoogste kwaliteit met parelmoer gemaakt wordt. Jij ziet hoe de ambachtslieden hier aan het werk zijn.

 

Heb je trek gekregen? Dat komt goed uit, want er staat een kookcursus op het programm. In het Engels vertelt een lokale foodie over de traditionele gerechten met locale ingrediënten. Je kijkt niet alleen toe, maar helpt zelf een handje mee. Zo kan je thuis je gasten verrassen met een bijzondere Japanse maaltijd. Kyotango is één van de Blue Zones, plekken ter wereld waar de meeste 100-jarigen leven. Het eten vormt een belangrijke basis voor het bereiken van deze respectabele leeftijd; des te leuker om juist hier dan een kookcursus te doen. De lunch bestaat uit je eigen bereide maaltijd. Klets nog even gezellig met je gastvrouw. 

 

De excursie eindigt op het Amanohashidate station, waarvandaan je verder reist naar je volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, excursie met privéauto en gids (ca. 8 uur)

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën