Bouwsteen Tempelovernachting Nagano

Voeg een bijzondere ervaring aan je reis toe en kies voor een typisch Japanse en speciale accommodatie. Je overnacht in een boeddhistische tempel en woont ceremonies en een echte Zazen meditatie bij.

Logeren bij de priesters
Ceremonies en meditaties
Traditionele maaltijd in tempel
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Tempelovernachting Nagano

Dag 1      Aankomst Nagano

Dag 2      Vertrek Nagano

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Nagano

Slapen in een boeddhistische tempel

Nagano-tempelstay-9 Nagano-tempelstay-8 Nagano-tempelstay-7

Vanaf station Nagano neem je de bus die je in 10 minuten vlakbij de tempel afzet. Vanaf de halte is het dan nog een klein stukje lopen. Bij het tempelcomplex aangekomen zijn er diverse onderkomens. Wij kunnen van te voren niet vastleggen in welke je gaat verblijven. Je naam staat buiten bij de deur aangegeven. Bij binnenkomst doe je je schoenen uit en word je naar je kamer gebracht. Deze kamers zijn in Japanse stijl, voorzien van tatami matten, futons om op te slapen en er is een zitgedeelte. De badkamer en toiletten zijn gemeenschappelijk.

 

De rest van de middag is ter vrije besteding. Het diner wordt om 18.00 uur op de kamer geserveerd. Dit is een veganistisch, traditioneel Japans diner. De kok maakt er een waar kunstwerk van.

 

Je slaapt in de tempel Shokubo Zenkoji Fuchinobo, in een tweepersoonskamer in Japanse stijl. In de tempel slaap je op een futon op de grond. De kamers hebben geen sleutels, de deuren zijn gemaakt van papier. Het diner en ontbijt worden op de kamer geserveerd en er is gedeeld sanitair.

 

Overnachting in Nagano.

Inclusief diner

Dag 2 Nagano, vertrek

Goma Fire ceremonie en Zazen meditatie

Nagano-tempelstay-5

Dag 2 Nagano, vertrek

Goma Fire ceremonie en Zazen meditatie

Vroeg in de ochtend, om 06.00 uur, neemt de gids je mee naar de ochtendceremonie in de grote historische Zenkoji tempel, een van de populairste tempels in Japan. Buiten de tempel zie je de monniken aan komen lopen in prachtige kledij. Bij de ochtendceremonie zie en ervaar je hoe de monniken hun sutra’s herhalen als start van de dag. Hierna ga je naar de ondergrondse gang van 45 meter lang om de “sleutel tot het paradijs” te zoeken. Tijd om terug te keren naar de accommodatie voor het ontbijt dat geserveerd wordt in je kamer.

 

Na het ontbijt is het tijd voor de Goma Fire ceremonie en Zazen meditatie. Ontmoet de gids bij de Daikanjin Gomado Tempel en assisteer bij de goma vuurceremonie, een zuiveringsceremonie waarbij houten tabletten met persoonlijke wensen in het vuur worden verbrand. Na deze mystieke ervaring ga je naar een nabijgelegen gebouw voor zazen, de boeddhistische meditatie. Een priester legt de rituelen rondom zazen uit en daarna is het tijd om zelf te mediteren.

Rond het middaguur ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation. Stap op de trein naar je volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, tempelactiviteiten

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën