Bouwsteen Meet the locals in Amanohashidate

Tijdens je reis door Japan bereik je vanuit Kyoto met de trein eenvoudig Amanohashidate. Een bestemming die duurzaam toerisme nastreeft. Men wil geen massatoerisme, behoud van de cultuur en men wil dat de toeristen ook echt kennismaken met de locals en hun gebruiken. Eerst bewonder je de zandbank van Amanohashidate. De tweede dag ga je op eigen gelegenheid naar Ine met de unieke boothuizen. De laatste dag heb je de keuze uit 3 leuke excursies.

Onbekend stukje Japan
Hands-on excursies, zoals koken
Bezoek de boothuizen van Ine
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Meet the locals in Amanohashidate

Dag 1      Aankomst Amanohashidate

Dag 2      Amanohashidate

Dag 3      Kyoto

100% maat werk

Dag 1 Kyoto – Amanohashidate

Onbekend Japan

Amanohashidate-3(3) Amanohashidate-2

Neem de trein van Kyoto naar Amanohashidate (reisduur circa 2,5 uur). De bijnaam van Amanohashidate is Kyoto by the Sea en de plaats is dan ook een geliefd weekenduitstapje voor de inwoners van Kyoto door de prachtige kustlijn en overheerlijk vers seafood.

 

Je hebt deze dag alle tijd om Amanohashidate op eigen gelegenheid te ontdekken. En met de Amanohashidate Day Pass maak je gratis gebruik van boten, huurfietsen en kabelbanen. Wij adviseren naar de bijzondere zandbank te gaan en door het naaldbos te wandelen. Sla een bezoek aan de Choinji tempel niet over en shop in de lokale winkeltjes. Je honger en dorst les je in één van de gezellige cafés in dit schilderachtige stadscentrum. Pak vervolgens de kabelbaan om de zandbank van bovenaf te bewonderen. Eén van de 3 mooiste uitzichten van Japan zou je hebben door tussen je benen door te kijken en de zandbank op z’n kop te aanschouwen! ’s Avonds proef je vers zeebanket.

 

Overnachting in Amanohashidate.

Inclusief diner, Amanohashidate Day Pass

Dag 2 Amanohashidate

Maak een dagtocht naar Ine

Pak de bus of nog leuker een speedboot naar Ine. Dit is een charmant vissersdorp met zo’n 200 bijzondere boothuizen. De boten worden “geparkeerd” in het water onder de huizen en daarboven leeft de lokale bevolking. Volg een self-guided wandeltour door het stadje en zie deze traditionele houten huizen. Ine is ook bekend om zijn eigen gebrouwen sake, dus een glaasje sake mag je ook niet afslaan. Om de boothuizen nog beter te zien, maak je tourtje met de seataxi door de baai van Ine. Aan het einde van de middag neem je de bus terug naar Ine.

 

Overnachting in Amanohashidate.

Inclusief ontbijt, diner

E-biketour rond Ine
Ine

E-biketour rond Ine

Stap op een E-bike voor een fietstocht door de baai van Ine waarbij je meer te weten te komt over de cultuur...

Dag 3 Amanohashidate - Kyoto

Kies uit 3 leuke excursies

Ine-2 tatami-1 silk-kimonos-2

Om het toerisme in Amanohashidate duurzaam te houden is het verplicht om 1 van de 3 excursies te maken en dat is bepaald geen straf, maar moeilijk om er maar 1 te kiezen!

De eerste keuze is de Chirimen zijde- en weeftour. Al eeuwenlang staat deze regio bekend om zijn prachtige handgeweven zijde. Je bent te gast in het huis van één van de vakwerklieden en ziet hoe arbeidsintensief en secuur het weven is. Pas een chique zijden kimono en praat met de locals. De excursie begint om 10.00 uur en duurt 2 uur en 45 minuten.

 

Je hebt vast al een paar keer een vloer van tatami-matten gezien tijdens je reis door Japan. In Amanohashidate is nog een aantal handwerklieden die deze matten met de hand maakt. Je bent te gast bij een familie die je helpt om je eigen mini mat te maken. De tour start om 10.00 uur en duurt circa 2 uur.

 

Amanohashidate is een Blue Zone, met een bovengemiddeld aantal mensen boven de 100 jaar. Dat komt onder andere door het gezonde eten. Gefermenteerd eten zoals miso pasta en sojasaus zijn geliefde ingrediënten. Onder begeleiding van een Engelssprekende lokale foodie, bereid je een verrukkelijke lunch met regionale ingrediënten. Natuurlijk geniet je van je eigen bereide gerechten. Deze kookworkshop start om 12.10 uur en duurt 2,5 uur.

 

In de loop van de middag neem je de trein terug naar Kyoto.

 

Inclusief ontbijt, excursie naar keuze onder begeleiding van Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën