Bouwsteen Japan: Hotsprings en Takachiho kloof

De reis start in Beppu. Japan mag dan het land van de onsen zijn, maar Beppu is zonder meer de hoofdstad van de heetwaterbronnen. Je wordt opgehaald door een chauffeur en gaat naar de landschappelijk prachtige omgeving van Takachiho via de vulkaan Mount Aso. Bij Takachiho vind je de mooiste canyon van Japan. Je kunt hier wandelen of kanovaren. Ook bij Kagoshima kun je hiken bij een vulkaan, maar je kunt ook de tuinen in de stad bezoeken.

Mooiste kloof van Japan
Veel wandelmogelijkheden
Beppu, onsen stad bij uitstek
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.

Reis van dag tot dag: Hotsprings en Takachiho kloof

Dag 1      Aankomst Beppu

Dag 2      Takachiho via Mount Aso

Dag 3      Takachiho

 

Dag 4      Kagoshima

Dag 5      Vertrek Kagoshima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Beppu

Stad van de hotsprings

Beppu_Hotsprings-69948d03 Beppu_Kyushu_Japan_370816

Je arriveert in Beppu, met de bijnaam “stad van de onsen”. Voor westerse toeristen is Beppu niet de meest interessante stad, maar het is leuk om te genieten in de warmwaterbronnen en de stad als uitgangspunt te nemen voor een verkenning van Kyushu. Of je nu naar een moderne spa of een traditioneel badhuis gaat, je komt helemaal tot rust in de baden.

De Umi Jigoku mag je ook niet overslaan tijdens een bezoek aan deze stad. Dit is de hel van Beppu: kokendheet water borrelt omhoog. De kobaltblauwe kleur van het water is fotogeniek. Maar er zijn ook donkere modderpoelen, zoals de Oonishi Bozu Hell. Kamado Jigoku vormt de basis van een legende waarbij rijst gekookt werd in het water dat 90 graden Celsius is. In totaal zijn er 7 bronnen. Ga lekker lunchen in de Kannawa wijk, het oudste deel van Beppu. Proef jigokumushi, een stoofpotje van lokale ingrediënten die gestoomd worden in het bronwater. Struin ook even rond in de gezellige winkeltjes. Wil je meer weten over Beppu en alle onsen, bezoek dan het Jigoku Onsen Museum.

 

Overnachting in Beppu.

Dag 2 Beppu – Takachiho

Vulkanen bij Mount Aso

Een prachtige rit door de bergen naar Takachiho. Je bent circa 2,5 uur onderweg. Je kunt er ook een dagtocht van maken door een bezoek te brengen aan Mount Aso. Aso is één van de meest actieve vulkanen in Japan. Deze vulkaan heeft één van de grootste kraters ter wereld met diameter van ongeveer 25 kilometer. Mount Nakadake is bereikbaar met een kabelbaan, van bovenaf heb je uitzicht op de krater. Iets verderop is een met gras bedekte vlakte met grazende koeien; Kusasenri genoemd. Van maart tot half december kun je een tocht per paard te maken. Er is hier ook een museum, het Aso Volcano Museum, waar uitleg wordt gegeven over de vulkaan. Je kunt een wandeling maken bij de vulkaan Komezuka. Hier zijn enkele wandelroutes uitgezet rondom de vulkaan. Na het bezoek aan Mount Aso rijd je door naar Takachiho.

 

Takachiho is een belangrijke religieuze en spirituele plaats met vele legenden. De zonnegodin Amaterasu zou zich in een grot hebben verstopt vanwege de gemene grappen van haar broer. Vlakbij de grot staat nu de Amano Iwato Shrine. Als je richting de rivier loopt kom je langs een krachtplek, je herkent deze plek aan de duizenden stapels stenen die door pelgrims hier zijn neergelegd.

 

Overnachting in Takachiho.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

Dag 3 Takachiho

Spectaculaire kloof

Takachiho_Gorge_Miyazaki_Kyushu_Japan_iStock_589967050_496257 Takachiho_Gorge_Kyushu_Japan Takachiho-1

Erg spectaculair is een boottocht door de Takachiho Gorge. De rotswanden lijken op de schubben van een draak. Vanaf het water geniet je van de natuur en het contrast tussen de groene bladeren en de grijze rotsen. Halverwege de kloof stort het water omlaag vanaf de 17 meter hoge Minainotaki-waterval. Bij slecht weer is het niet mogelijk om de boottocht te maken, in dat geval biedt een wandeling langs de rivier uitkomst. Een van de paden langs de rivier leidt naar de fraaie (maar sobere) Shinto-schrijn van Takachiho. Het heiligdom ligt in een vredig bos, omringd door hoge ceders.

 

Elke avond om 20.00 uur is er een dansvoorstelling in Takachiho. De Kagura dans is specifiek van deze regio. In totaal zijn er 33 dansen, die op ceremonies uitgevoerd worden. Je ziet een compilatie.

 

Overnachting in Takachiho.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur

Dag 4 Takachiho - Kagoshima

Onbekende stad in Japan

Je neemt de trein van Takachiho naar Kagoshima.

 

Kagoshima is een leuke stad om even rond te kijken. Achter de gebouwen van de stad zie je de Sakurajima vulkaan uittorenen. De vulkaan is nog actief; je kunt er hiken. Heb je korter de tijd dan kun je naar één van de mooie tuinen gaan. Kies voor de Sengan-en tuinen, daterend uit de Edo-periode of de Iso-teien Tuin, die vooral in de kersenbloesem periode adembenemend mooi is. Er is een museum en een aquarium. 


Een aanrader is een uitstapje naar Ibusuki, op korte afstand van Kagoshima. Ibusaki is beroemd om de zandbaden. Japanners liggen ingegraven in het vulkanische zand; alleen hun hoofd steekt boven het zand uit. Hun hoofd wordt beschermd tegen de zon door een kleurige parasol of een afdakje. Ze kijken uit over de oceaan. Het schijnt heel heilzaam te zijn, dus probeer het ook eens!  

 

Overnachting in Kagoshima.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 5 Kagoshima, vertrek

Kagoshima_Kyushu_Japan_6_608146

Je neemt de trein naar de luchthaven van Kagoshima. Vanaf Kagoshima kun je naar Osaka en Tokyo vliegen.

 

Inclusief ontbijt, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën