Bouwsteen Glamping en fietsen bij Mount Fuji

Tijdens je reis door Japan kun je de Mount Fuji op een bijzondere manier beleven! Je slaapt in een dorp aan de voet van de heilige berg in een tent. De volgende dag verken je onder begeleiding van een gids de omgeving op de fiets. Je bezoekt een sakebrouwerij en fietst langs een mooie waterval.

Kamperen in stijl
Fietsen in de natuur
Fuji anders dan anders
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Glamping en fietsen bij Mount Fuji

Dag 1      Aankomst Fujinomiya

Dag 2      Vertrek Fujinomiya

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Fujinomiya

Kamperen aan de voet van de Mount Fuji

Van Verre biedt een bezoek aan Mount Fuji aan met een overnachting in een traditionele ryokan. Maar is het niet leuk om te overnachten in een heuse glamping tent en te gaan fietsen in de omgeving? Op deze manier ervaar je de magische berg net even anders.

 

Je neemt de trein naar het Shin-Fuji station met 13.00 uur als aankomsttijd. Bij het station staat een transfer klaar om je naar Fujinomiya te brengen, waar de camping is. Wie wil dat nou niet? Overnachten in een ingerichte tent op het platteland met een prachtig uitzicht op Mount Fuji bij helder weer! Er is een eetkamer en er zijn gemeenschappelijke badkamers. Wifi is hier ook aanwezig. Een heerlijke barbecue wordt voor jou bereid in de zomer. In de winter maakt de kok een hotpot.

 

Je slaapt in een zogenaamde bell tent, een klokvormige tent met één paal in het midden. Hierin kun je rechtop staan.

 

Overnachting in een tent in Fujinomiya.

Inclusief transfer, diner

Dag 2 Vertrek Fujinomiya

Watervallen en fietsen

Shiraito_watervallen_nabij_Mount_Fuji_Japan_349746 Mount_Fuji_en_omgeving_Honshu_Japan_281229

Sta vroeg op. Wij duimen voor een prachtige zonsopgang met zicht op de Mount Fuji. Een heerlijk ontbijt staat voor je klaar. Een goede bodem voor een actief dagje op de fiets. Je ontmoet je gids voor een tocht naar een bergdorp. Eerst ga je naar de Shiraito waterval. Het water komt rechtstreeks van de Mount Fuji. Vervolgens naar een dorp aan de voet van de berg. De omgeving onderweg is schitterend. Ongetwijfeld heb je ondertussen trek gekregen. In een restaurant in het dorp wordt een lokale vegetarische lunch bereid. Terwijl de gids achtergrondinformatie over het dorp vertelt, doe je nieuwe energie op. ’s Middags fiets je naar een historische sakebrouwerij. Het is een familiebedrijf dat al achttien generaties bestaat. De huidige eigenaar vertelt je alles over het proces van sake maken. Van het water van de Mt. Fuji tot de fles sake. Natuurlijk ontbreekt een proeverij niet.

Na de fietstocht word je naar het Shin-Fuji station gebracht.

 

Inclusief ontbijt, fietstocht onder begeleiding van een gids, lunch, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën