Bouwsteen Fietstocht Noto-schiereiland

Een unieke fietstocht door een landelijk deel van Japan. U haalt uw vouwfiets op in Kyoto en reist naar het schiereiland ten noorden van Kanazawa. U start de fietstocht langs de spectaculaire kustlijn van de Noto Peninsula.

In de dorpen lijkt het of de tijd heeft stilgestaan, u beleeft hier het échte Japanse leven. Slaat u ook zeker de markt in Wajima niet over om de lekkernijen uit de zee te proeven.

Fietsen door landelijk Japan
Ongerepte kustlijn
Authentiek Japan
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Fietstocht Noto-schiereiland

Dag 1      Togi

Dag 2      Wajima

Dag 3      Suzushi

 

Dag 4      Notojima

Dag 5       Kyoto

100% maat werk

Dag 1 Kyoto - Noto-schiereiland, fietstocht

 

 

Per trein reist u naar het schiereiland Noto, gelegen ten noorden van de stad Kanazawa. Noto is een landelijk gebied met een grillige kustlijn. U start met een bezoek aan de unieke Chirihama Driveway. Op dit 8 kilometer lange strand is het toegestaan om met de auto te rijden. Aan de zuidkant van het strand staan diverse eetstalletjes waar lokale specialiteiten worden verkocht, waaronder gegrilde mosselen. U kunt een stuk over het strand fietsen. Verderop wordt de kustlijn grilliger, u fietst verder langs landweggetjes en rijstvelden en door lieflijke dorpen. Brengt u een bezoek aan de Keta Taisha-schrijn. Dit shinto-heiligdom is al meer dan 2000 jaar oud en is gewijd aan de god van de ware liefde. Verderop staat de sfeervolle Myojoji-tempel. Een groot tempelcomplex, gebouwd op een heuvel. Opvallend is de pagode met vijf verdiepingen. Het laatste stuk van de tocht rijdt u langs enkele fraaie rotsformaties. Eén daarvan is de Ganmon-rots; Ganmon betekent poort. Het water heeft een gat in de rots gesleten die aan een poort doet denken. U kunt naar de rots toe wandelen en de nabijgelegen rots bezichtigen. Er worden ook boottochten georganiseerd (optioneel). Vervolgens is het nog een klein stukje naar uw overnachtingsplaats.

 

Fietsafstand: 44,5 km

Hoogteverschil: 310 meter stijging en 309 meter afdaling

Benodigde tijd: 3-4 uur

 

Overnachting in Togi.

Inclusief diner, trein, fietshuur

Dag 2 Noto-schiereiland, fietstocht

Ruige-rotsachtige-kusten-bij-Noto-schiereiland(11)

De rit start vandaag weer langs de spectaculair kustlijn. Bezoek de Hatago Iga-rotsen, iets ten noorden van Togi. Deze heilige rotsen zijn verbonden met een touw (shimenawa), in het shinto-geloof wordt dit gebruikt om de aanwezigheid van heilige geesten aan te duiden. U kunt een stop maken in Sekinohana. U ziet hier een rotsformatie die is gevormd door de golven. Dan slaat u af naar het binnenland en rijdt u via de bergen naar de havenstad Wajima. U rijdt langs de tempel Sojiji. Dit is één van de belangrijkste Zen-tempels in Japan. De stad Wajima staat bekend om de ochtendmarkt met verse vis. Ook wordt er in Wajima lakwerk gemaakt dat zich kenmerkt vanwege de duurzaamheid. Er zijn twee musea geweid aan het plaatselijke lakwerk.  

 

Fietsafstand: 50,3 km

Hoogteverschil: 409 meter stijging en 410 meter afdaling

Benodigde tijd: 3,5-4,5 uur

 

Overnachting in Wajima.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur

Dag 3 Noto-schiereiland, fietstocht

Brengt u in de ochtend zeker een bezoek aan de markt. Dagelijks wordt er tussen 8.00 en 12.00 uur allerlei producten verkocht, waaronder uiteraard verse vis en zeevruchten. Ook de boeren uit de omgeving verkopen hier hun producten. Als u op zoek bent naar lakwerk, dan bent u hier ook aan het juiste adres.

 

Dan stapt u weer op de fiets en rijdt u langs de kust naar Shiroyone Senmaida. U aangename tocht door een vlak gebied met mooie uitzichten over de Japanse Zee. Bij Shiroyone Senmaida kijkt u uit op de rijsterassen die aflopen richting de zee. Iets verderop staan de voormalige huizen van de Tokikuni-familie. Deze familie stamt af van de machtige Taira-clan. Twee huizen zijn bewaard gebleven en opengesteld voor publiek. De Kami Tokikunike is het meest indrukwekkend en wordt nog steeds bewoond. Enkele kamers zijn in originele staat en kunt u bezichtigen. De Shimo Tokikunike is het oudste gebouw op het hele schiereiland en staat een klein stukje verderop. Nog een stukje noordelijker wordt zeezout gewonnen. Dit is uniek voor deze regio en wordt op enkele plekken nog op de traditionele manier gedaan. U kunt een zoutboerderij bezoeken om het proces te zien. Vervolgens rijdt het heuvelachtige binnenland weer in. U rijdt door een landelijk gebied naar Suzushi, aan de andere kant van het schiereiland. Voor de kust van Suzushi ligt de Mitsukejima-rots. Mitsukejima betekent "gevonden eiland", en volgens de legende werd het voor het eerst ontdekt door Kobo Daishi, één van de belangrijkste religieuze personen uit de Japanse geschiedenis. Via een rotspad kunt u naar het 30 meter hoge eiland toelopen.

 

Fietsafstand: 61,8 km

Hoogteverschil: 686 meter stijging en 691 meter afdaling

Benodigde tijd: 4,5-5,5 uur

 

Overnachting in Suzushi.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur

Dag 4 Noto-schiereiland, fietstocht

Lokaal-eten-in-Japan(12) Drukte-in-de-grote-steden(12)

Vandaag staat de langste fietstocht op het programma. U wordt eerst met een taxi in ongeveer een half uur naar het vissersdorp Ogi gebracht. Hier krijgt u het gevoel dat de tijd 100 jaar stil heeft gestaan. Langs de smalle straatjes staan oude vissershuizen. Vanuit Ogi fietst u langs de kust naar het treinstation in Anamizu. In Anamizu stapt u op de trein naar Nishigishi. Hier stapt u weer op de fiets en rijdt u de brug over naar het eiland Notojima. De belangrijkste attractie op het eiland is het aquarium. Er worden ook diverse boottochten georganiseerd, onder andere om dolfijnen te spotten (optioneel).

 

Fietsafstand: 65,5 km

Hoogteverschil: 677 meter stijging en 686 meter afdaling

Benodigde tijd: 4,5-5,5 uur

 

Overnachting op Notojima.

Inclusief ontbijt, diner, fietshuur, taxi

Dag 5 Noto-schiereiland, fietstocht - Kyoto

Op de laatste dag van de fietstocht rijdt u naar Wakura Onsen. Dit is een hotspringdorp, gelegen aan de Nanao-baai. Langs de kust staan vele grote hotelcomplexen. Het centrum is niet heel levendig, maar het plein en park rondom het heiligdom is wel een bezoek waard. Hier treft u enkele openbare bronnen. Er is een openbaar badhuis (onsen) en enkele ryokan bieden ook toegang aan daggasten.

In de middag reist u per trein terug naar Kyoto. Hier levert u de fiets weer in.

 

Fietsafstand: 12,5 km

Hoogteverschil: 208 meter stijging en 219 meter afdaling

Benodigde tijd: 1 uur

 

Inclusief ontbijt, fietshuur, trein

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën