Kersenbloesem in Kanazawa Castle Park in Japan
Deborah in Japan

Een must-see in Japan: de kersenbloesem

Deborah Algemeen 2-12-2019

Je kent het vast wel; de foto’s uit Japan met die kleurrijke en vol in bloei staande bomen. Waar je ook kijkt, overal zie je roze bloesem. De kersenbloesem staat ook wel bekend als sakura en wordt altijd groots gevierd in Japan. Tijdens mijn reis door Japan heb ik volop genoten van de mooie bloesem en alle festiviteiten daaromheen. Ik vertel je er graag meer over!

 

Wanneer is de beste reistijd voor de kersenbloesem?

De prachtige kleurrijke kersenbloesem zie je, afhankelijk van het verloop van de winter, al ontstaan rond januari op de tropische eilanden van Okinawa. Dit is wel heel vroeg in het jaar, want in de meeste plaatsen is de bloeiperiode tussen half maart en begin mei. Hoe noordelijker je gaat, hoe later de bloesem opengaat. Nu denk je vast dat je maanden de tijd hebt om de bloesem te bewonderen, maar niets is minder waar, want de kersenbloesem bloeit maar voor ongeveer een week. Het is dus echt heel bijzonder als je dit mag meemaken. 

Kersenbloesem in Japan
Kersenbloesem in Japan

 

Feest vieren onder de kersenbomen

De bloesemperiode is een waar feest voor de Japanners en er zijn dan vele festiviteiten. Ze zijn vooral gek op het houden van een hanami. Letterlijk gezien is dit een feestje om naar de bloesem te kijken, bijvoorbeeld onder het genot van een picknick. Dit is zo'n populaire activiteit dat iedereen, al voordat de bomen volledig in bloei staan, plekjes onder de bomen reserveren. Als eenmaal alle bomen in bloei staan is het een drukte van jewelste, overal zie je grote families met elkaar picknicken onder de bomen. Uiteraard worden er ook de nodige foto’s en selfies bij de bomen gemaakt. Deze periode is voor de Japanners een welkome afwisseling in hun drukke dagelijkse leven.

 

Heb je het geluk om tijdens de bloesemtijd in Japan te zijn, breng dan vooral tijd door in de diverse parken! Haal wat lekkere yakitori of okonomiyaki bij een eetkraampje en geniet van de gezelligheid om je heen. Dit maakt je reis door Japan zeker onvergetelijk en je zult naar huis gaan met de mooiste foto’s. Deel deze foto’s ook eens op Instagram met #ikkomvanverre.

Deborah bij de kersenbloesem in Kyoto      Japanse vrouwen bij de kersenbloesem in Kanazawa

 

Mijn persoonlijke kersenbloesem top 3

Ik ben gek op Japan en eigenlijk alle plaatsen waar ik ben geweest vind ik bijna even mooi en bijzonder. Toch als ik aan de bloesemperiode denk heb ik wel een top drie van plaatsen die ik je echt kan aanraden:

 

1. Kanazawa

De omgeving rond het Kanazawa Castle stond tijdens mijn reis volledig in bloei! Op het moment dat je richting het kasteel loopt zie je een roze zee van bloesem verschijnen. Heel mooi om te zien. Daarnaast ben ik een groot deel van de tweede dag in Kanazawa in Kenroku-en Garden geweest. Dit is naar mijn mening een van de mooiste tuinen van Japan. Waar je ook kijkt zie je torenhoge bomen en prachtige bloesem. Het is een heel fijn park om doorheen te wandelen of lekker te gaan zitten en te genieten van al het moois om je heen.

Kersenbloezem bij Kanazawa Castle
Kersenbloesem vol in bloei bij Kanazawa Castle

 

2. Himeji

Het Himeji Castle is grotendeels wit gekleurd. Samen met de roze bloesem eromheen is dit heel mooi om te zien. Je komt het kasteel binnen via de Otemon Gate en vanuit daar kom je in een park waar je doorheen kan lopen. De entree tot dit park is gratis. In dit park is een heel groot gedeelte vol met kersenbomen! Als je toch in Himeji bent, ga dan eens met de kabelbaan naar Mount Shosha. Bekend van de film “Last Samurai”. Er is een fijn wandelpad omhoog naar de berg en onderweg loop je langs de tempels en Boeddhabeelden.

Kersenbloesem bij de Himeji Castle      Himeji Castle

   

3. Kyoto

Mijn favoriete grotere stad van Japan. Er zijn in de stad oneindig veel locaties om de kersenbloesem te bekijken. Ik heb de mooiste bloesem gezien in het park van het Imperial Palace en in het Maruyama park. In Maruyama park worden er veel festiviteiten georganiseerd en kan je heerlijk eten bij de vele kraampjes.  

 

Wil jij een reis maken naar Japan en het liefst in de bloesemperiode? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het uitstippelen van jouw vakantie naar Japan.

 

Deborah