terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten Lombok

Reizen over Lombok, het buureiland van Bali. Tijdens deze rondreis bezoekt u alle interessante plekjes op Lombok en één van de Gili-eilanden. Uw privé-reis over Lombok begint in Kuta, aan de stille zuidkust. Prachtige stranden strekken zich hier uit. Nog meer rust vindt u bij Sekotong. Een mooi hotel hier. En een aanrader is een uitstapje naar Gili Nanggu, voor de kust. Daarna de binnenlanden in, naar het plaatsje Tetabatu. Onderweg bezoekt u authentieke Sasak-dorpjes, waar de autochtone bewoners van Lombok leven. Heerlijk genieten op één van de drie Gili-eilandjes. De kans dat u zeeschildpadden ziet tijdens het snorkelen is zeer reëel. Deze reis eindigt op het bekendste strand van Lombok: Senggigi, aan de westkust.

Wat maakt deze reis bijzonder
Mooie eilandjes onbekend Sekoton
Binnenland en kust
Snorkelen/duiken bij Gili
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 600,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 11 dagen / 10 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Lombok

Dag 1      Aankomst Kuta

Dag 2      Kuta

Dag 3      Sekotong

Dag 4      Sekotong

Dag 5      Tetebatu

Dag 6      Tetebatu

Dag 7      Gili Air

Dag 8      Gili Air

Dag 9      Senggigi

Dag 10    Senggigi

Dag 11    Vertrek Senggigi

100% maat werk

Dag 1 Praya - Kuta

U wordt van de luchthaven Praya op Lombok opgehaald en naar uw hotel in Kuta gebracht (transfer).

 

Informatie Kuta:

Kuta ligt aan de zuidkust van Lombok. In tegenstelling tot het toeristische Kuta Beach op Bali, is Kuta op Lombok nog niet zo ontwikkeld. De witte stranden met palmbomen, baaien en blauwe zee zijn nog praktisch onaangetast. Er zijn slechts enkele hotels. Het Novotel is het enige luxueuze (en lieflijke) hotel in Kuta, het ligt direct aan zee (eigen strand, heel idyllisch). Er zijn ook enkele aardige eenvoudige hotels, deze liggen niet direct aan het strand, er is een weg tussen. De stranden hebben ook licht zand, maar verwacht geen aangeharkt zand. De lokale bevolking maakt er (uiteraard) ook gebruik van, men probeert het netjes te houden, maar ja... motorfietsen en auto's worden zo dicht mogelijk bij het strand geparkeerd. Het zuiden van Lombok is wel droog, qua landschap niet zo mooi.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuta

Indonesie-Lombok-zuidkust(13)

Genieten van zon, zee en strand. Als u nog iets wilt ondernemen, kunt u naar Tanjung A'an. Dit is een mooie baai. Tanjung A'an is niet ver van Kuta.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuta - Sekotong

Lombok-GiliTrawangan-onderwater3(8) P1000299(8) P1000358(8)

U wordt bij uw hotel in Kuta opgehaald en naar uw hotel in Sekotong gebracht (transfer).

 

Informatie Sekotong:

Sekotong is een nog bijna onontdekt plaatsje voor toeristen, het is gelegen aan de zuidwestkust van Lombok. Deze plaats is ideaal wanneer u in een nog authentiek deel van Lombok wilt verblijven. De stranden in dit gebied zijn spectaculair en nog heel rustig. Sekotong is tevens een uitstekend uitgangspunt om te gaan duiken of snorkelen. U maakt kennis met de grote variëteit van zeeleven die Indonesië te bieden heeft. Wij raden u aan een bootje te huren en een bezoek aan het nabij gelegen eilandje Gili Nanggu te brengen, ook wel ‘The Paradise Island’ genoemd. Het is een eilandje ter grootte van 12,5 ha, gelegen voor de kust ten zuidwesten van Lombok. U kunt hier heerlijk genieten van de serene kalmte en het mooie strand. Gili Nanggu is een ideale locatie om te snorkelen in het kristalheldere turquoise water. U ervaart een prachtige onderwaterwereld met talrijke soorten tropische vissen en met een beetje geluk ziet u zelfs een zeeschildpad! Op het eiland is een klein hotelletje met restaurant. Op het strand zijn zgn. gazebo's (verhogingen om uw spullen neer te leggen en uit de zon te zitten). Snorkelbenodigdheden kunt u huren bij uw hotel in Sekotong, evenals duiken. Nog leuker: huur een bootje voor een dag: u vaart dan ook naar Gili Nanggu, maar ook naar andere eilandjes. Heerlijk het strand op en dan vanaf het strand het water in om te snorkelen. Een soort islandhoppen. Absoluut genieten! Kortom: een heel bijzonder uitstapje vanuit Sekotong.

Lorem ipsum dolor sit amet,

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 Sekotong

U kunt deze dag genieten van zon, zee en strand.

 

Tip: Gili Nanggu.

Het eilandje Gili Nanggu wordt ook wel ‘The Paradise Island’ genoemd. Het ligt in het zuidwesten van Lombok. Het is een eilandje ter grootte van 12,5 ha. U kunt hier heerlijk genieten van de serene kalmte en het mooie strand. Gili Nanggu is een ideale locatie om te snorkelen in het kristalheldere turquoise water. U ervaart de prachtige onderwaterwereld met talrijke soorten tropische vissen en met een beetje geluk ziet u zelfs een zeeschildpad! Op het eiland is een klein hotelletje met restaurant. Op het strand zijn zgn. gazebo's (verhogingen om uw spullen neer te leggen en uit de zon te zitten). Snorkelbenodigdheden kunt u huren bij het hotel in Sekotong. Ook is het mogelijk om te duiken. U vaart naar Gili Nanggu. Heerlijk het strand op en dan vanaf het strand het water in om te snorkelen.

 

Sekotong is een prima locatie om te duiken of te snorkelen. Het heeft een ongerepte kust met prachtige stranden, waar nog veel onbekende duikmogelijkheden zijn. Neemt u voldoende tijd om de mooie riffen hier uitgebreid te verkennen. Met een traditionele vlerkpauw vaart u naar een van de 20 duiklocaties. Als u geluk heeft kunt u hier schildpadden, roggen, inktvissen, murenes, hengelaarsvissen en spookfluitvissen en misschien zelfs witpuntrifhaaien zien. Deze locatie is vanwege de grote diversiteit aan flora en fauna bekend in de wereld van onderwaterfotografie. Sekotong kent verschillende beroemde duikplaatsen, drie daarvan zijn The Highway en Sunken Island en Gili Pentangan. Het rif van The Highway bevindt zich op 18 meter diepte en eindigt op de zandbodem op een diepte van 32 meter. U treft hier verschillende roggen, manta’s, witpuntrifhaaien en diverse andere soorten vissen. The Highway bevindt zich ten noorden van Sekotong en is een ideale duiklocatie voor ochtendduiken. Sunken Island ligt ten westen van Sekotong, het is een aflopende klif vol met diverse koralen. Rond de koralen op lagere diepte vindt u onder andere tandbaarzen, vleermuisvissen, trompetvissen, inktvissen en steenvissen. Maar met geluk zwemt u ook langs een manta of zelfs langs een adelaarsrog. Gili Tentangan is een onbewoond eilandje met prachtige stranden die doorlopen tot ver onder de waterspiegel. Er bevinden zich diverse rotspartijen waar brutaal een aantal koraalduiveltjes omheen zwemmen. Blijft u niet te lang kijken want er zijn ook sepia’s rond de rotspartijen te zien. Bij de koraalblokken vol grote gorgonen en kleurig zacht koraal kunt u paarsgerande naaktslakken en diklipvissen vrolijk zien rond spartelen. Het weelderig begroeide rif wordt zo nu en dan afgewisseld met kale, beschadigde plekken. Vermoedelijk vanwege dynamietvissers. Tussen de duiken door is van alles te doen, van luieren op het strand tot een leuk ritje langs de schitterende kustlijn.

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Sekotong - Tetebatu

Indonesie-Lombok-binnenland-dokar(8) Indonesie-Lombok-wandelen-sawah(8) Indonesie-Lombok-ikat(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Lombok. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U maakt vandaag een dagtocht over Lombok. U rijdt eerst terug richting de luchthaven, daarna verder het binnenland in. Lombok is bekend om zijn potten van aardewerk, dit kunt u zien in bijvoorbeeld Masbagik. Door naar het dorp Loyok waar men gespecialiseerd is in bamboebewerking. Het houtsnijwerkdorp Beleka is leuk en u kunt een traditioneel Sasakdorp bezoeken met huizen met karakteristieke daken. U mag zeker het dorp Pringgasela niet overslaan, waar men bedreven is in de weefkunst. Misschien neemt uw chauffeur u mee naar andere dorpjes, er zijn er verschillende: geeft u aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Uw tocht eindigt in Tetebatu.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de vulkaan de Rinjani, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Tetebatu

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. U kunt hier heerlijk wandelen door de sawa’s en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. U kunt een mooie wandeling maken naar een waterval. Het is een flinke wandeling, maar voor een ieder met een goede conditie prima te doen. 

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Tetebatu – Bangsal – Gili Air

U rijdt westwaarts, via het paleis Narmada met de mooie tuinen met waterpartijen en enkele Balinese tempels naar de hoofdstad van Lombok: Mataram. In Mataram bezoekt u de grote markt. U rijdt door naar Senggigi. Dit is de meest bekende badplaats op Lombok. Leuk om hier even te lunchen en de benen te strekken (maar u mag er ook voor kiezen om naar Bangsal te rijden). Vervolgens door naar de 'haven' (oftewel: het stuk strand waar de boten naar en van de Gili-eilanden vertrekken). U neemt hier afscheid van uw chauffeur. U vaart met een lokale boot naar Gili Air. Per paard en wagen (cidomo) gaat u naar uw hotel op Gili Air, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien. De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste hotels zijn. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand. Het oostelijke strand heeft al vrij veel kleinschalige hotels, ook dit eiland wordt ontdekt. Het heeft een gemoedelijke sfeer, het is wel redelijk druk al.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, bootovertocht

Dag 8 Gili Air

Indonesie-schildpad-zwemmend Lombok-GiliTrawangan-onderwater5_1

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Gili Air.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Gili Air - Senggigi

Per paard en wagen (cidomo) gaat u naar de haven van Gili Air, u regelt dit ter plekke. U vaart met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok. U wordt bij de haven in Bangsal opgehaald en naar uw hotel in Senggigi gebracht (transfer).

 

Informatie Senggigi:

Het prachtige strand van Senggigi ligt aan de westkust en heeft mooie, witte palmstranden. U bevindt zich op een deel van Lombok, waar vele Balinezen leven en hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn vele restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig. U kunt daarvandaan een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi. Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, bootovertocht

Dag 10 Senggigi

066_66(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Senggigi - Praya

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer). Einde van een mooie reis.

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën