Indonesie luchtvaartmaatschappij
Renee3

Kun je rechtstreeks vliegen naar Indonesie?

Renée Bulthuis Algemeen 6-6-2017

Rechtstreeks vliegen naar Indonesië

Vaak horen wij van onze klanten dat ze graag rechtstreeks willen vliegen voor een rondreis naar Indonesië. Eigenlijk is er maar één luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks én non-stop naar Indonesië (Java, Jakarta) vliegt vanaf Amsterdam en dat is Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië. Op de terugvlucht maakt Garuda Indonesia op woensdag, donderdag en zaterdag wel een tankstop in Singapore (wijzigingen in routes kunnen zich voordoen).
Wilt u naar een ander eiland vliegen, dan zal u altijd moeten overstappen. KLM heeft ook rechtstreekse naar Indonesië, maar deze zijn niet non-stop. Wat is een non-stop vlucht?

Wanneer u met KLM naar Java (Jakarta) of Bali (Denpasar) vliegt, maakt u altijd een stop in Kuala Lumpur of Singapore. U hoeft dus niet over te stappen, maar er wordt wel een stop gemaakt.

 

Luchtvaartmaatschappijen die naar Indonesië vliegen

Vanuit Amsterdam heeft u tal van mogelijkheden qua luchtvaartmaatschappijen om richting Indonesië te vliegen. Vooral voor de eilanden Java en Bali zijn mogelijkheden in overvloed. Naast KLM en Garuda Indonesia kunt u dan ook vliegen met Emirates (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore), Qatar Airways (via Doha), of bijvoorbeeld Etihad Airways (via Abu Dhabi). Zo zijn er nog wel wat meer mogelijkheden, maar dit zijn de luchtvaartmaatschappijen met de meest logisch route naar Indonesië. 

 

Wilt u bijvoorbeeld vliegen naar Sumatra, Sulawesi of Lombok, dan wordt de keuze van vluchten al wat meer beperkter, tenminste wanneer u niet meer dan 1 overstap wilt. De twee luchtvaartmaatschappijen die hier naar toe vliegen zijn Garuda Indonesia of Singapore Airlines.

Voor de Molukken, Irian Jaya en Kalimantan kunt u het beste eerst aanvliegen naar Jakarta en vanaf hier doorvliegen met een binnenlandse vlucht. Afhankelijk van de vluchttijden is een nachtje in Jakarta dan wel aan te raden. Voor de Kleine Sunda Eilanden (met uitzondering van Lombok) zult u altijd eerst naar Bali moeten vliegen voordat u verder kunt. Er zijn geen intercontinentale vluchten naar Sumba, Sumbawa, Timor en Flores op dit moment.

 

 

Stopovers Indonesië 

Aangezien er voor de meeste vluchten richting Indonesië een tussenlanding moet worden gemaakt, is het ook leuk hier gelijk een stopover te maken in plaats van alleen maar snel overstappen. Zo zijn Singapore, Kuala Lumpur en Dubai zeker leuke steden om een paar dagen rond te brengen!
Over het algemeen duurt een vlucht 16-18 uur voordat u op de bestemming bent aangekomen. Zeker wanneer u met kinderen reist is het aan te raden om de vlucht op te breken in twee delen.

 

Binnenlandse vluchten In Indonesië 

Wanneer u eenmaal in Indonesië bent, dan is het heel makkelijk om van het ene naar het andere eiland te vliegen, er zijn genoeg Indonesische luchtvaartmaatschappijen. Let er wel op dat er ook luchtvaartmaatschappijen zijn die door de Europese Unie op de zwarte lijst staan. Betrouwbare maatschappijen zijn; Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesia Air Asia, Citilink, Lion Air en Batik Air. De dochtermaatschappij van Lion Air, Wings Air, staat overigens wel op de zwarte lijst.

 

Lees meer over de luchtvaartmaatschappijen waar onze reizigers vaak mee vliegen.

 

 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen