Pure schoonheid in de Harau Vallei op Sumatra
Chantal2

Pure schoonheid in de Harau Vallei op Sumatra

Chantal Heere Algemeen 3-12-2014

Samen met een vriendin reisde ik voor Van Verre over Sumatra van Medan naar Padang. De reis was bijna ten einde, we hadden een bezoek gebracht aan Bukittinggi en hadden daarna het plan om verder te reizen naar de Harau vallei. De Harau vallei, tsja ik dacht gewoon een vallei… Maar wat mooi!

 

We maakten een wandeling vanuit het kleine Abdi Guesthouse. Eerst dwars door een cacaoplantage, over smalle betonnen randjes die naast een klein riviertje liepen, ballancerend over een boomstam die gebruikt werd als “bruggetje”, waarna we uitkwamen in een klein dorpje. Een grote waterval stortte zich in een soort vijver naar beneden. De lokale kinderen genoten van het koele water.

 

Vanuit het dorp sloegen we rechtsaf de jungle in. Het pad, dat je bijna geen pad kunt noemen, ging redelijk recht omhoog langs prachtige grote hoge bomen. De bedoeling was om een lange tocht opwaarts te maken. Het was steil en na zo’n twee uur klimmen en klauteren besloten we dat we het genoeg vonden. Onze chauffeur was met ons mee gegaan en hij wilde nog wel een klein stukje verder omhoog. We besloten hem en de gids op te wachten tot ze terugkwamen zodra ze genoeg gezien hadden. Binnen enkele minuten keerden ze terug. "De zwarte gibbons ze zijn er”, was hun reactie! De gids had hun geluid nagebootst in de hoop dat ze onze kant op zouden komen. Ik verwachtte er niets meer van, maar inderdaad na een paar minuten zweefden er twee gibbons boven ons hoofd. Ze waren komen kijken wie hen had geroepen! Wat mooi en bijzonder zeg! De twee prachtige zwarte apen met hun lange armen en benen zwierden door de bomen alsof het niets was. Prachtig! Jammer dat ze weer de jungle in gingen en dat wij hen niet achterna konden lopen. Dit is zeker een hoogtepunt geweest tijdens onze reis.

 

We liepen terug vanuit de jungle langs de weg naar het Abdi guesthouse. Een ontzettend lieflijke accommodatie met vijf bamboehuisjes die allen uitkijken over de prachtige rijstvelden. Het guesthouse grenst aan de gigantische kloof met talrijke watervallen. Bij terugkomst werden we verwend met een lekker koel drankje. Een van de watervallen zorgt voor het water in de badkamer, zodat we na de inspanningen konden genieten van een heerlijk frisse douche.

 

De eigenaar van Abdi guesthouse gooide tegen het begin van de avond de hengel uit in zijn eigen visvijver om zo voor het avondeten te kunnen zorgen. Op ons privéterrasje werd in het donker bij kaarslicht het eten geserveerd; verse cangkung (rivierspinazie) met rijst en vis. Wat was dit een magnifiek stukje van onze reis over Sumatra. 

 

Chantal Heere, Van Verre

 

Bekijk de bouwsteen: Trekking door de Harau Vallei

 

Bekijk hier de voorbeelde van onze rondreizen naar Indonesië.

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen