terug naar overzicht

Bouwsteen Onbewoond eiland gevoel bij Togian

Onbekend en bijna onbewoond, prachtige zandstranden en een kleurrijke onderwaterwereld: dat zijn de Togian-eilanden!

Wel moeilijk bereikbaar, maar daar krijgt u dan ook wat voor terug.

  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Onbewoond eiland gevoel Togian

Dag 1   Ampana

Dag 2   Togian

Dag 3   Togian

 

Dag 4   Togian

Dag 5   Marisa

100% maat werk

Dag 1 Ampana

Vanuit bijvoorbeeld Poso kunt u naar Ampana rijden.

 

Informatie Ampana:

Ampana is een middelgroot plaatsje in het noorden van Centraal Sulawesi, het is de havenplaats voor de boten die naar de Togian-eilanden varen. In Ampana ziet u nog veel paard en wagens. De accommodatie in Ampana is erg eenvoudig.

 

Overnachting in Ampana.

Dag 2 Ampana - Togian, Kadidiri Island

Indonesie-Sulawesi-Togian-eilanden-bootjeblauw Indonesie-oostelijk-vissen-koralen-duiken

Een van de mannetjes van de bootmaatschappij regelt ter plaatse met u hoe laat u de volgende dag opgehaald wordt voor de transfer naar de haven. Hier betaalt u ter plaatse een kleine vergoeding voor.

U vertrekt met een lokale boot (privé) naar de Togian eilanden. Vanaf Ampana vaart u in ca. 5 uur naar uw resort op Kadidiri eiland.

 

Informatie Togian:

De Togian eilanden liggen midden in de azuurblauwe Teluk Tomini. Op de Togian eilanden wonen zeezigeuners. Ze wonen in houten huizen op palen op dood koraal. Bij vloed staan de huizen soms volledig onder water. U gaat vooral naar de Togian Islands om even helemaal weg te zijn van de bewoonde wereld. U treft er spierwitte zandstranden omringd door groene, ondoordringbare jungle. U voelt zich als Robinson Crusoë! Het eilandengroepje is wereldwijd bekend door de fantastische onderwaterwereld, waar kleurrijke vissen en het mooiste koraal te vinden zijn. Pulau Kadidiri is één van de mooiste eilanden van de Togian groep, het eiland is ideaal voor duikers, wandelaars en strandliefhebbers, die van exclusieve bestemmingen houden. De komende dagen kunt u genieten van zon, zee en strand op dit mooie bounty-eiland, maar u kunt natuurlijk ook gaan duiken of snorkelen om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Er ligt een aantal scheepswrakken waar veel koraal op groeit en als schuilplaats dient voor vissen en andere zeedieren. Duiken kan ook ’s nachts plaatsvinden, waardoor het beeld totaal anders is en bepaalde dieren juist actiever zijn. Het nachtduiken is een prachtige ervaring en mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf op de adembenemende Togian Islands.

 

Overnachting op Togian Island.

Inclusief ontbijt, diner, bootovertocht

Dag 3 t/m 4 Togian

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Togian Island.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Togian, Kadidiri Island - Marisa

Indonesie-oostelijk-Indonesie-bootje4(13)

U vaart met een lokale boot (privé) in ca. 7 uur naar Marisa. U gaat op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Informatie Marisa:

Marisa is een klein vissersdorpje dat dient als overnachtingsplaats tussen Parigi en Gorontalo. Tevens vertrekken hiervandaan boten naar de Togian-eilanden. Het hotel in Marisa is simpel.

 

Overnachting in Marisa

Inclusief ontbijt, bootovertocht

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal