Bouwsteen Mystieke megalieten in de Badavallei

Kent u de prachtige beelden op Paaseiland? Ook op Sulawesi zijn prachtige megalieten te vinden. Hoe deze hier zijn gekomen, is nog steeds een raadsel. Via rijstvelden en een korte trekking komt u bij de stenen beelden uit. Geniet op de laatste dag van een picknicklunch bij een waterval en geniet van de omgeving.

Bewonder de megalieten
Wandel door rijstvelden
Picknick bij een waterval
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Megalieten in de Badavallei

Dag 1      Aankomst Badavallei

Dag 2      Vertrek Badavallei

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Badavallei

Sulawesi-Badavallei-Rijstveld Sulawesi-Badavallei-Megalieten-1

Per 4-WD rijdt u vanuit Tentena naar de Badavallei. U rijdt door een ongerept gebied waar weinig toeristen komen, via het regenwoud de bergen in. De natuur is schitterend en u heeft een prachtig uitzicht over het Posomeer.

 

Na de lunch is het tijd om de omgeving te verkennen. Stap in de jeep en vang een glimp op van de eerste megalieten; de stenen beelden die in dit gebied in de grond staan. In totaal zijn er 13 megalieten in de Badavallei te vinden en vandaag bezoeken wij er drie. Hoe deze beelden hier gekomen zijn, is nog steeds een raadsel. Het laatste beeld is via een korte wandeling door het rijstveld te bereiken.

 

Aan het einde van de middag keert u terug naar de homestay. Na een eenvoudig diner duikt u waarschijnlijk vroeg uw bed in.

 

Overnachting in de Badavallei.

Inclusief diner, privé-jeep met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Vertrek Badavallei

Megaliet in de Badavallei, Sulawesi

Na het ontbijt gaat u op bezoek bij een oude dame die de techniek van het bewerken van boombast nog beheerst. Deze traditionele kleding werd gemaakt voor ceremonies zoals het huwelijk. Er zijn slechts twee families die deze kleding nog kunnen maken.

 

Vervolgens bezoekt u de megaliet Oba. Ook deze ligt in de rijstvelden en bereikt u na een korte wandeling. Daarna per jeep verder naar het eindpunt, waar zelfs de jeep niet verder kan. Hiervandaan maakt u een trekking van ongeveer anderhalf uur door de mooie natuur, rijstvelden en cacaoplantages. U ziet verschillende megalieten zoals de Maturu en verschillende Calamba. Calamba zijn grote kruiken waarvan een aantal nog intact zijn. Het laatste stuk van de trekking gaat door een savanneachtig gebied en eindigt bij Palindo, de grootste megaliet. Afhankelijk van de tijd gaat u te voet of per jeep naar het dorp Kolori, waar een mooie waterval is. Hier geniet u van een picknicklunch en misschien een verfrissende duik in de waterval? Na de lunch rijdt u terug naar Tentena.

 

Inclusief diner, privé-jeep met chauffeur, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën