terug naar overzicht

Bouwsteen Magische megalieten in de Badavallei

Kent u de prachtige beelden op Paaseiland? Ook op Sulawesi zijn prachtige monolieten te vinden. In het centrale deel van Sulawesi zijn een aantal van deze enorme stenen beelden te vinden. 

Ze staan midden in de prachtige natuur. Niemand weet wie de beelden heeft gemaakt en waarom ze daar zijn neergezet. Vanzelfsprekend doen mooie verhalen de ronde. Een bijzondere toevoeging aan uw reis door Sulawesi.

Reis van dag tot dag: Megalieten in de Badavallei

Dag 1            Badavallei

Dag 2            Tentena

100% maat werk

Dag 1 Tentena - Badavallei

Sulawesi-Bada-vallei-landschap2(15)

In de ochtend begint uw avontuurlijke tocht. U wordt opgehaald door uw chauffeur en Engelssprekende gids. U rijdt vandaag per 4-wheeldrive jeep naar de Badavallei. Het is ongeveer 4 uur rijden van Tentena naar de Badavallei (in het regenseizoen is de weg slechter begaanbaar waardoor de rit langer kan duren). Dit is een ongerept gebied waar weinig toeristen komen. De chauffeur rijdt met u door het regenwoud de bergen in. De weg naar de Badavallei verkeert een slechte staan, hobbelen dus. Sommige delen zijn goed geasfalteerd, maar andere stukken zijn slecht begaanbaar. Vooral het laatste gedeelte is heel slecht. De natuur is schitterend en u heeft een prachtig uitzicht over het Posomeer. Onderweg stopt u voor een kop koffie of thee. U arriveert rond lunchtijd in het dorp Bomba. U checkt hier in bij de homestay. Hier nuttigt u tevens de meegebrachte lunch. Na de lunch gaat u per jeep de omgeving verkennen. U ziet vandaag al enkele prachtige megalieten; de stenen beelden die in dit gebied in de grond staan. Dertien van deze megalieten zijn in de Badavallei aangetroffen. Niemand weet wie de beelden heeft gemaakt en waarom ze daar zijn neergezet. Vanzelfsprekend doen mooie verhalen de ronde. Waarschijnlijk werden vroeger offers naar deze beelden gebracht in de hoop op een goede oogst. Ook is niet bekend hoe oud de beelden zijn, schattingen lopen uiteen van 3000 voor Christus tot 1500 na Christus. U bezoekt de beelden Loga, Langkebulawa en Baula. Om het laatste beeld te bereiken maakt u een korte wandeling door de rijstvelden. Aan het einde van de middag keert u terug naar de homestay. Een eenvoudig diner wordt hier voor u bereid. Het is al vroeg rustig in de huizen in het dorp dus waarschijnlijk gaat u ook vroeg slapen.

Handig om mee te nemen: Rugzak voor uw bagage (uw koffer kan niet mee in de jeep), lakenzak, handdoek, zaklamp, regenponcho, wandelschoenen, slippers/sandalen, zonnebrandcreme, anti-insectenmiddel met DEET.

 

Overnachting in de Badavallei.

Inclusief diner, privé-jeep met chauffeur, Engelssprekende gids

 

Dag 2 Badavallei - Tentena

Vroeg in de ochtend krijgt u een eenvoudig ontbijt. Vervolgens gaat u weer op pad. U brengt eerst een bezoek aan een oude dame die de techniek van het bewerken van boombast nog beheerst. Deze traditionele kleding werd gemaakt voor ceremonies zoals het huwelijk. Er zijn slechts twee families die deze kleding nog kunnen maken. Vervolgens bezoekt u de megaliet Oba. Ook deze ligt in de rijstvelden. U maakt weer een wandeling door de rijstvelden. Daarna stapt u weer in de jeep en rijdt u naar een punt waar zelfs de 4-wheeldrive niet verder kan. Hiervandaan maakt u een trekking van ongeveer anderhalf uur door de mooie natuur, rijstvelden en cacaoplantages. U ziet verschillende megalieten zoals de Maturu en verschillende Calamba. Calamba zijn grote kruiken waarvan een aantal nog intact zijn. Het laatste stuk van de trekking gaat door een savanneachtig gebied en eindigt bij Palindo. Dit is de grootste megaliet. Afhankelijk van de tijd die over is kunt u de trekking vervolgen naar het dorp Kolori, waar een mooie waterval is. Als er te weinig tijd is gaat u per jeep naar de waterval. Geniet van uw picknicklunch bij de waterval. Eventueel kunt u een verfrissende duik nemen. Na de lunch loopt u terug naar de jeep die u terugrijdt naar Tentena. Bij terugkomst in Tentena neemt u afscheid van de gids en chauffeur die u hebben begeleid door de Badavallei.

 

Inclusief ontbijt, picknicklunch, privé-jeep met chauffeur, Engelssprekende gids
 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal