Bouwsteen Kruidnageleiland Ambon

Ambon is bekend om de specerijen die verbouwd werden op dit eiland. De geur van kruidnagels, foelie en nootmuskaat is nog steeds alom aanwezig. Maar het eiland biedt meer.

Er zijn prachtige vergezichten en doorkijkjes, goede wandelmogelijkheden, oude gebruiken zoals de verering van de heilige alen bij Waai en mooie kleine strandjes. En vergeet niet op Ambon heerlijke roedjak te eten!

Interessante geschiedenis
Verken Ambon met een gids
Bezoek lokale vissersdorpjes
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Kruidnageleiland Ambon

Dag 1   Aankomst Ambon

Dag 2   Eilandexcursie

Dag 3   Vertrek Ambon

100% maat werk

Dag 1 Ambon

Molukken-Ambon-marktje(17) Molukken-Ambon-moluksjejongen(17)

U wordt afgehaald door uw chauffeur. De komende dagen heeft u de beschikking over een auto met chauffeur. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land. Het niveau van de gids op de Molukken ligt over het algemeen wat lager dan op eilanden zoals Java. Dat komt omdat er minder toerisme is.

U rijdt in ongeveer een half uur naar Ambon-stad.

 

Informatie over het eiland Ambon:

In de 16de eeuw strandde hier een schip met Portugezen, die hier ook een handelspost vestigden. In de loop van de 17de eeuw heeft de VOC het eiland met harde hand veroverd en werd Ambon als centrum van het kruidnagelmonopolie de belangrijkste vestiging van de VOC, toentertijd werd het eiland ‘de Koningin van de Oost’ genoemd. Het eiland ligt centraal in de Maluku-archipel. Ambon bestaat uit twee schiereilanden, door een smalle strook met elkaar verbonden, er tussenin ligt de fraaie Ambon-baai. Het eiland heeft mooie kusten, maar verwacht geen aangeharkte stranden. De lokale bevolking, waaronder natuurlijk ook de vissers, maken er gebruik van. Ambon-stad is voor de meeste bezoekers de uitvalsbasis voor uitstapjes over het eiland. Interessante plaatsen om te bezoeken, buiten de stad zelf, zijn het zuid-westelijke deel met vissersdorpjes, stranden en de prachtige Pintu Kota (Gate of Ambon). In het noordelijke deel zijn onder andere te bewonderen het fort Amsterdam en de heilige alen, zoals bij het plaatsje Waai. En natuurlijk: genieten van het ongerepte landschap met zijn tuinen en plantages.

 

Op stap! Nadat u heeft ingecheckt gaat u met uw chauffeur en gids Ambon verkennen. Ambon-stad is de hoofdstad van de Molukken, het is een rommelig, typisch Indonesisch stadje. Niet al te groot, maar wel de hoofdstad van het eiland. In het centrum staan de beelden van de vrijheidsstrijders uit de koloniale tijd Pattimura en Martha Christina Tiahahu; vanaf deze laatste heeft u een mooi uitzicht over de stad en de baai die het eiland vrijwel doormidden deelt. In het eenvoudige museum Siwalima kunt u meer te weten komen van de Ambonese cultuur en historie. Ga één dezer dagen een lekker bakje koffie drinken met wat zoete of hartige lekkernijen in het leuke café Sibu Sibu of het iets chiquere Maples (van buiten ziet dit er niet uit, maar het is een aanrader!). Een tip om te gaan eten is bij restaurant New Ratu Gurih, waar ze heerlijke verse vis hebben. Ook bij Sari Gurih aan de Jalan Dana Kopra serveert men heerlijke vis en zeevruchten. De stad Ambon verkennen duurt in de regel enkele uren.

 

Overnachting in Ambon-stad.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 2 Ambon-stad

Met uw gids en chauffeur maakt u een dagtocht zuidwaarts. U volgt de mooie kustroute, leuke kleine dorpen met nette huizen worden afgewisseld door stukken groene natuur en stranden. Onderweg maakt u ongetwijfeld meerdere stops; heerlijk om even te wandelen of iets te drinken, zoals bij het plaatse Amahusu, bijvoorbeeld in het simpele restaurantje Tirta Kencana. Even wat drinken en genieten van het uitzicht en vervolgens stapt u weer in de auto en rijdt u verder over Ambon. Helemaal in het zuiden is de Pintu Kota, Gate of Ambon. Dit is een fraai gevormde rots in zee, een natuurverschijnsel dat echt de moeite waard is! Een trap voert naar de top van de rots, waarvandaan u een mooi uitzicht over de Banda-zee heeft.

U rijdt via dezelfde route terug bijna tot aan Ambon. Daar vandaan de bergen in, naar het dorp Soya (interessant kerkje hier). Hier kunt u heerlijk wandelen, genieten van de rustige bergomgeving. Uw gids weet de leuke weggetjes en in overleg met hem/haar bepaalt u hoeveel u wilt lopen. Vervolgens terug via dezelfde weg naar Ambon-city. Even boven Ambon ligt Tantui, de begraafplaats van de KNIL-militairen en de Australiërs, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Het kerkhof is goed onderhouden en de reusachtige parasolbomen die er staan zijn indrukwekkend.

De stranden op Ambon zijn over het algemeen simpel, niet met stoeltjes enz. In het weekend kan het behoorlijk druk zijn met Ambonezen. De stranden zijn gelegen in kleine baaien met wat bomen die voor schaduw zorgen en soms met een overdekt zitje of een restaurantje. Leuk zijn bijvoorbeeld Santai Beach of Lelisa Beach. Aan het einde van de middag rijdt u terug naar Ambon-stad. U neemt hier afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Overnachting in Ambon-stad.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Ambon

U wordt van uw hotel in Ambon-stad naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën