terug naar overzicht

Bouwsteen Lombok ontdekken

Een reis over Lombok, het buureiland van Bali, is een aanrader! De reis begint rustig, aan het prachtige witte zandstrand en bij de vele baaien van Kuta, aan de zuidkust. Dan het binnenland in, naar het door bergen omgeven Tetebatu. Onderweg reist u door het Sasak-gebied, Sasaks zijn de oorspronkelijke bewoners van Lombok.

U kunt bij Tetebatu mooie wandelingen maken. En dan naar de westkust, naar het strand van Senggigi en het eilandje Gili Trawangan. Ga hier zeker snorkelen om tijdens deze reis ook de onderwaterwereld van Lombok te ontdekken.

Reis van dag tot dag: Lombok ontdekken

Dag 1      Naar Kuta

Dag 2      Kuta

Dag 3      Tetebatu

Dag 4      Tetebatu

Dag 5      Senggigi

 

Dag 6      Senggigi

Dag 7      Gili Trawangan

Dag 8      Gili Trawangan

Dag 9      Vertrek Gili Trawangan

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuta

U wordt van de luchthaven of de haven opgehaald en naar uw hotel in Kuta gebracht (transfer).

 

Informatie Kuta:

Kuta ligt aan de zuidkust van Lombok. In tegenstelling tot het toeristische Kuta Beach op Bali, is Kuta op Lombok nog niet zo ontwikkeld. De witte stranden met palmbomen, baaien en blauwe zee zijn nog praktisch onaangetast. Er zijn slechts enkele hotels. Het Novotel is het enige luxueuze (en lieflijke) hotel in Kuta, het ligt direct aan zee (eigen strand, heel idyllisch). Er zijn ook enkele aardige eenvoudige hotels, deze liggen niet direct aan het strand, er is een weg tussen. De stranden hebben ook licht zand, maar verwacht geen aangeharkt zand. De lokale bevolking maakt er (uiteraard) ook gebruik van, men probeert het netjes te houden, maar ja... motorfietsen en auto's worden zo dicht mogelijk bij het strand geparkeerd. Het zuiden van Lombok is wel droog, qua landschap niet zo mooi.

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuta

Indonesie-Lombok-zuidkust boermetlandossenbijzeekust

Genieten van zon, zee en strand. Als u nog iets wilt ondernemen, kunt u naar Tanjung A'an. Dit is een mooie baai. Tanjung A'an is niet ver van Kuta. 

 

Overnachting in Kuta.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kuta – Tetebatu

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Lombok. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

U maakt een prachtige tocht door het binnenland van Lombok. Als u vroeg bent, kunt u een bezoek brengen aan de vissershaven van Awang met een vismarkt. U mag zeker het dorp Pringgasela niet overslaan, waar men bedreven is in de weefkunst. Lombok is bekend om zijn potten van aardewerk, dit kunt u zien in bijvoorbeeld Masbagik. Verder het binnenland in naar het dorp Loyok waar men gespecialiseerd is in bamboebewerking. Het houtsnijwerkdorp Beleka is leuk en u kunt een traditioneel Sasakdorp bezoeken met huizen met karakteristieke daken. Misschien neemt uw chauffeur u mee naar andere dorpjes, er zijn er verschillende: geeft u aan waar uw voorkeur naar uit gaat. Uw tocht eindigt in Tetebatu.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de vulkaan de Rinjani, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Tetebatu

Indonesie-Lombok-wandelen-sawah(8)

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. U kunt hier heerlijk wandelen door de sawa’s en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. U kunt een mooie wandeling maken naar een waterval. Het is een flinke wandeling, maar voor een ieder met een goede conditie prima te doen. 

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Tetebatu - Senggigi

Met uw chauffeur vervolgens een mooie route westwaarts. Zo bezoekt u in het plaatsje Narmada het Narmada-paleis met de mooie tuinen met waterpartijen en enkele Balinese tempels. Wandelt u hier op uw gemak doorheen. Niet ver hier vandaan ligt Lingsar met een fraai tempelcomplex. Balinees hindoeïsme heeft zich vermengd met de inheemse religie wektu telu (een mengvorm van animistische en moslimtradities). Deze tempel wordt gezien als symbool van de eenheid. Via het kustplaatsje Ampenan (u kunt hier nog even rondwandelen, maar het heeft geen specifieke bezienswaardigheden) naar Senggigi. De tocht duurt vanaf Tetebatu zo rond de 3 a 4 uur.

 

Informatie Senggigi:

Het prachtige strand van Senggigi ligt aan de westkust en heeft mooie, witte palmstranden. U bevindt zich op een deel van Lombok, waar vele Balinezen leven en hun wonderlijke en kleurrijke cultuur het dagelijks leven grotendeels bepaalt. Senggigi 'downtown' is redelijk druk, de hotels liggen praktisch allemaal aan het strand, daar merkt u niets van de drukte op straat. Er zijn vele restaurants, souvenirwinkels en ook bars. Wat wij ook onder Senggigi scharen zijn de aangrenzende dorpen (noordelijk) Mangsit en Klui. Hier is het echt rustig. U kunt daarvandaan een shuttlebusje of taxi nemen naar het centrum van Senggigi. Vanuit Senggigi kunt u uitstapjes maken het binnenland in.

 

U neemt in Senggigi afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Senggigi

Indonesie-Lombok-bootje-zee Indonesie-Lombok-westkust

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Senggigi.

Inclusief ontbijt

 

Dag 7 Senggigi – Bangsal- Gili Trawangan

Indonesie-Lombok-onderwater57_1 Lombok-GiliTrawangan-paardenkartocht3_2

U wordt bij uw hotel in Senggigi opgehaald en naar de haven in Bangsal gebracht (transfer).

U vaart met een lokale boot naar Gili Trawangan. U gaat per paard en wagen (cidomo) naar uw hotel op Gili Trawangan, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Trawangan:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien. De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook zelfs tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste hotels zijn. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. In het noorden van Gili Trawangan kunt u zo de zee inlopen om mooie vissen en koralen te zien. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand; er is geen enkel hotel dat direct aan het strand ligt, Maar aan de overkant van het weggetje zijn dan wel de restaurants van de hotels! Het gedeelte, waar de meeste hotels zich bevinden, is in het oosten, vanaf halverwege (de pier) zuidwaarts. Vele restaurants en bars bevinden zich hier. Voor de één is dat geweldig, een ander zal de reuring minder waarderen. Maar: er zijn ook stille stranden! In het noorden en het westen zijn enkele hotels, u vindt hier nog de rust. En wilt u naar de drukte: u bent er zo, overal zijn fietsen! En anders neemt u een cidomo (paard-en-wagen).

 

Overnachting op Gili Trawangan

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 8 Gili Trawangan

Ter vrije besteding. Als u wilt duiken of snorkelen, zijn er vele mogelijkheden

 

Overnachting op Gili Trawangan.

Inclusief ontbijt

 

Dag 9 Vertrek Gili Trawangan

Indonesie-Lombok-onderwater56(13)

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Trawangan, u regelt dit ter plekke.

U vaart met een lokale boot van Gili Trawangan naar het 'vasteland' van Lombok. U wordt bij de haven in Bangsal opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer). U kunt ook vanaf Gili Trawangan naar Bali varen.

 

Einde arrangement. 

Inclusief ontbijt, bootovertocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contact met Lara