Bouwsteen Onontdekt paradijs Talisayan en Teluk Sumbang

Reis vanuit Berau naar een Dayak-dorp en maak een tocht met een gemotoriseerde kano over een rivier. Spot otters, vogels, orang-oetans en andere apen. Bezoek een zeezigeunerdorp en maak een boottocht om walvishaaien te zien. U verblijft enkele dagen op een idyllisch plekje aan een wit zandstrand met palmbomen. Voor de deur een snorkelparadijs en achter u de groene jungle. Wandel naar de lokale Dayaks, maak een trekking, ga naar het mangrovegebied en vergeet niet te relaxen.

Toeristisch onontdekt gebied
Walvishaaien spotten
Snorkelen en zeezigeuners
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis dag tot dag Talisayan en Teluk Sumbang

Dag 1      Aankomst Berau

Dag 2      Berau

Dag 3      Talisayan

Dag 4      Teluk Sumbang

Dag 5      Teluk Sumbang

Dag 6      Teluk Sumbang

Dag 7      Berau

Dag 8      Berau, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Berau

Vrouw-op-Kalimantan IMG-20170921-WA0014(5)

U arriveert in Berau. Berau is een belangrijke stad in het oosten van Kalimantan. Als er voldoende tijd is, maakt u een tourtje door de stad. Er wordt in de omgeving goud en steenkool gewonnen. Omdat Berau aan een diepe, brede rivier ligt is het een havenstad geworden. Voor toeristen is Berau vooral belangrijk als start- en eindpunt voor een tocht naar de eilanden voor de kust: Derawan, Sangalaki, Kakaban, Maratua en andere kleine (privé-)eilandjes.

 

Vroeger hebben twee koningshuizen over de regio Berau geheerst: één uit Sulawesi en één uit Kutai, een zuidelijker gelegen regio op Kalimantan. Ter herinnering hieraan is er zowel een museum over het Sulawesische verleden als een museum gericht op het Kutai tijdperk. Er staat in Berau een grote moskee, maar wonderlijk genoeg ook een hindoeïstische tempel. Wat opvalt in Berau is dat er een aantal hippe koffietenten is. Wist u trouwens dat de stad eigenlijk Tanjung Redeb heette? De regio heet officieel Berau en de stad Tanjung Redeb, maar iedereen noemde de stad ook Berau en tegenwoordig zijn beide namen officieel.

 

Overnachting in Berau.

Inclusief transfer

Dag 2 Berau: dagtocht Dayak dorp en kanotocht

Kanotocht om orang-oetans te spotten

Na het ontbijt, staan uw chauffeur en gids klaar voor een leuke dagtocht. U bezoekt het Dayakdorp Benua Baru. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een indrukwekkende ceremonie. Loop door het dorp en bekijk de huizen, kunstwerken en beelden. Oorspronkelijk hadden alle Dayaks lange oorlellen en tatoeages. De huidige generatie doet niets meer met deze uiterlijke versieringen, maar misschien ziet u in het dorp nog een oude bewoner, die er nog wel traditioneel uitziet.

 

De tocht wordt vervolgd naar een Merasa dorp. Vanaf het dorp maakt u een boottocht met een gemotoriseerde kano over de Lesan-rivier. Goed blijven kijken, misschien ziet u een otter, aap of opvallende vogel. De leukste stop tijdens de boottrip is bij het eiland Bawan, waar orang-oetans leven. U maakt een korte trekking en bezoekt eventueel ook een waterval, een oud Dayak-graf en een kalkstenen grot. Onderweg wordt er geluncht in een lokaal restaurant.

Aan het einde van de middag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Berau.

 

Overnachting in Berau.

Inclusief alle maaltijden, auto met chauffeur, Engelssprekende gids, kanotour

Dag 3 Berau - Talisayan

Zeezigeuners en walvishaaien

Labuan-Cermin(3) Whale_Shark_Ningaloo_Reef_Exmouth_Western_AU_Australia_415753(5) sea-view-talisayan(3)

Vroeg op voor een transfer naar het zeezigeunerdorp Talisayan. Het is ongeveer 4 uur rijden. De inwoners van dit dorp leven van de visserij en ze verzamelen vogelnestjes die voor veel geld verkocht worden aan de Chinezen. U stapt aan boord van een klotok (traditionele houten boot) en vaart naar een punt waar regelmatig walvishaaien te zien zijn. Bewonder deze zeereuzen vanaf de boot of ga het water in om met deze ongevaarlijke dieren te zwemmen of snorkelen.

Teruggekomen in Talisayan gaat u met de auto verder naar het Labuan Cermin meer. Dit staat bekend als het spiegelmeer, omdat het twee soorten water bevat: bovenin zoet en onderin zout. Bijzonder is dat er dan ook zowel zoet- als zoutwatervissen in leven. Het water is schoon en u kunt hier zwemmen of snorkelen. Het meer wordt omgeven door groene bossen.

 

Overnachting in Talisayan.

Inclusief alle maaltijden, auto met chauffeur, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 4 Talisayan - Teluk Sumbang

Tropisch strand met palmbomen

Teluk Sumbang ligt in een baai met een ongerept zandstrand met palmbomen. Er komen nog nauwelijks toeristen. Het is een prettige plek om enkele dagen te relaxen, maar ook de omgeving te verkennen: zowel de jungle en de mangrove in het achterland, als de onderwaterwereld voor de kust. 

 

Overnachting in Teluk Sumbang.

Inclusief alle maaltijden, auto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 5 Teluk Sumbang

Dagtocht zeezigeuners en snorkelen

DSCN7614-14c1ef31(7) teluk-sumbang-dayak-settlement-6318788a Coral-Reef-Teluk-Sumbang10-a630eae9

Rustig opstarten met een ontbijt en daarna met een klotok in slechts een half uurtje naar het eiland Kanjungan varen. Onderweg komt u langs een schildpadden broedplaats. En grote kans dat er dolfijnen met de boot meezwemmen. Op Kanjungan leven Bajau, zeezigeuners. Vanaf het eiland kunt u snorkelen of zwemmen, maar het hoogtepunt vormen de zeeschildpadden in Turtle Bay toch wel. Grote kans om deze prachtige dieren te zien vanaf de boot of al zwemmend of snorkelend.

Terug naar de Eco Lodge voor een late lunch.

 

In de middag is het tijd voor wat meer actie. Samen met een gids maakt u een trekking van ongeveer 3 kilometer door de jungle. Geniet van de geuren, kleuren en geluiden van het regenwoud. Misschien bloeit de rafflesia, een enorme rode bloem. Het doel is een Dayak dorp op het Mangkaliat bergplateau. De inwoners van het dorp leven nog op traditionele wijze. Iets verderop is een waterval. Daarna terug naar de Eco Lodge, waar u laat in de middag weer aankomt.

 

Overnachting in Teluk Sumbang.

Inclusief alle maaltijden, auto met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 6 Teluk Sumbang

Kajakken tussen de mangroves

Ga kajakken in het mangrovebos onder begeleiding van een gids. Er is een kans dat u de bijzondere neusapen ziet. U kunt ook nog een trekking door de jungle maken over de helling van de Mangkaliat berg. Er leven veel wilde dieren hier, zoals apen (zelfs gibbons!), orang-oetans en zonneberen. Deze laatste zijn moeilijk te spotten, maar wie weet heeft u geluk.

 

Overnachting in Teluk Sumbang.

Inclusief alle maaltijden, auto met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 7 Teluk Sumbang - Berau

Coral-Reef-Teluk-Sumbang11-6142231d

U heeft een lange rit voor de boeg. Het is ongeveer 7 uur terugrijden naar Berau.

 

Inclusief alle maaltijden, auto met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 8 Berau, vertrek

U reist verder of vliegt boordevol mooie herinneringen terug naar huis.

Kijk voor meer inspiratie in ons bouwstenenoverzicht of op onze rondreispagina

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën