Bouwsteen 3-daagse cruise Palangkaraya

Diep de pure, ongerepte jungle in met een prachtige boot met slechts 5 hutten: dat kan alleen tijdens een reis door Kalimantan! U vaart door de weelderige groene natuur, ziet apen en vogels en komt in kleine dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.
U maakt kennis met de Dayaks en ziet orang-oetans die uitgezet zijn op eilanden. 

Veel contact met locals
Rehabilitatiecentra orang-oetans
Kleinschalige cruise
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: 3-daagse cruise Palangkaraya

Dag 1   Palangkaraya- boottocht met de Rahai'i Pangun

Dag 2   boottocht met de Rahai'i Pangun

Dag 3   Palangkaraya

100% maat werk

Dag 1 Palangkaraya – Rungan River

P1080898(13)

U wordt vandaag eerst naar het piepkleine dorpje Sei Gohong gebracht, waar u aan boord gaat van een lokale kano om orang-oetans te observeren op het prachtige beboste eiland Pulau Kaja. Het eiland wordt beheerd door de Borneo Orangutan Survival Foundation of BOS. Na het observeren van de orang-oetans in hun eilandhabitat, gaat u naar het nabijgelegen BOS Education Centre in Nyaru Menteng voor meer informatie over hun activiteiten.

Vervolgens keert u terug naar de haven van Palangkaraya, om aan boord van de Rahai'i Pangun te gaan. De Rahai’i Pangun boot is een prachtig schip gemaakt door de lokale bevolking van lokaal ijzerhout. U maakt kennis met de bemanning en gaat het schip verkennen. Het is kleinschalig: er zijn slechts 5 hutten en 3 badkamers. Er is een heerlijk dek waar u zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten en kunt genieten van het prachtige jungle-landschap dat tijdens de boottocht aan u voorbij trekt. Vraag of het personeel de ligstoelen voor u neerzet en u hoeft nog maar één ding te doen: genieten! 

De cruise stroomafwaarts naar het dorp Tanjung Pusaka te begint. 's Avonds verkent u het dorp met zijn visserij en veeteelt. Ook krijgt u een demonstratie van Pencak Silat, een traditionele vechtkunst. Na deze excursie keert u terug naar de boot. De overnachting is in dit gebied.

 

Overnachting aan boord van de Rahai'i Pangun.

Inclusief diner, transfer, genoemde excursies inclusief entreegelden

Dag 2 Rungan River

Indonesie-Kalimantan-Palangkaraya-rahai-pangun2-vanbootsite(13)

Vroeg in de ochtend bezoekt u met gemotoriseerde kano's het uitgestrekte zwartwater-meer van Bagantung. Dit is een uniek veenmoeras ecosysteem waar u de kans heeft om vogels en andere wilde dieren te spotten. Daarna vervolgt de boot zijn tocht stroomafwaarts naar het dorp Tumbang Nusa. Bij aankomst maakt u een wandeling door het dorp om enkele van hun traditionele middelen van bestaan te zien.  Eerst het weven van grijs riet of 'purun' . Ook een bezoek aan de coöperatie, waar stro verwerkt wordt dat in de wilde natuur van de kanalen en meren groeit. De boot vaart verder stroomafwaarts en passeert de grote beboste Selat en Badak eilanden. Het is mogelijk om hier orang-oetans te zien. De boot zal stoppen en een rustige plek zoeken om aan te meren voor de nacht.

 

Overnachting aan boord van de Rahai'i Pangun.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Rungan River - Palangkaraya

Vroeg in de ochtend vaart de boot stroomafwaarts naar het dorp Pilang waar u een korte wandeling maakt in het bosgebied vlakbij het dorp om het proces van rubbertappen (mamantat) en rotan oogsten (manetes) te zien. De dorpsgids wijst u ook op enkele lokale medicinale planten die in het bos groeien. Daarna een wandeling door het dorp om enkele van hun traditionele middelen van bestaan te zien. Bekijk de lokale dames, die bezig zijn met het rotan weefproces en ontmoet de dorpelingen. U krijgt een kopje speciale thee en koffie met traditionele Dayak cakes zoals apam en untuk-untuk. Ondertussen wordt u vermaakt met een optreden van een muzikant met een kacapi (tweesnarig instrument). Voordat het al te warm wordt, keertu u terug naar de boot voor de lunch. De check-out is om 14.00 uur. Tijd om afscheid te nemen van de bemanning. 
U wordt naar uw hotel in Palangkaraya gebracht. 

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën