terug naar overzicht

Bouwsteen Ujung Kulon

Onbekend en uniek is deze reis naar het zuidwesten van Java. Nadat een dagje zwemmen en zonnebaden aan het strand van Carita, brengt u een bezoek aan het Nationale Park Ujung Kulon.

U maakt een prachtige kanotocht door dit gebied, dat bij uitstek geschikt is voor liefhebbers van flora en fauna. Bij het eiland Handeleum ziet u wilde runderen en bij het eiland Peucang gaat u snorkelen. Een leuke reis om een onontdekt stukje Java te verkennen!

Reis van dag tot dag: Ujung Kulon

Dag 1      Carita

Dag 2      Peucang

 

Dag 3      Carita

Dag 4      Bogor

100% maat werk

Dag 1 Carita

Indonesie-Java-westkust-strand(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

U rijdt eerst richting de westkust. Deze rit voert over een redelijk goede weg. Aangekomen bij de westkust wordt de weg slechter. U rijdt vervolgens nog enkele uren naar het zuiden, naar Carita. De rit duurt ongeveer 5 uur.

 

Informatie Carita:

Carita is gelegen aan de westkust van Java, op ongeveer 4 uur rijden van Jakarta. Het is een klein plaatsje. Er zijn weinig restaurants, voornamelijk voor de lokale bewoners. Carita heeft een mooi zandstrand. De zee is er warm, ideaal om in te zwemmen, snorkelen, vissen, waterskiën en zeilen. Dit is echt een badplaats waar de Indonesiërs uit de grote steden graag komen. U kunt heerlijk uitrusten aan het strand. U kunt hier tevens diverse watersporten ondernemen.

 

Overnachting in Carita.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Carita – Ujung Kulon, Peucang Island

Java-Ujung Kulon-hertje voeren(8) Java-Ujung Kulon-enorme boomstam(8) Reticulated-python(8)

U vertrekt vroeg in de ochtend van Carita naar het eiland Handeleum in het Ujung Kulon National Park. Het National Park Ujung Kulon strekt zich uit over de zuidwestelijke punt van Java en een aantal eilanden voor de kust. In het Nationaal Park leven verschillende dieren, zoals neushoorns en panters. Deze leven echter op het vaste land. Op de eilanden leven veel herten, maar ook apen, zwijnen en hagedissen. Vertrek vanuit Carita per snelle boot in ongeveer 2,5 uur naar Handeleum Island. Hier maakt u een unieke kanotocht over de Cigenter-rivier door de mangroven. Er leven hier veel krokodillen, neushoornvogels, pythons en makaken. Onderweg krijgt u een picknicklunch. Vervolgens vaart u in minder dan een uur naar Peucang Island. Het eiland heeft een mooi wit zandstrand en rondom het eiland zijn prachtige koraalriffen. Aangezien het een Nationaal Park is wordt het koraal beschermd. U overnacht op Peucang in een eenvoudig guesthouse.

 

Informatie Ujung Kulon, Peucang Island:

Het eiland heeft een mooi wit zandstrand en rondom het eiland zijn prachtige koraalriffen. Aangezien het een nationaal park is wordt ook het koraal rondom de eilanden beschermd.

 

Overnachting in Ujung Kulon, Peucang Island.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boot, gids, snorkelmateriaal, entry permit voor het natuurreservaat

Dag 3 Ujung Kulon, Peucang Island - Carita

In de ochtend maakt u een tocht door de primaire jungle van Karang Coping, waarbij u hopelijk verschillende dieren spot. Er leven op het eiland vele herten, maar ook veel vogels, apen en wilde zwijnen. U maakt een trekking. Na de lunch vaart u in ongeveer drie uur terug naar Carita.

 

Overnachting in Carita.

Inclusief ontbijt, eenvoudige lunch, boot, privé-auto/busje met chauffeur, gids

Dag 4 Carita - Bogor

U rijdt langs de kust terug naar Jakarta. Bij Jakarta gaat u richting Bogor. U doet hier ongeveer 7 uur over. Als u voldoende tijd heeft kunt u onderweg een bezoek brengen aan Taman Mini (klein Indonesië), dan duurt de reistijd uiteraard wat langer.

 

Informatie Bogor:

Bogor is bekend vanwege het paleis Buitenzorg (alleen tussen de tralies van het hek door te bewonderen, u kunt er niet in). De hierbij behorende wereldvermaarde botanische tuin kunt u uitgebreid bekijken. Lokale gidsen ter plaatse dienen zich aan. Deze tuin heeft een grote opvoedkundige waarde, menige schooklas in West-Java bezoekt de tuin tijdens een schoolreisje. Aanrader: naar de werkplaats van de poppenmaker Pak Endai; hij snijdt de prachtige houten wayang golek-poppen. Nog tijd en zin? Bezoekt u dan de werkplaats waar men gongs maakt, echt vakwerk. Heel wat anders is een bezoek aan het tahoefabriekje.

 

Na het ontbijt vervolg van uw reis of einde van uw reis. Als u niet verder reist per auto, neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara