Bouwsteen Ujung Kulon

Onbekend en uniek is deze reis naar het zuidwesten van Java. Nadat een dagje zwemmen en zonnebaden aan het strand van Carita, brengt u een bezoek aan het Nationale Park Ujung Kulon.

U maakt een prachtige kanotocht door dit gebied, dat bij uitstek geschikt is voor liefhebbers van flora en fauna. Bij het eiland Handeleum ziet u wilde runderen en bij het eiland Peucang gaat u snorkelen. Een leuke reis om een onontdekt stukje Java te verkennen!

Strandverblijf in Carita
Dieren spotten in de jungle
Snorkelen bij Peucang Island
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.

Reis van dag tot dag: Ujung Kulon

Dag 1      Carita

Dag 2      Peucang

 

Dag 3      Carita

Dag 4      Bogor

100% maat werk

Dag 1 Carita

Java-Ujung Kulon-strand

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. 

 

De reist begint in het kleine plaatsje Carita, gelegen aan de westkust van Java. Er zijn weinig restaurants, voornamelijk gericht op de lokale bewoners. Door het mooie zandstrand is Carita erg geliefd bij lokale toeristen. Voor diverse watersporten kunt u hier goed terecht: snorkelen, vissen, zeilen of gewoon zwemmen, het kan hier allemaal.

 

Overnachting in Carita.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Carita – Ujung Kulon, Peucang Island

Vertrek vanuit Carita per snelle boot in ongeveer 2,5 uur naar Handeleum Island in het Ujung Kulon National Park. Hier maakt u een unieke kanotocht over de Cigenter-rivier door de mangroven. Er leven hier veel krokodillen, neushoornvogels, pythons en makaken. Onderweg krijgt u een picknicklunch. Vervolgens vaart u in minder dan een uur naar Peucang Island. Het eiland heeft een mooi wit zandstrand en rondom het eiland zijn prachtige koraalriffen. Aangezien het een Nationaal Park is wordt het koraal beschermd. U overnacht op Peucang in een eenvoudig guesthouse.

 

Informatie Ujung Kulon, Peucang Island:

Het eiland heeft een mooi wit zandstrand en rondom het eiland zijn prachtige koraalriffen. Aangezien het een Nationaal Park is wordt ook het koraal rondom de eilanden beschermd.

 

Overnachting in Ujung Kulon, Peucang Island.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boot, gids, snorkelmateriaal, entry permit voor het natuurreservaat

Dag 3 Ujung Kulon, Peucang Island - Carita

Indonesie-Java-Ujung-Kulon-boot Indonesie-Java-Ujung-Kulon-aap2_1

In de ochtend maakt u een tocht door de primaire jungle van Karang Coping, waarbij u hopelijk verschillende dieren spot. Er leven op het eiland vele herten, maar ook veel vogels, apen en wilde zwijnen. U maakt een trekking. Na de lunch vaart u in ongeveer drie uur terug naar Carita.

 

Overnachting in Carita.

Inclusief ontbijt, eenvoudige lunch, boot, privé-auto/busje met chauffeur, gids

Dag 4 Carita - Bogor

U rijdt langs de kust terug naar Jakarta. Bij Jakarta gaat u richting Bogor. Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Na het ontbijt vervolg van uw reis of einde van uw reis. Als u niet verder reist per auto, neemt u afscheid van uw chauffeur.

 

Inclusief ontbijt

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën