terug naar overzicht

Bouwsteen Rustieke spa-ervaring in Losari

Een bezoek aan de Borobudur en de Prambanan tempel op Centraal Java wordt gevolgd door een bijzonder plekje.  U verblijft in sfeervol bijzonder resort.

Het is idyllisch gelegen op een voormalige koffieplantage. Het Resort heeft één van de grootste spa’s van Indonesië, een Turks bad en zwembad met schitterend uitzicht op vulkanen.

Reis van dag tot dag: Rustieke spa-ervaring in Losari

Dag 1      Borobudur

Dag 2      Losari

Dag 3      Losari

 

Dag 4      Semarang

Dag 5      Vertrek Semarang

100% maat werk

Dag 1 Jogyakarta - Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-61-shutterstock_342387011(13)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

U rijdt eerst naar de Prambanan, nabij Jogyakarta (aan de weg richting Solo). De Prambanan is een indrukwekkend hindoeïstisch tempelcomplex. De prachtige reliëfs geven het Ramayana-epos weer. Vervolgens naar uw hotel nabij de Borobudur. U rijdt via een mooie landelijke route, langs Ngluwar, met veel kleine tempels en natuurschoon. U bent in ongeveer 3,5 uur bij de Borobudur (inclusief Prambanan-bezoek).

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Borobudur - Losari

Treatment (8) Yoga (9) Gamelan Lesson(8)

Vroeg op voor uw bezoek aan de wereldbekende Borobudur, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische monument ter wereld. In bijna 1500 (!) fraai gebeeldhouwde reliëfs bent u getuige van de Verlichting van Boeddha. De Borobudur dateert uit de 8ste eeuw na Christus. Een tip: de omgeving van de Borobudur is zo landelijk en leuk. U zult dat zien als u op de Borobudur staat: groen rondom. U kunt ter plaatse een andong (paard en wagen) huren en gedurende 1 of 2 uur kunt u rondrijden in de wijde omtrek van de Borobudur. U ziet dorpjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java. Maar u kunt natuurlijk ook met uw busje het gebied verkennen. U kunt vervolgens meteen doorrijden naar Semarang, u doet daar ongeveer 2 uur over. Maar u kunt er ook voor kiezen (aanrader) om er een uitgebreide tocht van te maken, als u tijd heeft. U rijdt rond de vulkaan de Merapi, een onbekend gebied, smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde. U bent ongeveer 4 uur onderweg vandaag.

 

Informatie Losari:

Mesastila, het voormalige Losari Coffee Plantation Resort & Spa is idyllisch gelegen tussen 7 vulkanen, ver weg van alles en iedereen en het resort is van alle denkbare luxe voorzien. Het bijzondere van deze accommodatie ligt in het historische karakter. De voormalige eigenaresse heeft oude huizen en gebouwen opgekocht op diverse plaatsen op Java en weer laten opbouwen op deze locatie, die bijzonder is vanwege zijn ligging. Het resort is gebouwd op een vroegere grote koffieplantage. Nog steeds verbouwt men hier koffie, maar nu op kleinere schaal. Als u door de tuin van dit prachtige resort loopt, waant u zich in het verleden. Zo is de receptie gevestigd in het vroegere wachtlokaal van het treinstation van Jepara. De lobby ernaast is de voormalige hangar van de treinen. Van een oud pakhuis/ magazijn heeft men de bar gemaakt (niet echt herkenbaar als bar, meer een ontmoetingsruimte voor de gasten). Ook de kamers zijn gevestigd in oude Javaanse huizen. Bijna geen enkele kamer is dan ook dezelfde. Ze zijn grotendeels gemeubileerd met prachtige antieke meubelen en zeer comfortabel (op een heel mooie en verfijnde wijze zijn ze heel luxe). Deze accommodatie is vooral geschikt voor levensgenieters, die historie combineren met natuur en cultuur. Mesastila heeft één van de grootste spa’s van Indonesië, een Turks bad en zwembad met schitterend uitzicht op de vulkanen.

 

Overnachting in Losari.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Losari

Geniet u vandaag van de rust, de mooie omgeving en natuurlijk van dit bijzondere hotel. U wordt rondgeleid op de plantage, u kunt zien hoe de koffie groeit en het proces van koffie maken wordt uitgebreid toegelicht. Naast koffie worden er ook allerlei soorten groenten en fruit verbouwd. Bovendien kunt u prachtige wandelingen maken in de omgeving of een excursie maken naar één van de vulkanen. Het verblijf op deze plantage zult u niet snel vergeten.

 

Overnachting in Losari.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Losari - Semarang

Indonesie-Java-Semarang7 Indonesie-Java-Semarang4

U rijdt nog verder naar het noorden. Aan de kust ligt de stad Semarang. Het is ongeveer 2 uur rijden.

 

Informatie Semarang:

Semarang is een kustplaats op Noord-Java, recht boven Jogyakarta. Maakt u een stadsrondrit. De stad heeft nog diverse koloniale gebouwen, zoals het vroegere hoofdkantoor van de Nederlandsch Indische Spoorwegmaatschappij. Leuk om te bezoeken: Toko Oen, dat nog in de oude koloniale staat is. Hier even wat eten en drinken. Ook interessant: het kruidenfabriekje van Nyonya Meneer (in weekend niet open). Semarang is met name interessant voor mensen, die herinneringen zoeken.

 

Overnachting in Semarang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Vertrek Semarang

Na het ontbijt einde arrangement.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara