Bouwsteen Raja Ampat budgetreis

Geen duiker en toch naar het prachtige Raja Ampat gebied? Vaak pakt dat duur uit, maar als u het niet erg vindt om in een eenvoudige accommodatie te overnachten, dan zijn er mogelijkheden.

De Raja Ampat eilanden zijn begroeid met tropisch regenwoud en omgeven door prachtig gekleurde zee met koraalriffen.

Paradijsvogels en papegaaien
Snorkelen en duiken, uniek!
Bijzondere onderwaterwereld
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Raja Ampat budgetreis

Dag 1     Sorong

Dag 2     Raja Ampat

Dag 3     Raja Ampat

Dag 4     Raja Ampat

 

Dag 5     Raja Ampat

Dag 6     Sorong

Dag 7     Sorong

100% maat werk

Dag 1 Sorong

Indonesie-Irianjaya-rajaapat81(13)

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Sorong gebracht (transfer).

 

Informatie Sorong:

Sorong is de oliehoofdstad van Indonesië. Sorong is vooral een zakenstad, maar het vormt tevens het uitgangspunt voor het maken van een trip naar de Raja Ampat eilanden. De Raja Ampat eilanden zijn geweldig om te duiken, maar moeilijk bereikbaar.

 

Overnachting in Sorong.

Inclusief transfer

Dag 2 Sorong - Raja Ampat

U vaart met een lokale ferry van Sorong naar Waisai, Raja Ampat. Van tevoren dient u een zogenaamde PIN of Marine tag te kopen op het vasteland. Deze is vrij prijzig, maar noodzakelijk; een soort extra visum. Bij aankomst in de haven van Waisai wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Raja Ampat:

Ver weg van de bewoonde wereld, bevindt zich één van de mooiste duikbestemmingen ter wereld: Raja Ampat. De Raja Ampat eilandengroep ligt voor de westkust van Irian Jaya (Papoea). De eilandengroep bestaat uit 4 grotere eilanden, te weten Waigeo, Batanta, Salawati en Misool en meer dan 600 kleinere. De eilanden zijn dunbevolkt. De oorspronkelijke bewoners zijn zeevaarders die vanuit Biak naar de eilanden gevaren zijn. De bevolking leeft nu voornamelijk van de visvangst. Ze wonen in dorpjes langs de kust. De binnenlanden van de eilanden bestaan uit ondoordringbaar tropisch oerwoud. Bijna alle vissoorten kun je zien in dit deel van de oceaan: van zeepaardjes tot mantaroggen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er maar liefst 3000 vissoorten en meer dan 300 koralen voorkomen rondom de Raja Ampat archipel. Daarnaast zijn er vele sponzen, dolfijnen, zeekoeien, en diverse zeeschildpadden te zien. De temperatuur van het water is aangenaam en ondanks dat er op sommige plekken veel stroming is, is de zee over het algemeen wel kalm. Raja Ampat is sinds 2007 een officieel Nationaal Park. U betaalt dan ook een Conservation Fee. Gelukkig komt hiervan slechts een klein deel bij de lokale overheid terecht en wordt het grootste deel besteed aan het behoud van het nationale park. Op de eilanden kunt u bijzondere vogels spotten. Er leven bijvoorbeeld zwarte lori’s (een soort papegaai), paradijsvogels, ijsvogels en boskalkoenen.

 

Overnachting op Raja Ampat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, ferryovertocht

Dag 3 t/m 5 Raja Ampat

Indonesie-Irian-Jaya-Raja-Ampat1 Indonesie-varen-boot-duiken-oostelijk21

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Raja Ampat.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 6 Raja Ampat - Sorong

U wordt teruggebracht naar de haven van Waisai. Per ferry vaart u terug naar Sorong. Van de haven wordt u naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Overnachting in Sorong.

Inclusief ontbijt, ferryovertocht

Dag 7 Vertrek Sorong

U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Sorong gebracht (transfer).

 

Einde arrangement. 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën