Bouwsteen Jayapura, toegangspoort tot Papoea

Jayapura, het voormalige Hollandia vormt de toegangspoort tot Papoea. Jayapura is een redelijk grote, rommelige stad. In de omgeving zijn een aantal leuke excursies te maken.

Hoogtepunten zijn een tochtje per boot over het Sentani-meer, een bezoek aan Hamadi en heel boeiend is het Cendrawasih museum over de Papoea-cultuur.

Oud “Hollandia”
Base G, Sentanimeer, Humboltbaai
Bijzondere boombastschilderijen
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Jayapura, toegangspoort Papoea

Dag 1   aankomst Jayapura

Dag 2   Jayapura

Dag 3   Vertrek vanuit Jayapura

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jayapura

Jayapura-overzicht(13)

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Irian Jaya. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Tevens heeft u de beschikking over een gids. Een gids spreekt Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land. Het niveau van een gids op Papoea is over het algemeen wel wat lager dan op andere eilanden.

 

U maakt vandaag een tocht door Jayapura en omgeving. De luchthaven van Jayapura ligt een eind buiten de stad, eigenlijk meer bij de stad Sentani. Vanaf de luchthaven rijdt u door de stad Sentani, een hoge heuvel op. Het lijkt een beetje raar, maar u gaat een militaire basis op; hier bevindt zich het Mac Arthur monument. Generaal Mac Arthur van de Geallieerden veroverde Jayapura op de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het monument is simpel, maar het uitzicht over de stad Sentani, de luchthaven, het Sentanimeer en de omringende heuvels is magnifiek: een prachtige fotostop! U rijdt weer het dal in en u rijdt een stuk langs het Sentanimeer. Vervolgens naar het Museum of Cendrawasih University in Abepura. Een klein, maar leuk museum met een bijzondere collectie uit alle delen van Irian Jaya. Heel veel beelden, grote schilden, een aantal peniskokers en andere bijzonderheden uit de cultuur van Irian Jaya worden hier getoond. Er is nog een museum, het Museum Negeri, maar dat vinden wij wat minder boeiend. In de verte ziet u paaldorpen in de baai van Yotefa liggen. En zelfs het Australische deel van Papua Nieuw Guinea is te zien. U gaat eventueel naar een krokodillenfarm. De dieren worden hier gefokt voor de export van huiden naar Japan en vanwege het vlees. Vlak voor de stad Jayapura ligt nog een prachtig uitzichtpunt. Dan de drukke, rommelige stad in. Het is een echt typisch Indonesisch stadje. De Nederlanders stichtten in 1910 de stad Hollandia. Hollandia is het huidige Jayapura. In de Tweede Wereldoorlog werd in dit gebied zwaar gevochten. Een mooi strand, waar toentertijd veel gevechten plaatsvonden ligt 7 kilometer buiten de stad: het voormalige Base G. (Als u deze excursie voor of na een vlucht maakt, kan het zijn dat u niet alle onderdelen van het programma kunnen worden gedaan).

 

Overnachting in Jayapura.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursie

Dag 2 Jayapura

Indonesie-Irian-Jaya-Jayapura.sentaimeer Indonesie-Irian-Jaya-Jayapura.bootjes

U rijdt naar de rand van het Sentani-meer. Het Sentani-meer is bezaaid met eilandjes en biedt een grandioos panorama van groene heuvels die tot het meer aflopen. Er wordt vis gevangen in het meer. Bij een pier wordt een gemotoriseerde prauw gehuurd. U vaart een stukje over het meer naar het eiland Ayapo. Hier maakt men bijzondere boombastschilderingen en traditionele houten schalen. Terug naar het vasteland. U wordt naar restaurant Yougwa gebracht. Hier kunt u heerlijk lunchen en genieten van het uitzicht over het meer terwijl verse vis wordt bereid (lunch niet inbegrepen). U rijdt langs de grote markt van Abepura naar de vismarkt van Hamadi. Voor de kust liggen talloze kleurrijke kleine bootjes waar vis verhandeld wordt. Vervolgens verkopen de handelaren de vis op de markt. De vissers wonen in huizen op palen boven het water. Hamadi is ook bekend omdat er een aantal leuke souvenirwinkels zijn. Hier koopt u echt de prachtigste spullen: houtsnijwerk, peniskokers, schilderijtjes van boombast etc. De prijzen zijn heel redelijk. Als u meer tijd heeft, kunt u nog naar een strand in de omgeving van Jayapura gaan. Leuk is het Depapre strand, vraag uw gids naar de mogelijkheden. (Als u deze excursie voor of na een vlucht maakt, kan het zijn dat u niet alle onderdelen van het programma kunnen worden gedaan). U neemt hier afscheid van uw chauffeur en gids.

 

Overnachting in Jayapura.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursie

Dag 3 Jayapura

U wordt van uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer). Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën