Bouwsteen Wae Rebo trekking

Een ervaring die u niet snel vergeet! Tijdens deze trekking bezoekt u een bijzonder gebied waar de mensen nog op traditionele wijze leven. U loopt door bossen en kleine dorpen naar het hooggelegen Wae Rebo, een uniek dorp met authentieke huizen. De nacht brengt u in een zeer eenvoudig verblijf door bij een lokale familie.

Slaap bij de mensen thuis
Van de gebaande paden
Uitdagende trekking
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: Wae Rebo trekking

Dag 1      Aankomst Denge

Dag 2      Wae Rebo

Dag 3      Labuan Bajo

 

100% maat werk

Dag 1 Labuan Bajo - Denge

Flores-Wae-Rebo-Local_1_409033 Indonesie-Bali-trekking wae rebo_3_189378 Flores-Wae-Rebo-Trekking_1_409108

Vanuit Labuan Bajo rijdt u door de bergen, langs landerijen, rijstvelden en door kleine dorpen het binnenland in. Het is een lange rit via een slechte weg, maar stop gerust om uw benen te strekken en te genieten van de vergezichten. U stopt onderweg om te lunchen in een lokaal restaurant. In de loop van de middag arriveert u in het dorp Denge, dit is het uitgangspunt voor de trekking naar Wae Rebo. U verblijft in een zeer eenvoudig guesthouse, maar u wordt zo hartelijk ontvangen dat u de primitieve omstandigheden snel vergeet.

 

Overnachting in Denge.

Inclusief lunch, diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 2 Denge - Wae Rebo

Vandaag staat er een klim van circa 4 uur op het programma naar het dorp Wae Rebo. Samen met een lokale gids loopt u door een gebied dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. U loopt eerst door het regenwoud. Hier zijn enkele natuurlijke poeltjes. Stop gerust even om u op te frissen en even op adem te komen. Als u verder doorloopt komt u bij een uitzichtpunt waarvandaan u bij helder weer uitkijkt over de Savuzee. En dan nog verder weg van de bewoonde wereld: vanaf hier heeft u zelfs geen mobiel bereik meer. Eenmaal aangekomen in Wae Rebo wordt u door de lokale bevolking verwelkomt met een speciale ceremonie. Lunch en diner worden in het dorp voor u bereidt en u overnacht ook in het dorp.

 

Overnachting in Wae Rebo.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 3 Wae Rebo - Labuan Bajo

Flores-Wae-Rebo-Kinderen_1_409129

Sta weer vroeg op, zodat u kunt vertrekken voordat het te warm wordt voor de trekking. U neemt afscheid van de gastvrije bevolking en u wandelt in een rustig tempo via dezelfde route bergafwaarts. In de middag arriveert u weer in Denge, waar de lunch wordt geserveerd. Daarna wordt u naar Labuan Bajo gebracht, waar u laat in de middag of vroeg in de avond arriveert.

 

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën