terug naar overzicht

Cruise langs Komodo en Flores met Ombak Putih of Katharina

In het kort over de cruise langs Komodo en Flores

Een week reist u aan boord van de luxe schoener Ombak Putih of de Katharina. Deze prachtige schepen hijsen af en toe ook de zeilen. U vaart bij Komodo en Flores en bij vrij onbekende, weinig bezochte, eilanden. U gaat aan wal op vele plaatsen, waar u excursies maakt. Ook kunt u op diverse mooie locaties het water in: Heerlijk snorkelen.

De zeeën rond de Kleine Sunda Eilanden bieden prachtige onderwatergebieden met koraalriffen, waar honderden soorten vissen rondzwemmen. Stille, afgelegen strandjes die alleen per boot te bereiken zijn worden aangedaan. Aan boord zijn kano’s. Puur genieten tijdens deze boottocht.

IMG_3677 ombak putih(10)

Route

Dag 1    Naar Amed

Dag 2    Varen met de Ombak Putih of Katharina

Dag 3    Varen naar Noord Lombok

Dag 4    Varen naar Satonda

Dag 5    Varen naar Pulau Sangean

Dag 6    Varen naar Komodo

Dag 7    Varen naar Rinca

Dag 8    Varen naar Labuan Bajo

618A5798 ombak putih(10)

Maatwerk

Deze reis kent vaste vertrekdata. Deze route wordt gevaren van eind maart tot en met augustus. Er zijn verschillende mogelijkheden om de reis te vooraf en na de cruise te verlengen. Vraagt u ons gerust om de mogelijkheden.

Indonesie-Komodo-varaan-closeup(11)

Tips

  • Op sommige data wordt de route in omgekeerde volgorde uitgevoerd.
  • Er zijn diverse andere routes. Veelal worden die routes slechts eenmaal per jaar gevaren.
  • Vaak gaat een expert mee. Zo zijn er reizen naar Raja Ampat (Papoea), een specerijenroute, foto-expedities en een lange reis rondom Flores met de nadruk op bezoeken aan dorpjes waar men weeft. 
02 varen-kleine-sunda-eilanden

Blog van Emmy Nijman over bootreis kleine Sunda-eilanden

Waar ik al zoveel jaren van gedroomd heb werd werkelijkheid: ik heb een week lang gevaren langs de kleine Sunda-eilanden, oost-Indonesië. Je vaart vanaf Bali langs de eilanden Lombok, Sumbawa, Mojo, de Komodo-archipel en je eindigt op de westpunt van Flores, Labuan Bajo. Je gaat overal op stille plekken van boord om excursies te maken; vaak locaties waar je moeilijk kunt komen als je over land reist.

Overige informatie

Accommodaties

U overnacht aan boord van de Katharina of Ombak Putih. De boot is ingericht naar westerse maatstaven en biedt slaapplek aan maximaal 12 of 24 passagiers.

 

Aantal deelnemers
U reist samen met andere reizigers. Op de Ombak Putih kunnen maximaal 24 gasten meevaren en op de Katharina maximaal 12.

De vluchten naar Indonesië
Vluchten naar Indonesië regelen wij graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.