Cruise langs Komodo en Flores met Ombak Putih of Katharina

Een week reist u aan boord van de luxe schoener Ombak Putih of de Katharina. U vaart langs onbekende eilanden, bezoekt authentieke dorpen en stille, witte zandstranden. De zeeën rond de Kleine Sunda Eilanden bieden prachtige onderwatergebieden met koraalriffen, waar honderden soorten vissen rondzwemmen. Ga snorkelen, zwemmen of stand-up peddelen. Wie weet spot u wel schildpadden en de gigantische, maar vriendelijke walvishaai!

Slaap op een luxe cruiseschip
Zwem met walvishaaien
Bezoek traditionele dorpen
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?

Reis van dag tot dag: cruise langs Komodo en Flores

Dag 1    Naar Amed

Dag 2    Varen naar Lombok

Dag 3    Varen naar Noord-Lombok

 

 

Dag 4    Varen naar Satonda

Dag 5    Varen naar Pulau Sangean

Dag 6    Varen naar Komodo

 

Dag 7    Varen naar Rinca

Dag 8    Varen naar Labuan Bajo

100% maat werk

Dag 1 Sanur - Amed

Er staat u een groot avontuur te wachten! Vanuit Sanur vertrekt u voor de gezamenlijke transfer naar Amed. Onderweg verkent u het authentieke oosten van Bali: u stopt bij traditionele dorpen en ziet groene rijstvelden en de piek van de Mount Agung. In Amed kunt u zich ontspannen, een wandeling maken of een eerste poging wagen om te snorkelen onder begeleiding van uw gids. Vanavond maakt u tijdens het diner kennis met uw internationale medereizigers.

 

Overnachting in Amed.

Inclusief diner en transfer

Dag 2 Varen naar Lombok

Indonesie-onderwater-schildpad

Na het ontbijt gaat u aan boord van de Katharina of Ombak Putih, uw thuis voor de komende week. Vanaf nu treedt u in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers. U gaat een reeks zeer uiteenlopende eilanden in het fascinerende oosten van Indonesië verkennen. Aan boord is een Engelssprekende gids, die verantwoordelijk is voor de gang van zaken aan boord en die alle excursies organiseert.

 

Het anker wordt gelicht en het schip zet koers richting Lombok. Bij een lokaal project leert u over de visserij in dit gebied en hoe zij koraalriffen behouden. U steekt de beroemde “Wallace Line” over, een geografische grens tussen Azië en Australië. De dieren en planten op Bali en Lombok verschillen aanzienlijk, ondanks dat de zeestraat slechts een kleine oppervlakte overbrugt. De dieren en planten op Bali tonen overeenkomsten met die van Azië en die van Lombok tonen veel meer overeenkomsten met de Australische varianten. In de loop van de middag kunt u een duik nemen in de heldere wateren en de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. Aan het begin van de avond wordt koers gezet naar Noord-Lombok.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 3 Varen naar Noord-Lombok

U wordt wakker bij een klein eilandje voor de kust van Noord-Lombok, met uitzicht op de Mount Rinjani: één van de hoogte vulkanen van Indonesië. Neem nog een duik in het water en ga zwemmen of snorkelen, voordat u het vaste land van Lombok gaat ontdekken.

 

U brengt vandaag een bezoek aan een traditioneel dorpje op Lombok. Door vrouwen uit het dorp wordt u rondgeleid. U ziet de eenvoudige huizen met bijzondere daken. In de tuinen worden fruit en specerijen verbouwd. Hier ziet u hoe de lokale bevolking leeft. Bijzonder is het wel, zo dichtbij en op het water.

  

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 4 Varen naar Moyo - Satonda

Een walvishaai in de diepe wateren van Satonda, Sumbawa Indonesie-Banda-Eiland

Sta vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze cruise: zwemmen met walvishaaien! Met geluk zijn ze in de baai en kunt u zwemmen met deze reusachtige, maar vriendelijke vissen. De lokale vissers helpen om de walvishaaien te spotten. Vanaf hun platformen in zee kunt u erg dicht bij deze grote vissen komen. Een bijzondere ervaring!

 

De volgende stop is het kleine onbewoonde eiland Satonda. Satonda is van vulkanische oorsprong en maakt deel uit van een nationaal natuurreservaat. Wandel naar het bijzondere kratermeer, waar u onder andere kunt zwemmen, snorkelen, kajakken en suppen. Het kratermeer is pas in 1815 ontstaan na de uitbarsting van de Tambora-vulkaan. De uitbarsting van de Tambora is de op één na grootste in de geschiedenis. Maar liefst 160 km2 rook en as werden de lucht ingeslingerd bij de Mount Tambora.

 
Spectaculair is het uitvliegen van honderden vliegende honden met zonsondergang. Ze gaan van het eiland Satonda naar Sumbawa om meer voedsel te vinden. Pas de volgende ochtend keren ze weer terug naar Satonda. Onder het genot van een cocktail kunt u genieten van dit bijzondere fenomeen.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner

Dag 5 Varen naar Pulau Sangean

Vroeg in de ochtend arriveert u bij Pulau Sangean, een actieve vulkaan die 1800 meter stijl uit zee oprijst. Lokale bewoners zijn hier bezig met het bouwen van een traditionele houten pinisi-boot van meer dan 50 meter! De boot heeft veel weg van de boot waar u op overnacht. Wandelend door het authentieke dorpje krijgt u een idee van de eenvoudige manier van leven van de bewoners. Het dorpje aan de voet van de vulkaan is slechts voor een deel van het jaar bewoond in verband met de periodieke activiteiten van de vulkaan. De vruchtbaarheid houdt mens en dier evenwel in de ban om landbouw en veehouderij te bedrijven. Soms zwemmen waterbuffels in zee om af te koelen. Aan de noordkant stijgen luchtbellen gevuld met vulkanisch gas op tussen het koraal, wat een heel bijzonder gezicht is.

 

Later in de middag komt u aan bij de Komodo-archipel en bezoekt u een eilandje met witte zandstranden. De rest van de middag kunt u zwemmen en snorkelen. Zin in iets actiefs? Beklim de heuvel op het eiland om van het uitzicht te genieten. ‘s Avonds reist u verder naar het eiland Komodo.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 6 Varen naar Komodo

Indonesie-Komodo-Sophia Indonesie-Komodo-Eiland1 Indonesie-Komodo-Eiland2

Al heel vroeg komt u aan bij Komodo, één van de 80 eilanden waaruit de Komodo-archipel bestaat. Geniet deze ochtend van activiteiten op en in het water, zoals snorkelen, kajakken en suppen. De koraalriffen rondom de Komodo-archipel zijn één van de mooiste van Indonesië. U ziet een verscheidenheid aan vissen en koraalformaties. U komt letterlijk ogen tekort!

 

Met een beetje geluk ziet u mantaroggen bij één van de zogenaamde cleaning stations. Mantaroggen komen vaak naar deze bijzondere plaatsen voor een schoonmaakbeurt. Kleine visjes verwijderen parasieten van de huid van de mantaroggen. Een bijzondere ervaring om deze imponerende vissen van dichtbij te zien.

 

In de middag bezoekt u een afgelegen strandje waar u even heerlijk kunt relaxen. Geniet onder het genot van een koud drankje van de prachtige omgeving. Bent u nog niet uitgekeken onderwater? Ook hier kunt u weer prachtig snorkelen.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 7 Varen naar Rinca

Vandaag bezoekt u het eiland Rinca, het grootste eiland van de Komodo-archipel. Op Rinca leven de reusachtige Komodovaranen. Onder leiding van een ranger maakt u een wandeling door het savanne-achtige, dorre en hobbelige landschap. Dit is de ideale habitat voor de ontzagwekkende reuzehagedissen die u, op veilige afstand, zult tegenkomen. Uw gids zal u meer vertellen over de Komodo-varaan: zo wordt het roofdier meer dan 3 meter lang en kan 150 kilo zwaar worden. Het voedt zich met vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. Vergeet niet om ook om u heen te kijken. De uitgestrekte panorama uitzichten zult u niet snel vergeten! Wie weet spot u ook nog buffels, apen en herten.

 

In de middag is er weer tijd om te snorkelen. U bezoekt een koraalrif wat erg geliefd is bij zeeschildpadden. In de avond organiseert de bemanning een Indonesische strand-BBQ. Er wordt volop gegeten, muziek gemaakt en gedanst. En dat allemaal naast een vreugdevuur onder een, hopelijk, heldere sterrenhemel.

 

Overnachting aan boord van de Ombak Putih of Katharina.

Inclusief ontbijt, lunch, diner.

Dag 8 Rinca naar Labuan Bajo

Indonesie-KSE-zweepdans

Het is alweer de laatste ochtend dat u wakker wordt aan boord. U heeft nog een laatste kans om in de vroege morgen te gaan zwemmen of snorkelen. In de vroege ochtend meert u aan in de haven van Labuan Bajo op West-Flores. Met een busje wordt u naar een lokaal dorpje gebracht. Heel bijzonder is het om hier een zweepdans mee te maken, de zogenaamde caci-dans. De lokale bevolking van de Manggarai-stam voert deze dans voor u op. Het is een mengeling van een dans en een zweepgevecht.

 

Daarna terug naar de boot voor de afscheidslunch. U neemt afscheid van de bemanning en wordt vervolgens opgehaald voor een transfer naar uw hotel of naar de luchthaven.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën