Bouwsteen Het onbekende eiland Alor

Onbekende pracht van de Kleine Sunda Eilanden. U bezoekt een eiland waar weinig toeristen komen: Alor. Verwacht hier geen grootse bezienswaardigheden, maar als u geniet van mooie landschappen, rustieke dorpjes en het contact met de lokale bevolking. Een ideale plek als u tijdens uw reis even geen westerlingen wilt tegenkomen.

Duik- en snorkelparadijs
Nog onontdekt voor toeristen
Natuur en lokale leven
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Het onbekende eiland Alor

Dag 1      Aankomst Kupang

Dag 2      Alor

Dag 3      Alor

 

Dag 4      Alor

Dag 5      Vertrek Alor

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kupang

Bij aankomst op de luchthaven van Kupang op Timor staat de gids op u te wachten om u naar uw hotel in de stad te brengen. Als u tijdig arriveert, heeft u in het hotel een lunch. Daarna maakt u een stadstour onder begeleiding van uw gids. U brengt een bezoek aan de ruïne van Fort Concordia, meer van deze tijd is het Chinese winkelcentrum en erg leuk is om te zien hoe de lokale bevolking typische Sasando muziek maakt in Oeblo.

 

Overnachting in Kupang.

Inclusief lunch (bij tijdige aankomst), diner, transfer, stadstour onder begeleiding van Engelssprekende gids

Dag 2 Kupang - Alor

Indonesie-Alor-visser_1_409330 Indonesie-Alor-vissershuisje

Stap in het vliegtuig en vlieg naar het eiland Alor. Een plek dat nog door weinig toeristen bezoekt wordt. Het landschap is ruig en vulkanisch. Op het enige vlakke stuk van het eiland ligt de stad Kalabahi. Volgens duikers en snorkelaars is de onderwaterwereld één van de mooiste gebieden van de Indonesische-archipel. Het eiland is moeilijk te bereizen, aangezien er geen goede wegen zijn. De lokale bevolking op Alor leeft van de verbouw van vanille, tamarindes en noten. Ook zijn er veel vissers en worden diverse grondstoffen gewonnen, zoals goud, tin, gas en diamanten.

 

Samen met een gids maakt u deze middag een tour over het eiland. In het traditionele dorp Takpala ziet u de huizen van de Abui-stam. De jagers van deze stam laten u graag zien met welke pijlen ze verschillende dieren jagen. Ze leven in hutten met daken van bladeren. Qua uiterlijk doen ze denken aan Papoea’s. De Abui-stam heeft hun eigen taal! Vanaf Takpala kunt u genieten van een schitterend vergezicht tot over de zee. U blijft vast langer bij de vriendelijke bevolking van dit dorpje dan gepland. Maar het is dan weer tijd om terug te hobbelen over de zeer slechte weg naar Kalabahi. Vervolgens daalt u af naar het traditionele dorp Mombang. Een bezoek aan de haven en de markt mogen ook niet ontbreken. Het diner wordt in een lokaal restaurant geserveerd.

 

Overnachting in Kalabahi.

Inclusief ontbijt, diner, transfer, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids, eilandtour

Dag 3 Alor

Na een eenvoudig ontbijt in het hotel weer op pad. Vandaag staat een dagvullende cruise rond Alor op het programma. U gaat aan boord van een eenvoudige lokale boot. U vaart naar de koraaltuinen van Pura, Buaya, Ternate en andere kleine eilandjes die Alor omringen. Neem eigen snorkelmateriaal mee om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Aan boord wordt een lunch geserveerd. In de middag vaart en rijdt u terug naar Kalabahi. Het diner is vanavond wederom in een lokaal restaurant.

 

Overnachting in Kalabahi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 4 Alor

IAlor-berg-view_1

Na het ontbijt rijdt u naar het dorp Kumaseng. Ook hier zijn de huizen nog traditioneel. Dan verder naar Alor Kecil, hiervandaan steekt u per boot over naar Kepa Island. Dit kleine eiland is de moeite van een bezoekje waard vanwege het prachtige landschap en stranden. Neemt u een eigen handdoekje mee en geniet van zon, zee en strand in uw eigen paradijsje! U slaapt vannacht bij de lokale bevolking op Kepa. Lunch en diner worden hier ook voor u klaargemaakt. Het is erg eenvoudig, neemt u zelf een handdoek, een lakenzak en toiletrol mee.

 

Overnachting op Kepa.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, bootovertocht

Dag 5 Alor - Kupang

Na het Indonesisch ontbijt in de homestay wordt u teruggebracht naar de luchthaven. U vliegt terug naar het eiland Timor.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën