terug naar overzicht

Bouwsteen Het onbekende eiland Alor

Onbekende pracht van de Kleine Sunda Eilanden tijdens deze reis. U bezoekt een eiland waar weinig toeristen komen: Alor.

Verwacht hier geen grootse bezienswaardigheden, maar als u geniet van mooie landschappen, rustieke dorpjes, contact met de lokale bevolking en als u geen andere westerlingen wilt tegenkomen dan is een reis naar Alor iets voor u!

  • Van dag tot dag
  • Reis & prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Het onbekende eiland Alor

Dag 1      Kupang

Dag 2      Alor

Dag 3      Alor

 

Dag 4      Alor

Dag 5      Kupang

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kupang

Indonesie-Timor-landscape Indonesie-Timor-traditionele hut

Aankomst op de luchthaven van Kupang op Timor. De gids staat te wachten op Eltari Airport om u naar uw hotel in de stad te brengen. Als u tijdig aankomt, heeft u in het hotel een lunch. Daarna maakt u een stadstour onder begeleiding van uw gids. U brengt een bezoek aan de ruïne van Fort Concordia, meer van deze tijd is het Chinese winkelcentrum en erg leuk is om te zien hoe de lokale bevolking typische Sasando muziek maakt in Oeblo.

Diner in een lokaal restaurant.

 

Overnachting op Kupang.

Inclusief lunch (bij tijdige aankomst), diner, transfer, stadstour onder begeleiding van Engelssprekende gids

 

Dag 2 Kupang - Alor

Indonesie-kleinesunda-eilanden-alor

In het hotel wordt het ontbijt geserveerd. Daarna wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Kupang. U vliegt naar Alor. Dit eiland hoort bij de Kleine Sunda Eilanden. Het ligt ten noorden van Timor, en ten oosten van Flores. Alor wordt weinig door toeristen bezocht. Het landschap is ruig. Er zijn vulkanen. Op het enige vlakke stuk van het eiland ligt de stad Kalabahi, die zo’n 60.000 inwoners telt. De onderwaterwereld geniet bekendheid bij duikers en snorkelaars als één van de mooiste gebieden van de Indonesische archipel. Het eiland is moeilijk te bereizen, aangezien er geen goede wegen zijn. De lokale bevolking op Alor leeft van de verbouw van vanille, tamarindes en noten. Ook zijn er veel vissers. Er worden diverse grondstoffen gewonnen, zoals goud, tin, gas en diamanten; helaas zijn de bedrijven die hierin actief zijn niet van de lokale bevolking van Alor, maar deze komen uit Jakarta. Het zorgt echter wel voor werkgelegenheid. Bij aankomst wordt u opgehaald door uw gids. U gaat eerst naar uw hotel, het Pelangi Indah Hotel. Daar kunt u zich even opfrissen. Daarna maakt u een tour over het eiland. In het traditionele dorp Takpala ziet u de huizen van de Abui stam. De jagers van deze stam laten u graag zien met welke pijlen ze verschillende dieren jagen. Ze leven in hutten met daken van bladeren. Qua uiterlijk doen ze denken aan Papoea’s. De Abui stam heeft hun eigen talen! Vanaf Takpala kunt u genieten van een schitterend vergezicht tot over de zee. U blijft vast langer bij de vriendelijke bevolking van dit dorpje dan gepland. Maar het is dan weer tijd om terug te hobbelen over de zeer slechte weg naar Kalabahi. Vervolgens daalt u af naar het traditionele dorp Mombang. Een bezoek aan de haven en de markt mogen ook niet ontbreken. Het diner wordt in een lokaal restaurant geserveerd.

 

Overnachting in Kalabahi.

Inclusief ontbijt, diner, transfer, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids, eilandtour

Dag 3 Alor

Na een eenvoudig ontbijt in het hotel weer op pad. Vandaag staat een dagvullende cruise rond Alor op het programma. U gaat aan boord van een eenvoudige lokale boot. U vaart naar de koraaltuinen van Pura, Buaya, Ternate en andere kleine eilandjes die Alor omringen. Neem eigen snorkelmateriaal mee om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Aan boord wordt een lunch geserveerd. In de middag vaart en rijdt u terug naar Kalabahi. Het diner is vanavond wederom in een lokaal restaurant.

 

Overnachting in Kalabahi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, boottocht

Dag 4 Alor

Indonesie-kleinesunda-alor2 Beach at Pantar

Na het ontbijt rijdt u naar het dorp Kumaseng. Ook hier zijn de huizen nog traditioneel. U rijdt verder naar Alor Kecil en per boot steekt u over naar Kepa Island. Dit kleine eiland is de moeite van een bezoekje waard vanwege het prachtige landschap en de prachtige stranden. Neemt u een eigen handdoekje mee en geniet van zon, zee en strand in uw eigen paradijsje! U slaapt vannacht bij de lokale bevolking op Kepa. Lunch en diner worden hier ook voor u klaargemaakt. Het is erg eenvoudig, neemt u zelf een handdoek, een lakenzak en toiletrol mee.

 

Overnachting op Kepa.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, Engelssprekende gids, bootovertocht

Dag 5 Alor - Kupang

Na het Indonesische ontbijtje in de homestay wordt u teruggebracht naar de luchthaven. U vliegt terug naar Timor. Einde van een bijzonder arrangement!

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer, binnenlandse vlucht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal