terug naar overzicht

Bouwsteen Het onontdekte paradijsje van Sambangan

Beleef Bali op zijn puurst in het nog onontdekte Sambangan. Op nog geen 20 minuten rijden van de noordkust ervaart u hier een nog authentiek Bali. De lieflijke accommodatie ligt op 300 meter boven zeeniveau en biedt panoramische vergezichten over de prachtige omgeving.

De natuur kenmerkt zich vooral door de vele mooie rijstterrassen en dichtbij stroomt een rivier door een diepe kloof met prachtige watervallen en meertjes. Dit nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling met als afsluiter een verfrissende duik.

Reis van dag tot dag Onontdekte paradijsje van Sambangan

Dag 1  Naar Sambangan

Dag 2  Sambangan

Dag 3  Sambangan

Dag 4 Vertrek Sambangan

100% maat werk

Dag 1 Naar Sambangan

Indonesie-Bali-Sambangan-sawah_4_312449 trekking naar de Chemarawaterval(12)

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren.

Sambangan ligt op ongeveer 3 uur rijden van de luchthaven Denpasar.

 

Informatie Sambangan:

Dit gebied wordt ook wel the secret garden of Sambangan genoemd en dat is natuurlijk niet zomaar. De natuur rondom Pondok Apsari is werkelijk prachtig! Rijstterrassen, watervallen en meertjes domineren de omgeving. Een verblijf in Pondok Apsari is zeer geschikt voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers.

 

Overnachting in Sambangan.

Inclusief ontbijt

Dag 2 Sambangan

Vandaag maakt u (onder begeleiding van een lokale gids) een trekking door de prachtige natuur. U heeft de keuze uit een makkelijke, gemiddelde of moeilijke trekking, variërend van 1,5 uur tot 6 uur wandelen.
Al wandelend passeert u verschillende mooie watervallen en meertjes, sommige geschikt voor het nemen van een heerlijke duik. Nog spannender, er zijn zelfs watervallen waar u vanaf kunt springen! Er groeit van alles in deze omgeving, zoals cacao, koffie en kruidnagel. Tussendoor even bijkomen onder het genot van een kopje koffie of een verse kokosnoot bij een lokaal Balinees huis.
Aan het einde van de trekking moe, maar voldaan terug naar uw accommodatie Pondok Apsari.

 

Overnachting in Sambangan.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Sambangan

wachten  bij zonsopkomst tot de dolfijnen zich melden  (11)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Excursie tips:

 

Dolfijnentocht

Vroeg in de ochtend om 06.00 uur of 08.00 uur maakt u boottocht op zoek naar dolfijnen. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

 

Singaraja city-tour (halve dag excursie):

U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar Singaraja gebracht. Daar aangekomen bezoekt u een weverij van een Balinese familie. Zij hanteren de traditionele ikat weef techniek. Vervolgens brengt u een bezoek aan het paleis van de laatste “koning” en bezoekt u een oude bibliotheek waar boeken bewaard worden die nog in gedroogde palmbladeren geschreven zijn.

 

Als u het leuk vindt om de hele dag op pad te zijn, dan kunt u nog een lekker visje eten aan zee (bij Kerobokan). Na de lunch bezoekt u een Chinese tempel en een lokaal marktje.

 

Workshop figuur snijden (halve dag excursie):

Veel beelden en versieringselementen van tempels op Bali worden gemaakt van een mix van vulkaanzand en cement. Het cement is eerst heel zacht en wordt uren later zo hard als steen. U wordt naar de “werkplaats” gebracht en gaat samen met de kustenaars aan de slag. U kunt uw creativiteit hier op loslaten. U zult ervaren hoeveel werk er in al die versieringselementen zit. En er zijn nogal wat tempels op Bali!

 

Kookexcursie in Lovina (halve dag excursie):

Voor de kookliefhebbers is deze excursie zeker een aanrader.

U brengt ’s ochtends vroeg een bezoek aan de lokale markt en koopt alle ingrediënten die u nodig heeft. Onder begeleiding van een kok wordt de heerlijke Indonesische maaltijd klaargemaakt en vervolgens kunt u genieten van uw eigen maaltijd.

 

Ook een aanrader, breng een bezoek aan de avond markt van Singaraja.

Vanaf 19:00 uur kunt u hier allerlei groentes en vis kopen. Leuk om te ervaren en vooral de lokale bevolking op deze markt te zien slenteren.

 

Of, geniet van een heerlijke Balinese healingmassage!

 

Overnachting in Sambangan

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Sambangan

Na het ontbijt einde van dit arrangement.

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara