Bouwsteen Nusa Penida

Ongerepte natuur, verlate stranden en avontuur; dat is Nusa Penida! Een puur en authentiek eiland, vlak voor de kust van Bali. Nusa Penida wordt omringd door uitbundige koraalriffen. Ideaal voor snorkeltripjes. Voor de kust van Nusa Penida zwemmen ook Manta-roggen. Hier heeft u de kans naast zo’n zee-reus te zwemmen. En dan bijkomen van het avontuur op het strand van één van de vele idyllische baaien.

Baaien met verlate stranden
Avontuurlijke eilandtocht
Snorkeltripjes
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!

Van dag tot dag: Nusa Penida

Dag 1   Aankomst Nusa Penida

Dag 2   Nusa Penida

Dag 3   Nusa Penida

Dag 4   Vertrek Nusa Penida

100% maat werk

Dag 1 Sanur - Nusa Penida

Nusa-Penida-Kelingking-Beach Crystal-bay_1_406256 Amu-Beach-3

Ongerepte natuur, verlate stranden en avontuur; dat is Nusa Penida! Dit kleine eiland ligt op nog geen uur varen vanaf Sanur. Een puur en authentiek eiland, vlak voor de kust van Bali. Op het bergachtige eiland groeien veel palmbomen en bananenbomen. Alleen de hoofdweg is redelijk onderhouden, alle overige wegen zijn avontuurlijker en soms zelfs bijna onbegaanbaar. Klim naar een van de uitzichtpunten voor een weids uitzicht over het eiland. Nusa Penida is bekend vanwege de kliffen die steil oprijzen uit de azuurblauwe zee. Bij Kelingking beach lijken de kliffen het hoofd van een T-rex te vormen. Nusa Penida heeft meerdere baaien met stranden die soms vrijwel verlaten zijn. Bij Crystal Bay is het water kalm. Het kleurrijke koraalrif hier vlak voor de kust nodigt uit om met snorkel op te verkennen.

Overnachting op Nusa Penida.
Inclusief boottocht en transfer

Dag 2 Nusa Penida

Al vroeg in de ochtend gaat u op pad om het oosten van Nusa Penida te verkennen. U wordt opgehaald door uw chauffeur voor een avontuurlijke rit over de smalle wegen op het eiland. Het voordeel van zo vroeg op pad gaan is dat u niet veel toeristen zult tegenkomen die het eiland voor één dag bezoeken. Hun boten arriveren later op de ochtend. U geniet in alle rust van het natuurschoon. U rijdt door het groen naar de grottempel Giri Putri. Na uw bezoek aan deze serene grot rijdt u door naar Diamond beach. Over het witte zand wandelt u vanaf hier naar Atuh Beach. Stap weer in de auto voor de rit naar Rumah Pohon Treehouse. Vanaf deze locatie kijkt u uit over de veel gefotografeerde Thousand Islands; heel veel kleine rotseilanden in zee. Duizend zijn het er niet, maar desondanks vonden wij het uitzicht adembenemend. Voor de lunch brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Nusa Penida.
Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met zeer beperkt Engelssprekende chauffeur en entreegelden

Dag 3 Nusa Penida

De onderwaterwereld van Nusa Lembongan Nusa-Penida-Snorkelexcursie_1_406311

Zet maar op uw bucketlist: zwemmen met Manta-roggen. En dan kunt u dit meteen weer afvinken, want deze zee-reuzen zwemmen voor de kust van Nusa Penida. Vanaf de kliffen kunt u ze vaak al spotten in de heldere zee; reusachtige schaduwen vlak onder het wateroppervlak. Bij Manta Point kunt u zelfs naast zo’n reus zwemmen. U vaart hier met een bootje naartoe, snorkel op en hup te water om Manta-roggen door het water te zien zweven. Een onvergetelijke ervaring!

Overnachting op Nusa Penida
Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Nusa Penida

Terug naar de haven voor de overtocht naar Sanur.

 

Inclusief ontbijt en boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën