Bouwsteen Spot de quetzal in San Gerardo de Dota

Vanuit het pittoreske plaatsje San Gerardo de Dota in de Savegre Vallei gaat u de omgeving verkennen. U bent in het leefgebied van de  magische quetzal, misschien wel de kleurrijkste vogel van Costa Rica. Niet gemakkelijk te vinden tussen al het groen maar met een ervaren gids en verrekijker gaat het u vast lukken. Geniet verder van de prachtige omgeving waarin u bent, omringd door nevelwoud en de hoogste berg van Costa Rica.

Beste plek om quetzal te spotten
Nog niet druk bezocht
Prachtig wandelgebied
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Wie wildlife wil spotten in een uitbundig groene omgeving, moet naar Costa Rica gaan! Ik zag prachtige vogels, maar ook luiaards en walvissen.
1-Cocktails-met-zonsondergang_1_329393
Lara Huisenga
In het sfeervolle Latijns-Amerika voel ik me altijd direct thuis. Wat een heerlijk continent. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Spot de quetzal in San Gerardo

Dag 1      Aankomst San Gerardo de Dota

Dag 2      San Gerardo de Dota – vogeltour en canopytour

Dag 3      Vertrek San Gerardo de Dota     

100% maat werk

Dag 1 San Gerardo de Dota

SAN-GERARDO-DE-DOTA-ONDERWEG-3(3)

De magische quetzal spotten kan het best in het nevelwoud van Los Quetzales National Park. U vindt hier het pittoreske plaatsje San Gerardo de Dota, midden in een vallei langs de Rio Savegre. Dit gebied trekt vogelliefhebbers aan van over de hele wereld. Allemaal opzoek naar die ene kleurrijke en bijzondere vogel, de quetzal. Het broedseizoen loopt van maart t/m mei. Dit is dan ook de beste tijd om de vogel te spotten. De quetzal eet voornamelijk wilde avocado’s en wordt dan ook vaak gespot in een avocadoboom. Zowel de mannetjes als vrouwtjes hebben een groene kop, rug en vleugels, een rode borst en witte veren. De mannetjes herkent u daarnaast aan de extra lange en sierlijke groene staartveer die ze, als ze in hun nest zitten, buitenboord hangen. De quetzal kan niet in gevangenschap leven en symboliseert daarom vooral de vrijheid. Het wordt gezien als de mooiste vogel van de trogonfamilie. U bent in het gebied van de Cerro de la Muerte, de hoogste berg van Costa Rica. Het kan hier ’s avonds flink afkoelen dus neem ook wat warme kleding mee. Naast de quetzal leven in dit gebied ca. 200 vogelsoorten waaronder kolibries en spechten.

 

Overnachting in San Gerardo de Dota

Dag 2 San Gerardo de Dota

3-Canopy-4169b06a(10) San-Gerardo-de-Dota-Dieren-18(14) San-Gerardo-de-Dota-Waterval(6)

In de ochtend gaat u mee met de vogeltour:

De quetzal is één van de meest kleurrijke vogels in Costa Rica en niet altijd even gemakkelijk te vinden. Met een gids op pad is de kans gelukkig veel groter. San Gerardo de Dota is de beste plek in Costa Rica om deze vogel te spotten. De tour start vroeg in de ochtend, rond 06.00 uur, want dat is het beste moment van de dag. Vroeg opstaan dus, maar het is het meer dan waard. Samen met de gids wandelt u in de directe omgeving van de accommodatie, of u rijdt eerst een stukje met een minibus, naar de beste plek om de quetzal te spotten. Hij/zij heeft een telescoop mee, zodat u de details van deze prachtige vogel van dichtbij kunt bekijken. Rond 08.00 uur bent u weer terug bij de accommodatie voor het ontbijt.

 

In de middag staat de volgende excursie op het programma:

Geniet van het uitzicht over de Savegre vallei en het nevelwoud tijdens de canopy tour vanuit de Trogon Lodge. Slinger van boom tot boom en van platform tot platform. In de directe omgeving van de accommodatie is een parcours uitgezet van 10 platforms. Een aantal starten op een hoogte van ca. 25 meter en een aantal starten op de grond wat deze tour zeer geschikt maakt voor beginners. Een hele leuke activiteit in de middag.

 

Overnachting in San Gerardo de Dota

Inclusief: ontbijt, vogeltour, canopytour, Engelssprekende gids

Dag 3 San Gerardo de Dota

Einde van deze bouwsteen. U reist verder naar de volgende bestemming.

 

Inclusief: ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën