Bouwsteen La Ruta del Café

Salento is een fotogeniek dorp dat in de koffie-driehoek van Colombia ligt. Straat na straat witte huizen met in felle kleuren geschilderde kozijnen en deuren. In de nabijgelegen Cocora vallei ziet u de hoogste palm ter wereld. Hier hiken en vogels en vlinders spotten. Filandia is nog zo’n sfeervol koffiedorp. Bij Manizales verblijft u op een nog in werking zijnde koffieplantage. U wandelt met een gids over de farm.

Slapen op een koffiefarm
Hiken tussen hoge palmen
Charmante dorpen koffieregio
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De koffieregio, jungle, Medellín, tropisch Cartagena: zet maar op uw verlanglijst! Graag vertel ik u over dit prachtige land.

Reis van dag tot dag: La Ruta del Café

Dag 1  Aankomst Salento
Dag 2  Salento
Dag 3  Manizales

Dag 4  Manizales
Dag 5  Vertrek Manizales

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Armenia - Salento

Naar de koffiedriehoek

Colombia-Salento-straat_1_480848 Colombia-Salento-Cocora-Valley_1_480866 Colombia-Cocora-Vallei-jeep_1_480884

Vanaf de luchthaven van Armenia reist u met uw chauffeur en Engelssprekende gids naar Salento, een charmant dorp in de koffie-driehoek van Colombia. Het is rustiek, straat na straat ziet u hier witte huizen met in felle kleuren geschilderde kozijnen en deuren. Het geheel is fotogeniek en doet tropisch aan. Salento wordt omgeven door groene heuvels waar de hoogste palm ter wereld groeit. Er zijn koffieplantages en bananenplantages in de omgeving. Kleine dorpjes, bloemen en planten, vlinders en vogels; er is van alles te zien in de omgeving. Trek wel stevige schoenen aan, ook als u in het dorp Salento zelf blijft. De straten lopen steil omhoog en vele zijn geplaveid met ouderwetse keien. Er is een kleine souvenirmarkt, tal van souvenirwinkeltjes en kleine restaurants.

 

Overnachting in Salento.
Inclusief privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Authentieke dorpentocht
Koffieregio

Authentieke dorpentocht

In oude robuuste jeeps die Willys genoemd worden, maakt u een tocht langs diverse authentieke dorpen in de...

Botanische tuin en vlindertuin
Koffieregio

Botanische tuin en vlindertuin

Een van de mooiste botanische tuinen van Colombia is in de koffieregio te vinden. Net ten zuiden van het dorp...

Dag 2 Salento

Reuzenpalmen en lieflijke dorpen

Per auto wordt u naar de Valle de Cocora gebracht. Dit kan met een gewone auto maar ook met een ouderwetse Willy Jeep. De Valle de Cocora is bekend vanwege de enorm hoge waxpalm. Maak hier een mooie wandeling; kort of lang, net wat u wilt. De vergezichten zijn schitterend. U loopt deels door een nevelwoud. U hoort vogels fluiten. Misschien ziet u zelfs de imposante condor op de luchtstromen zweven. Vervolgens bezoekt u het charmante dorp Salento met hobbelige keien op straat, kleurrijke huizen en tal van winkels en restaurants. Tot slot gaat u naar Filandia, nog zo’n leuk koffiestadje.

Andere leuke ideeën: Paardrijden hoort ook helemaal bij deze streek. Of huur een mountainbike en ga in de omgeving fietsen. Dit kan op eigen gelegenheid of u kunt een georganiseerde tour boeken. Er is een botanische tuin met een vlindertuin en er zijn vele koffieplantages om te bezoeken. De echte sportievelingen gaan naar Los Nevados National Natural Park. Hier zijn zware hikes uitgezet.

 

Overnachting in Salento.
Inclusief ontbijt, excursie Valle Cocora, Salento en Filandia met transport, Engelssprekende gids, entree

Ziplinen
Koffieregio

Ziplinen

Tussen de steden Armenia en Pereira is de langste en hoogste canopy van Colombia. U bungelt maximaal 60 meter...

Dag 3 Salento – Manizales

Slapen op een koffiefarm

Colombia-Pereira-Finca-del-Cafe-Koffietour-4

Op naar Manizales, een grote stad met zelfs een kleine luchthaven. Er wonen bijna 400.000 mensen en het is de hoofdstad van de regio Caldas. De stad zelf heeft voor toeristen niet zo heel veel te bieden, de omgeving van Manizales des te meer. Een aanrader om hier te verblijven. Groene heuvels bedekt met koffie- en bananenplantages. En het oogt zo tropisch: alles is groen, groen en nog groener. Door het klimaat gedijen tropische bloemen en planten hier goed. Ook groeit er veel bamboe. U verblijft op een koffiehaciënda.

 

Overnachting nabij Manizales.
Inclusief ontbijt, privétransfer met chauffeur en Engelssprekende gids

Orchideeëntour
Manizales

Orchideeëntour

Verbaas u over de grootste orchideeënverzameling van Colombia en geniet van een rondleiding door de...

Los Nevados National Park
Manizales

Los Nevados National Park

In de uitlopers van het Andesgebergte ligt Los Nevados National Park. Het park kent diverse ecosystemen...

Vogelspotten in Río Blanco Reserve
Manizales

Vogelspotten in Río Blanco Reserve

Het Río Blanco Natural Reserve is een groot natuurgebied in de omgeving van Manizales. In het natuurreservaat...

Dag 4 Manizales

Koffietour Hacienda Venecia

Ongelooflijk wat een ingewikkeld proces er vooraf gaat aan dat kopje koffie dat u gedachteloos iedere dag weer voor uzelf inschenkt. Als u in de koffieregio van Colombia verblijft, is een koffietour een must-do. Het leukste is om dit op een traditionele hacienda, zoals de Hacienda Venecia, te doen. De hacienda en de uitgestrekte hectares met koffie- en bananenplanten eromheen, lijken zo uit een promotiefolder voor de Colombiaanse koffieregio te komen. Groene heuvels, een statig oud huis, een jungle van planten, vele fruitbomen, bamboe en vogels. Een Engelssprekende gids leidt u rond. U ziet hoe de koffiebonen gezaaid worden, hoe de piepkleine plantjes daaruit verschijnen en opgroeien. U ziet hoe de bonen aan de planten groeien en hoe ze geplukt worden. Daarna begint het hele verwerkingsproces met het drogen, fermenteren en roosteren. Een bakje koffie van de bonen van de Hacienda Venecia is uw beloning aan het einde van de tour.

 

Ga wandelen of fietsen in de omgeving. Ook voor vogelliefhebbers is de omgeving van Manizales een waar paradijs.

 

Overnachting in Manizales.
Inclusief ontbijt, koffietour (samen met andere reizigers) inclusief: Engelssprekende gids, kopje koffie

Dag 5 Vertrek Manizales

Colombia-Koffieregio-Finca-Romelia-Orchideentour-3 Koffietour op Hacienda Venecia bij Manizales Colombia-Pereira-Finca-del-Cafe-Koffietour-18

U wordt bij uw hotel in Manizales opgehaald door uw Spaanssprekende chauffeur en naar de luchthaven in Manizales gebracht.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer met Spaanssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën