Bouwsteen Selfdrive Torres del Paine

In Puerto Natales haalt u uw huurauto op. U rijdt naar het mooiste en bekendste Nationale Park van Chili: Torres del Paine. Ga hier op eigen gelegenheid wandelen. De natuur is overweldigend: bergen, meren en watervallen. Maak ook een boottocht over Lago Grey met een gletsjer en soms ijsschotsen voordat u weer terugrijdt naar Puerto Natales.

Veel vrijheid met huurauto
Hotel aan de rand van het park
Veel hikes mogelijk
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Selfdrive Torres del Paine

Dag 1     Puerto Natales

Dag 2     Torres del Paine National Park

Dag 3     Torres del Paine National Park

Dag 4     Vertrek vanaf Puerto Natales

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Puerto Natales

Aankomst in Patagonië

Chili-Puerto-Natales-schepen_1_431182

Vanaf de luchthaven bij Puerto Natales wordt u opgehaald voor een transfer met een Spaanssprekende chauffeur naar uw hotel in de stad.

 

De belangrijkste reden om naar Puerto Natales te gaan, is een bezoek aan het nabijgelegen bekendste National Park van Chili: Torres del Paine. Vroeger was het een klein dorp, nu een belangrijke vissersplaats en uitvalsbasis voor toeristen. De kleurige huizen van golfplaten zijn echter niet veranderd. Heeft u wat tijd te besteden in Puerto Natales? Wandel naar de pier en naar het Monumento de la Mano. Op meerdere plaatsen in Chili zijn er kunstwerken van een enorme hand, zo ook op de boulevard bij Puerto Natales. Ook ’s avonds hoeft u zich niet te vervelen. U heeft de keuze uit diverse restaurants en er zijn biercafés en wijnbars. Proef de lokale specialiteit: lamsvlees op Patagonische wijze bereid.

 

Overnachting in Puerto Natales.

Inclusief transfer

Fjordenboottocht naar gletsjers
Puerto Natales

Fjordenboottocht naar gletsjers

Vanaf de pier bij Puerto Natales vertrekt de boot naar Puerto Bories en het Laatste hoop fjord (let op de...

Dagtocht El Calafate
Puerto Natales

Dagtocht El Calafate

Gaat u niet naar Argentinië tijdens uw reis, maar wilt u toch een hoogtepunt van Argentinië meenemen? Kies dan...

Dag 2 Puerto Natales - Torres del Paine National Park

ca. 90 km / 2 uur

U haalt uw huurauto af, waar u de komende dagen de beschikking over heeft. Het is maar een korte afstand die u dient af te leggen vandaag, maar toch doet u over de rit van Puerto Natales naar het hart van het Nationale Park Torres del Paine zo’n twee uur. Onderweg is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een prehistorische grot. De rand van het park is natuurlijk dichterbij.

 

De granieten pieken van de Torres del Paine bergen zijn imponerend. Het Nationale Park van Torres del Paine is een wandelgebied bij uitstek. En er is voor ieder wat wils. Van eenvoudige korte wandelingen tot meerdaagse hikes. Wandel door de vallei, door bossen, over heide, langs (en soms zelfs door!) watervalletjes. Soms is het flink klimmen en naar adem happen maar de uitzichten zijn pas echt adembenemend! In het natuurgebied ziet u hoog oprijzende bergen, soms met besneeuwde toppen.

 

Overnachting aan de rand van Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, huurauto

Boottocht over Lago Grey
Torres del Paine

Boottocht over Lago Grey

De excursie per boot die over Lago Grey naar de gletsjer vaart, vertrekt vanaf hotel Lago Grey. Over een...

Dag 3 Torres del Paine National Park

Voel je nietig tussen de enorme bergen

Torres-del-Paine-Vicuna_1_431354 Torres-del-Paine-Imposante-Bergen(2) Torres-del-Paine-Wandelen2_1_431256

Kies een mooie wandeling uit in het Nationale Park of maak een boottocht. Wij raden aan om een wandeling rondom Lago Njordenskoll te maken. Dit ligt bij de salto’s (watervallen).

 

Er zijn steppes, gletsjers en meren. Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. In dit heldere meer drijven vaak ijsschotsen. De gigantische gletsjer waar u langs vaart is zo imposant! In het park zijn ook watervallen zoals Salto Grande en Salto Chico. Kijk ook goed of u dieren ziet. Er leven groepen guanaco’s (een soort lama), flamingo’s en nandoes (een soort struisvogel) in het National Park. En wie weet ziet u een condor door de lucht zweven.

 

Eén ding is zeker: Torres del Paine moet bovenaan ieders lijstje staan! Wat ons het meest bijgebleven is, is dat je je zo nietig voelt in de prachtige natuur.

 

Overnachting aan de rand van Torres del Paine.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Torres del Paine National Park - Puerto Natales

ca. 90 km / 2 uur

Vanuit het park, of van de rand van het park, rijdt u naar Puerto Natales. U levert uw huurauto vandaag weer in.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën