Bouwsteen Heldere sterren bij Antofagasta

Selfdrive door het onbekende noorden; u bekijkt de omgeving van Antofagasta. Maak een foto bij de enorme hand die als kunstwerk tegen de bergen afsteekt. Zie de heldere sterrenhemel door één van de grootste telescopen ter wereld. De dag erna naar het spookstadje Chacabuco.

Heldere sterrenhemel
Dwalen door spookstad
Onbekend bij toeristen
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Heldere sterren bij Antofagasta

Dag 1     Aankomst Antofagasta

Dag 2     Antofagasta

Dag 3     Vertrek Antofagasta

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Antofagasta

Bizar kunstwerk: een hand rijst op uit de grond

Chili-Antofagasta-Weg_1_433103 Chili-Antofagasta-Hand_1_433088

Bij aankomst in Antofagasta haalt u uw huurauto op. 

 

In Antofagasta kunt u een gratis tour doen naar een van de grootste telescopen ter wereld van ESO (Europese instantie) en naar Mano del Desierto. Dit betekent: hand van de woestijn en is een beeldhouwwerk gelegen aan de Pan-Amerikaanse weg in de Atacama Woestijn, Chili, zo'n 75 km ten zuiden van de stad Antofagasta. Het beeldhouwwerk stelt een menselijke hand voor.

 

Overnachting in Antofagasta.

Inclusief huurauto

Dag 2 Antofagasta

Spooky verlaten mijnstadje

Chili-Antofagasta-Spookdorp Chili-Antofagasta-Spookdorp1 Chili-Antofagasta-Spookdorp2

Vlakbij Antofagasta ligt Chacabuco, een echte spookstad. Tussen 1922 en 1924 werd de stad als het ware uit de grond gestampt omdat er een salpetermijn was. Salpeter werd gebruikt voor het maken van buskruit. In 1929 werd een synthetische variant ontwikkeld en de stad werd al weer snel verlaten. Nu zijn alle huizen leeg en doet de stad spookachtig aan. Zo hangen de gordijnen nog op het toneel van het theater. Schommels wiegen heen en weer in de wind, maar kinderen zijn ver te zoeken. Spooky! Extra luguber is dat dit stadje tijdens het dictatoriale bewind van Pinochet als gevangeniskamp werd gebruikt.

 

Overnachting in Antofagasta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Vertrek Antofagasta

U vervolgt uw route met de huurauto in het onbekende noorden van Chili of u levert de huurauto in en vliegt naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën