terug naar het overzicht

Autorondreis Vancouver & the Sunshine Coast

Deze rondreis brengt u naar de mooiste plekjes van Vancouver Island. Met kers op de taart rijdt u ook nog eens over de gehele Sunshine Coast. Begin de reis met de ontdekking van Vancouver-stad. Vervolg uw reis langs ruige rotsen en klotsende zee, stranden en regenwouden. Pak de kajak of wandel door de natuur. Houdt u uw ogen open voor walvissen, orka’s en grizzlyberen. Sluit na al het natuurgeweld de reis af in het havengebied van het sfeervolle Victoria.

Wat maakt deze reis bijzonder
Het beste van Vancouver Island
Beren, walvissen en orka’s
Overnachten op droomlocatie
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 2600,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Vancouver & the Sunshine Coast

Dag 1     Aankomst Vancouver

Dag 2     Vancouver

Dag 3     Egmont

Dag 4     Egmont

Dag 5     Lund

Dag 6     Telegraph Cove

Dag 7     Telegraph Cove

Dag 8     Campbell River

Dag 9     Tofino

Dag 10   Tofino

Dag 11   Victoria

Dag 12   Victoria

Dag 13   Vertrek Victoria

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

Canada-Vancouver-Stanley-Park-Boom Vancouver-Capilano-Suspension-Bridge-Wandeling

Welkom in Vancouver, het avontuur naar de Sunshine Coast en Vancouver Island begint vandaag.

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'. 

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver

Een volle dag om Vancouver te ontdekken. Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Naast Stanley Park en Granville Island is deze wijk ook zeker de moeite waard. Neem dan zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

Liever de natuur in? Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. U kunt hier ronddwalen door het park en maar liefst zeven verschillende hangbruggen bewandelen. En niet ver hiervandaan vindt u Grouse Mountain. Een zeer populaire wandelroute is Grouse Grind. Een steile helling van 17° die bestaat uit 2830 traptreden. Van Verre medewerkster Manon beklom hem en genoot vanaf de top van een prachtig uitzicht op Vancouver en zag de grizzlyberen die hier leven. U kunt ook met de kabelbaan naar boven, maar met een goede conditie en af en toe een stop is de klim prima te doen.


Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 3 Vancouver - Egmont

Ca. 100 km / 3,5 uur

Canada-Egmont-Wilderness-Lodge-Uitzicht_2_509323

Vandaag maakt u vanaf Vancouver de ferry-oversteek naar de Sunshine Coast. Een mooie weg langs de kust brengt u naar Egmont. Dit plaatje ligt aan de Secret Bay van de Sunshine Coast. U verblijft midden in de ongerepte natuur, tussen de rotsen van Sechelt en Jervis Inlet in een bijzondere accommodatie. Vanaf het terras van de lodge kijkt u uit op de baai. Ziet u walvissen en orka’s zwemmen?


Overnachting in Egmont.

Inclusief diner, huurauto en bootovertocht

Dag 4 Egmont

Een volle dag in de lodge in Egmont. Wij raden aan om een wandeling te maken naar Skookumchuck Rapids. U wandelt richting een kloof waar de getijverschillen zo groot zijn, dat er bij wisseling flinke stroomversnellingen ontstaan. Bij de lodge weten ze wanneer u het beste hier heen kunt gaan. Wie weet komt u onderweg een zeearend tegen. Ogen openhouden dus.


Een andere mogelijkheid is om een dagtocht te maken over het meer. Vaar langs de hoge kliffen en watervallen.

 

Overnachting in Egmont.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 5 Egmont - Lund

Ca. 140 km / 3,5 uur

Canada-Vancouver-Beer-Vis_1_517823 Canada-Sunshine-Coast-Smuggler-Cove_1_517805

Vandaag reist u via de Sunshine Coast. De route wordt onderbroken door een ferry-overtocht.

 

Het meest noordelijke plaatsje aan het begin van de Sunshine Coast is Lund. U hebt hier het gevoel ver weg van de bewoonde wereld te verblijven. Een bezoek aan Lund geeft een gevoel van rust en genieten in de wildernis.

 

Overnachting in Lund.

Inclusief ontbijt, huurauto en bootovertocht

Dag 6 Lund - Telegraph Cove

Ca. 300 km / 5 uur

U rijdt naar Powell River voor de oversteek per ferry naar Vancouver Island. Bij aankomst rijdt u dwars door de natuur door naar uw hotel in Telegraph Cove.

 

Op jacht naar orka’s en grizzlyberen? Dat doet u in combinatie met een overnachting in Telegraph Cove. Een schilderachtig dorpje met kleurrijke paalwoningen. De meeste inwoners leven van de visserij en toerisme.

 

Overnachting in Telegraph Cove.

Inclusief huurauto en bootovertocht

Dag 7 Telegraph Cove

Canada-Telegraph-Cove-1 Canada-Telegraph-Cove-Bultrug Canada-Vancouver-Island--Tofino-Ingrid_2_496897

Stap aan boord van het speciale schip om walvissen te gaan spotten. De boot heeft een buitengedeelte, een half overdekt gedeelte en een warm binnen gedeelte om op verschillende niveaus op het water te kijken. U bent vandaag circa 3 uur aan boord. Aan boord zijn ook 3 experts die u alle ins en outs kunnen vertellen over het zeeleven. Verken de ‘Johnstone Strait’ wateren en spot de walvis, de bultrug en vele andere soorten zeedieren en vogels.


Tip: het is koud aan boord, neem warme kleding mee en trek dichte schoenen aan. En het allerbelangrijkste: vergeet uw camera niet!


Overnachting in Telegraph Cove.

Inclusief huurauto en excursie

Dag 8 Telegraph Cove - Campbell River

Ca. 200 km / 2,5 uur

Maak een stop bij het Nimpkish Lake voor een mooi uitzichtpunt over die grote meer. Daarna reist u door dwars door de natuur en komt u maar weinig huizen tegen. Neem wat eten en drinken mee voor onderweg en geniet langs de kleine stops onderweg van een welverdiend rust moment met uitzicht op de kabbelende beekjes.

 

Zalmen, walvissen en adelaars zijn te spotten in Campbell River, ten oosten van Vancouver Island. Een wildlifetour is een aanrader in deze omgeving. Grote kans dat u hier de orka’s, dolfijnen of beren ziet. Het is ook de broedplaats van de zalm. Zeker in de herfstmaanden is een bezoek aan het Elk Falls Provincial Park de perfecte plek voor de zalmentocht. Via de Canyon View Trail steekt u de Campbell River over die boordevol zalmen zit.

 

Overnachting in Campbell River.

Inclusief huurauto

Dag 9 Campbell River - Tofino

Canada-Vancouver-Island-Tofino-Pacific-Rim Canada-Campbell-River-Grizzly-beren-1

Neem de tijd voor uw route vandaag, want er zijn voldoende mooie stops onderweg zoals het MacMillan Provincial Park. De grootste Douglas-sparren van Vancouver Island zijn hier te vinden. Soms wel 800 jaar oud en hele dikke stammen. Er zijn diverse wandelpaden.


Aan de westkust van Vancouver Island ligt Tofino. In maart/april vindt hier jaarlijks de walvissenmigratie plaats. Duizenden walvissen zwemmen richting Alaska. Maar ook in de andere maanden is dit de ultieme plek om walvissen te spotten. De grote zwarte beer leeft eveneens in dit gebied. Er zijn diverse beren- en walvistochten te ondernemen.

 

Overnachting in Tofino.

Inclusief huurauto

Berenjacht vanaf zee
Tofino

Berenjacht vanaf zee

Stap in de boot en ga op jacht naar de zwarte beer. De zwarte beer is vaak te vinden langs de kustlijn van de...

Kajakken op zee vanaf Tofino
Tofino

Kajakken op zee vanaf Tofino

Een ervaring op zee. U start vanuit Tofino per kajak onder begeleiding van een gids. U vaart de haven uit en...

Dag 10 Tofino

Tofino ligt vlak bij het Pacific Rim National Park. Delen van het park zijn goed toegankelijk, maar sommige delen zijn alleen per boot te bereiken. Long Beach ligt ten zuiden van Tofino en is via de enige toegangsweg naar Tofino niet te missen. Een lang zandstrand, ruige zee en hoge golven maken Long Beach een ideale surfspot. Vanaf het strand kunt u ook het achterland in trekken, voor een route door het regenwoud.

Wel de walvissen gespot maar nog geen beren gezien? Ga met de boot de zee op. Tijdens eb komen de beren naar de kust om vissen te vangen, een ideaal moment om deze dieren te spotten.

 

Overnachting in Tofino.

Inclusief huurauto

Dag 11 Tofino - Victoria

Ca. 320 km / 4,5 uur

Canada-Vancouver-Island-Victoria-Haven-c72bada5_3_496840

U rijdt terug naar het oosten van Vancouver Island om via de ruige kusten verder zuidwaarts richting Victoria te rijden.

 

U waant zich in het oude Engeland en niet alleen vanwege de vernoeming naar koningin Victoria. Er rijden rode dubbeldekkers en de huizen zijn veelal in de Victoriaanse stijl gebouwd, zoals het Craigdoarroch Castle en de parlementsgebouwen. Een high tea in het Empress Hotel is de kers op de taart. Deze prachtige gebouwen liggen downtown, bij de Inner Harbour. Het beste zicht op al dit moois heeft u vanaf het water, een boottochtje maken is een aanrader.

 

Wandel door de City of Gardens, zoals Victoria ook wel wordt genoemd. U kijkt uw ogen uit in de Butchart Garden en in de tuinen bij het Hatley Castle; hier groeien de meest kleurrijke en exotische planten.

 

Overnachting in Victoria.

Inclusief huurauto

Dag 12 Victoria

Verken vandaag Victoria en omgeving. Heeft u al genoten van de High Tea en alle tuinen, parken en musea van Victoria? Trek dan buiten de stad naar het Goldstream Provincial Park. Dit is het leefgebied van zalmen en adelaars. Een regenwoud-achtig natuurpark met watervallen en wandelpaden door de dichte natuur.

Overnachting in Victoria.

Inclusief huurauto

Dag 13 Vertrek Vancouver

Hopelijk heeft u genoten van deze reis langs Vancouver, de Sunshine Coast en Vancouver Island. U gaat vandaag per ferry naar het vaste land. Bij aankomst op de luchthaven levert u de huurauto in.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen