terug naar het overzicht

Autorondreis Hoogtepunten West-Canada

Alle hoogtepunten van West-Canada in één reis. Op een rustig tempo ontdekt u de Canadese Rockies. Genoeg tijd voor alle mooie bergen, meren, canyons en watervallen. Daarna via het sfeervolle skidorp Whistler gaat u per ferry over naar Vancouver Island. Walvissen spotten mag daarbij niet ontbreken. De reis sluit af in Vancouver, de stad met vele leuke wijken.  

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel tijd voor de Rockies
Hoge bergen, meren en beren
Walvissen bij Vancouver Island
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 3000,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten westen

Dag 1    Aankomst Calgary

Dag 2    Banff National Park

Dag 3    Banff National Park

Dag 4    Icefields Parkway

Dag 5    Jasper National Park

Dag 6    Jasper National Park

Dag 7    Wells Gray Provincial Park

Dag 8    Wells Gray Provincial Park

Dag 9    Cache Creek

Dag 10  Whistler

Dag 11  Whistler

Dag 12  Nanaimo

Dag 13  Ucluelet

Dag 14  Ucluelet

Dag 15  Victoria

Dag 16  Vancouver

Dag 17  Vancouver

Dag 18  Vertrek Vancouver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Calgary

Welkom in Calgary. Vanaf de luchthaven bent u in een half uurtje in het centrum.

 

Calgary is een prima uitvalsbasis om de reis te starten. Verblijf één nachtje en u krijgt een goede indruk van de stad. Ga omhoog in de Calgary Tower. Op net geen 200 meter hoogte kunt u de skyline van Calgary bekijken, maar heeft u ook weids uitzicht over de rest van de stad en de witte bergtoppen in de verte. Heeft u meer tijd om Calgary te bezoeken? Ga dan net buiten de stad naar het Olympic Park, het centrale punt van de Olympische Spelen van 1988. In de zomer kunt u hier mountainbiken, ziplinen en bobslee rijden.

Overnachting in Calgary.
Inclusief huurauto

Dag 2 Calgary - Banff National Park

Ca. 130 km / 2 uur

Canada-Banff-Uitzicht Canada-Banff-Lake-Moraine

U verlaat de stad en rijdt een mooie route richting de bergen van Banff National Park. Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. U kijkt uw ogen uit! Er is veel te doen dus dat wordt keuzes maken. Onze tip, ga bij aankomst direct naar het Visitor Center in Banff. Want buiten alle highlights die wij uiteraard als tip geven, zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden.


Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.
Inclusief huurauto

Dag 3 Banff National Park

Een volle dag om op pad te gaan. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert. Het is op de route naar Lake Louise. Dit grote en fotogenieke gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Naast Lake Louise ligt nog een mooi meer; namelijk Moraine Lake. Maak de wandeling omhoog en zie de bergen weerspiegelen in het heldere water. Dit meer heeft ook lange tijd als afbeelding op het 20 dollarbiljet van Canada gestaan.

Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving.

Overnachting in Banff National Park.
Inclusief huurauto

Kanotocht op de Bow-rivier
Banff National Park

Kanotocht op de Bow-rivier

Herbeleef de tijd van eind 18e eeuw waarin de handelaren hun pelzen vervoerden per kano. Nu mag u zelf ook...

Dag 4 Banff National Park - Icefields Parkway

Ca. 140 km / 2 uur

De route lijkt kort, maar onderweg zijn er zoveel mooie stops te maken, dat u gerust de hele dag onderweg kunt zijn. Volg de Bow Valley Parkway voor een leuke route langs de rivier. Vanaf Lake Louise gaat de weg verder over op de Icefields Parkway. Houdt de bruine bordjes langs de weg in de gaten met stops voor uitzichtpunten, wandelroutes en watervallen.


Overnachting aan Icefields Parkway.
Inclusief huurauto

Dag 5 Icefields Parkway - Jasper National Park

Ca. 150 km / 2,5 uur

Canada-Icefields-Parkway_6_499102 Canada-Jasper-Spirit-Island-Maligne-Lake_1_498834 Canada-Jasper-Maligne-Lake

Hoe meer u richting Jasper rijdt, hoe dichter de bebossing wordt. Langs de route zijn meerdere stops met watervallen. De wandelafstand naar de waterval toe wordt vaak ook vermeld. Kijkt u ook goed uit of u wilde dieren ziet.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden. Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken. U heeft een weids uitzicht op weg naar de top. Kijk goed, wellicht ziet u een beer onderweg!


Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants. De lokale bierbrouwerij vonden wij erg gezellig om een hapje te eten ’s avonds.

Overnachting in Jasper National Park.
Inclusief huurauto

Dag 6 Jasper National Park

Een volle dag voor de omgeving van Jasper. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden. U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.
Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken.

 

Overnachting in Jasper National Park.
Inclusief huurauto

Wildlife bij zonsopkomst
Jasper National Park

Wildlife bij zonsopkomst

Vroeg opstaan loont in Jasper National Park. Neem de camera in de hand en ga op pad met een ervaren gids. Het...

Dag 7 Jasper National Park - Wells Gray Provincial Park

Ca. 350 km / 4,5 uur

Als u Jasper uitrijdt, komt u langs Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. De moeite waard voor een stop. 

 

Als u watervallen wilt zien, zit u goed in het Wells Gray Provincial Park. Er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden. Vanuit het dorp Clearwater betreedt u dit Provincial Park. Een enorm uitgestrekt gebied waar u de Clearwater-Rivier volgt. De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen reikt uit boven de grijze vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter naar beneden en dat is ook te horen.

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.
Inclusief huurauto

Dag 8 Wells Gray Provincial Park

Canada-Wells-Gray-Dawson-Falls

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.


Raften op de rivier is ook een goede manier om de omgeving te verkennen. Mogelijk ziet u beren langs de waterkant.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.
Inclusief huurauto

Dag 9 Wells Gray Provincial Park - Cache Creek

Ca. 230 km / 2,5 uur

U verlaat Wells Gray Provincial Park en reist door naar Cache Creek, geen straf om hier op tijd aan te komen.

 

U waant zich in de 19e eeuw tijdens de goudkoorts. Dat is waar de omgeving van Cache Creek bekend om staat. Goudzoekers en pelshandelaren verzamelden zich in Cache Creek voor onderhandelingen. Voor de hedendaagse reiziger is het vooral de plek voor een bezoek aan het historische Hat Creek Ranch. Een ranch met een roadhouse uit de jaren ’60.

 

Overnachting in Cache Creek.
Inclusief huurauto

Dag 10 Cache Creek - Whistler

Ca. 200 km / 3,5 uur

Canada-Whistler-Omgeving Canada-Whistler-Top Canada-Whistler-Gondola_1_505089

Vanaf Cache Creek rijdt u zuidwaarts richting Whistler. De weg krijgt hoe verder u rijdt steeds meer bochten en de bergen worden ook weer hoger. Een mooie wandelplek of pauzeplek tijdens de rit is Joffre Lakes Provincial Park.

 

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar in de zomer is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren en mountainbiken. Whistler was evenals Vancouver en Calgary de bestemming voor de Olympische Winterspelen van 2010. Het is een dorp waar u echt even in het toeristische leven stapt. Er hangt een gezellige sfeer en het vormt daarmee een leuke afwisseling met een verblijf in de natuurparken van Canada.

Overnachting in Whistler.
Inclusief huurauto

Dag 11 Whistler

Een vrije dag vandaag. Er is genoeg te zien en te doen. Neem de rode gondel die van Blackcomb naar Whistler Mountain gaat en vice versa. Een tocht van ruim vier kilometer hangend tussen twee bergtoppen. Vanaf Whistler Mountain heeft u een prachtig uitzicht op de meren en gletsjers. En ook zijn er diverse wandelpaden.

Liever wat lager aan de grond? Neem dan de fiets en verken de Whistler Valley Trail. Een langgerekt pad dat langs diverse meren, riviertjes en bossen gaat. Het is wel 40 kilometer lang. Geniet van een zandstrand aan Lakeside Park en/of Rainbow Park.


Overnachting in Whistler.
Inclusief huurauto

Dag 12 Whistler - Nanaimo

Ca. 120 km / 4 uur

Canada-Vancouver-Island-Nanaimo-haven_1_505468

U rijdt vanuit Whistler naar de haven van Vancouver. Met de ferry maakt u de oversteek naar Nanaimo op Vancouver Island.

 

Nanaimo is één van de oudste steden van British Columbia. Vele historische gebouwen zijn hier nog te vinden. Wandelen langs het water is een aanrader. Aan de baai waar ook de veerboten vertrekken en aanmeren zijn gezellige restaurants, lunchrooms en pubs.


Overnachting in Nanaimo.
Inclusief huurauto, bootovertocht

Dag 13 Nanaimo - Ucluelet

Ca. 190 km / 3 uur

Een route dwars over Vancouver Island.Neem de tijd, er zijn mooie stops onderweg, maar waar u echt even uw benen moet strekken is het MacMillan Provincial Park met het fantastische Cathedral Grove, een woud van reusachtige Douglassparren. De grootste spar is ruim 75 meter hoog en heeft een doorsnede van 3 meter. Via boardwalks (houten plankiers, zo spaar je de kwetsbare natuur) loopt u door het bijna sprookjesachtige bos met varens, mossen en woudreuzen.

 

U komt aan in Ucluelet, aan de westkust van Vancouver Island. Een plek die ruim 4000 jaar geleden al werd bewoond door de First Nations. Het is de ideale bestemming om walvissen te spotten en te kajakken. Korte wandeltochten langs de kustlijn brengen u naar de mossige regenwouden of ruige kustlijn met rotsachtige kliffen.

 

Overnachting in Ucluelet.
Inclusief huurauto

Dag 14 Ucluelet

Canada-Vancouver-Island-Beren_2_503586 Canada-Vancouver-Island-Ucluelet_1_503607 Canada-Banff-National-Park-Beren_2_505505

Ga vandaag op pad en ontdek de mooiste natuurwonderen van Vancouver Island. U reist noordwaarts per Zodiac-boot naar Clayoquot Sound waar u een stop maakt bij een zeegrot. Dit is het leefgebied van de zwarte beer. Maar ook de zeearend heeft hier vaak zijn nest. Houdt uw camera klaar, want u weet nooit wat er opeens achter de bomen tevoorschijn komt. U vaart verder en meert aan voor een bezoek aan de heetwaterbronnen.


Vervolgens gaat u terug naar de boot, klaar om de zee op te gaan. Midden op zee zoekt u naar het zeeleven, zoals walvissen, orka’s en zeehonden.

 

Overnachting in Ucluelet.
Inclusief huurauto, excursie per Zodiac-boot

Dag 15 Ucluelet - Victoria

Ca. 300 km / 4 uur

Via het MacMillan Provincial Park rijdt u naar de oostkust van Vancouver Island. U rijdt langs de ruige kusten verder zuidwaarts richting Victoria.

 

U waant zich in het oude Engeland en niet alleen vanwege de vernoeming naar koningin Victoria. Er rijden rode dubbeldekkers en de huizen zijn veelal in de Victoriaanse stijl gebouwd, zoals het Craigdoarroch Castle en de parlementsgebouwen. Een high tea in het Empress Hotel is de kers op de taart. Deze prachtige gebouwen liggen downtown, bij de Inner Harbour. Het beste zicht op al dit moois heeft u vanaf het water, een boottochtje maken is een aanrader.

 

Wandel door de City of Gardens, zoals Victoria ook wel wordt genoemd. U kijkt uw ogen uit in de Butchart Garden en in de tuinen bij het Hatley Castle; hier groeien de meest kleurrijke en exotische planten.

 

 

Overnachting in Victoria.
Inclusief huurauto

Dag 16 Victoria - Vancouver

Ca. 50 km / 3 uur

Canada-Vancouver-Haven Canada-Vancouver-Brug_2_505544

Vandaag gaat u per ferry terug naar het vasteland, naar de stad Vancouver. Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'.


Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Dag 17 Vancouver

Een volle dag om Vancouver te ontdekken. Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

Liever de natuur in? Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. Een 140 meter lange hangbrug werd in 1889 voor het eerst in gebruik genomen om de grote oversteek over het ravijn te maken. En niet ver hiervandaan vindt u Grouse Mountain. Een zeer populaire wandelroute is Grouse Grind. Een steile helling van 17° die bestaat uit 2830 traptreden. Van Verre medewerkster Manon beklom hem en genoot vanaf de top van een prachtig uitzicht op Vancouver en zag de grizzlyberen die hier leven.

 

Overnachting in Vancouver.
Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 18 Vertrek Vancouver

Hopelijk heeft u genoten van de hoogtepunten van West-Canada. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis met een bezoek aan Oost-Canada. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen