terug naar het overzicht

Autorondreis Familiereis door West-Canada

West-Canada is een uitgelezen bestemming voor families. In deze reis zijn de reisafstanden kort en reist u op een rustig tempo. Alle hoogtepunten, maar ook speciale plekjes zijn in deze reis verwerkt. Van bergen zo hoog tot aan de wolken, tot strakblauwe meren en groene (wijn)valleien. Loop op hoogte tussen de bomen, verken de graslanden op de rug van een paard en geniet van een picknicklunch aan één van de vele meren

Wat maakt deze reis bijzonder
Korte reisafstanden
Kanovaren, zwemmen en wandelen
Wildlife spotten
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 3450,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Familiereis door West-Canada

Dag 1   Aankomst Vancouver

Dag 2   Whistler

Dag 3   Whistler

Dag 4   Cache Creek

Dag 5   Cache Creek

Dag 6   Wells Gray Provincial Park

Dag 7   Wells Gray Provincial Park

Dag 8   Jasper National Park

Dag 9   Jasper National Park

Dag 10  Banff National Park

Dag 11  Banff National Park

Dag 12  Banff National Park

Dag 13  Vernon

Dag 14  Vernon

Dag 15  Manning Provincial Park

Dag 16  Vancouver

Dag 17  Vancouver

Dag 18  Vertrek Vancouver

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Vancouver

Per huurauto naar uw hotel

Canada-Vancouver-Stanley-Park-1_2_505582 Vancouver-Capilano-Suspension-Bridge-2_2_505163

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. De stad en omgeving hebben veel te bieden. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Bezoek zeker de Lookout Tower. Een glazen lift tilt u 160 meter de hoogte in. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen, Granville Island en groene heuvels.
Wat dichterbij ziet u de leuke wijk Gastown; u gaat daar vast een keer een terrasje pakken. De sfeer uit de pionierstijd van de aanleg van de Canadian Pacific Railway kun je hier proeven. Hier is ook de oude stoomklok, die elk kwartier een melodietje 'fluit'.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 2 Vancouver - Whistler

Ca. 120 km / 2 uur

Begin de ochtend rustig, want vandaag staat er een kort ritje richting Whistler op het programma.

 

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar in de zomer is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren en mountainbiken. Whistler was evenals Vancouver en Calgary de bestemming voor de Olympische Winterspelen van 2010. Het is een dorp waar u echt even in het toeristische leven stapt. Er hangt een gezellige sfeer en het vormt daarmee een leuke afwisseling met een verblijf in de natuurparken van Canada.

De Blackcomb Mountain is het skigebied van Whistler. Het hele jaar door kunt u met de gondelbaan naar boven. Het is het leefgebied van beren dus altijd goed om u heen speuren vanuit de lift! Vanaf de top kunt u diverse kanten op lopen. Neem wel wat warms mee, want op de top kan het flink afkoelen!

 

Overnachting in Whistler.

Inclusief huurauto

Dag 3 Whistler

Canada-Whistler-Gondola-1 Canada-Whislter-Naaldbomen Ziplinen tussen de kliffen van Whistler

Er is genoeg te zien en te doen. Neem de rode gondel die van Blackcomb naar Whistler Mountain gaat en vice versa. Een tocht van ruim vier kilometer hangend tussen twee bergtoppen. Vanaf Whistler Mountain heeft u een prachtig uitzicht op de meren en gletsjers. En ook zijn er diverse wandelpaden. Liever wat lager aan de grond? Neem dan de fiets en verken de Whistler Valley Trail. Een langgerekt pad dat langs diverse meren, riviertjes en bossen gaat. Het is wel 40 kilometer lang. Geniet van een zandstrand aan Lakeside Park en/of Rainbow Park.

Overnachting in Whistler.

Inclusief huurauto

Dag 4 Whistler - Cache Creek

Ca. 220 km / 3,5 uur

U verlaat Whistler en gaat op weg naar Cache Creek. Als u voorbij Pemberton rijdt heeft u het Joffre Lakes Provincial Park in zicht. Een mooie wandel- of pauzeplek.

 

U waant zich in de 19e eeuw tijdens de goudkoorts. Dat is waar de omgeving van Cache Creek bekend om staat. Goudzoekers en pelshandelaren verzamelden zich in Cache Creek voor onderhandelingen. Voor de hedendaagse reiziger is het vooral de plek voor een bezoek aan het historische Hat Creek Ranch. Een ranch met een roadhouse uit de jaren ’60. U kunt hier met een paardenkoets een tocht door het dorp maken, met een gids een rondleiding krijgen en er is ook een indianendorp waar de Shuswap- indianen meer vertellen over hun cultuur en geschiedenis. De droge graslanden en het warmere klimaat zijn typerend voor de omgeving van Cache Creek.

 

Overnachting in Cache Creek.

Inclusief huurauto

Dag 5 Cache Creek

Canada-Cache-Creek-Sundance-Riders-at-Cottonwood

Vanuit de Ranch kunt u vandaag een rit te paard maken door de vallei. Voor zowel beginners als ervaren rijders zijn er mogelijkheden.

Liever wat anders doen? Een tweede dag in Cache Creek leent zich prima voor een wandeling in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar Elephant Hill Provincial Park voor een uitzicht over Cache Creek en de heuvelachtige graslanden. Treinliefhebbers kunnen naar Juniper Beach Provincial Park gaan. Vanaf hier ziet u geregeld ellenlange goederentreinen voorbij komen.

 

Overnachting in Cache Creek.

Inclusief huurauto

Dag 6 Cache Creek - Wells Gray Provincial Park

Ca. 230 km / 2,5 uur

Vandaag reist u door naar het Wells Gray Provincial Park. Als u watervallen wilt zien, zit u in dit park goed. Er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden. De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen reikt uit boven de grijze vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter naar beneden en dat is ook te horen.

Iets minder hoog zijn de Spahats Creek Falls. Hier kijkt u uit op de waterval, maar ook op de enorme canyon die hier ontstaan is. Nog tijd en zin om te wandelen? Ga richting de Moul Falls. Met een uur lopen komt u bij deze waterval uit. Het is de enige waterval waar u achter de muur van water kunt komen.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 7 Wells Gray Provincial Park

Canada-Grizzlybeer_2_506635 Dawson Falls bij Wells Gray Provincial Park

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.

 

In de middag kunt u bij de accommodatie kajakken en zwemmen in het meer.

 

Overnachting in Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 8 Wells Gray Provincial Park - Jasper National Park

Ca. 350 km / 4,5 uur

Voordat u vandaag bij Jasper aankomt, passeert u Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. De moeite waard ook voor een stop.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden.
Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken. U heeft een weids uitzicht op weg naar de top. Kijk goed, wellicht ziet u een beer onderweg! Boven op de berg kunt u nog verder wandelen, naar het topje van de berg. Een forse klim, maar de moeite waard als u het uitzicht ziet.
Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants.

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Dag 9 Jasper National Park

Canada-Jasper-Medicine-Lake_1_505070 Canada-Jasper-Eland Canada-Jasper-National-Park-Bergen_1_506678

Een volle dag voor de omgeving van Jasper. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden. U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.

Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken. U kunt hier met een boot een tocht maken over het meer.

 

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Wildlife bij zonsopkomst
Jasper National Park

Wildlife bij zonsopkomst

Vroeg opstaan loont in Jasper National Park. Neem de camera in de hand en ga op pad met een ervaren gids. Het...

Dag 10 Jasper National Park - Banff National Park

Ca. 290 km / 4 uur

U reist vandaag over de mooiste wegen van Canada. Rijdt via de Icefields Parkway langs de Mount Columbia-gletsjer. Vanaf Lake Louise volgt u de Bow Valley Parkway richting Banff.

 

Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. U kijkt uw ogen uit! Er is veel te doen dus dat wordt keuzes maken. Onze tip, ga bij aankomst direct naar het Visitor Center in Banff. Want buiten alle highlights die wij uiteraard als tip geven, zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden. Welke keuze u ook maakt, de natuur zal u versteld doen staan in dit nationale park.

Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Dag 11 & 12 Banff National Park

Canada-Lake-Louise-Family Canada-Banff-Paardrijden-Bow-River

Twee volle dagen om Banff te verkennen. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert. Het is op de route naar Lake Louise. Dit grote en fotogenieke gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Kabbel met een kajak over het rustige strakblauwe water. U voelt u even heel klein als u naar de immense bergen kijkt.

Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer op de bergtop om alle kanten te bekijken.
Onze tip: houdt altijd uw ogen goed open. In dit Nationale Park leven beren en wie weet komt u die onderweg wel tegen.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Paardrijden langs de Bow-rivier
Banff National Park

Paardrijden langs de Bow-rivier

De Bow-rivier is de levensader die door Banff stroomt. En met haar helderblauwe water een mooie plek om te...

Kanotocht op de Bow-rivier
Banff National Park

Kanotocht op de Bow-rivier

Herbeleef de tijd van eind 18e eeuw waarin de handelaren hun pelzen vervoerden per kano. Nu mag u zelf ook...

Dag 13 Banff National Park – Vernon

Ca. 440 km / 5,5 uur

Vandaag legt u de langste reisafstand af. U verlaat de Canadese Rockies en rijdt naar de vallei tot u uitkomt bij Vernon. Tijd om te genieten met warmere temperaturen.

 

Vernon is een wat grotere plaats. Het was vroeger een mijnwerkersdorp. Het ligt in een dal tussen drie meren in. Het heeft daarmee veel diversiteit aan natuur in de omgeving. Toegang tot de bergen, de meren maar ook de fruit- en boomgaarden in de omgeving.

Voor de liefhebbers: in Vernon zit een distilleerderij, de Okanagan Spirits. Fruitsappen worden geperst, likeuren en ook absint worden hier gebrouwen.

 

Overnachting in Vernon.

Inclusief huurauto

Dag 14 Vernon

Canada-Okanagan-Vallei-1_1_509093

Ga buiten de stad naar het Allan Brooks Nature Centre en kijk uit op Vernon en de meren. Of ga wandelen en mountainbiken op de Silver Star Mountain. Even wat afkoeling zoeken of genieten van waterpret? Breng dan een bezoek aan het waterpark met vele glijbanen.

 

Overnachting in Vernon.

Inclusief huurauto

Dag 15 Vernon - Manning Provincial Park

Via een mooie slingerweg door de vallei en vele boom -en fruitgaarden komt u uit bij het Manning Provincial Park.

Het Manning Park was het leefgebied van de indianen, waar nog veel sporen van overgebleven zijn. Het is nu het leefgebied van heel veel verschillende vogels, marmotten, bevers, herten en beren. De flora en fauna is in dit gebied zeer divers. Er zijn meerdere wandelroutes te maken. Korte wandelingen voeren u langs Beaver Pond. De ideale plek voor het spotten van vogels.

 

Overnachting in Manning Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 16 Manning Provincial Park - Vancouver

Ca. 230 km / 3,5 uur

Canada-Vancouver-Grouse-Mountain-1 Canada-Vancouver-Grouse-Mountain-Grizzly

U verlaat het provinciale park en rijdt over de Sunshine Valley Road richting Vancouver. Als u op tijd vertrekt kunt u de bezienswaardigheden buiten Vancouver deze middag al bezoeken.

 

Zoals de Capilano Suspension Bridge. Een 140 meter lange hangbrug werd in 1889 voor het eerst in gebruik genomen om de grote oversteek over het ravijn te maken. U kunt hier ronddwalen door het park en maar liefst zeven verschillende hangbruggen bewandelen. En niet ver hiervandaan vindt u Grouse Mountain. Een zeer populaire wandelroute is Grouse Grind. Een steile helling van 17° die bestaat uit 2830 traptreden. Van Verre medewerkster Manon beklom hem en genoot vanaf de top van een prachtig uitzicht op Vancouver en zag de grizzlyberen die hier leven. U kunt ook met de kabelbaan naar boven, maar met een goede conditie en af en toe een stop is de klim prima te doen.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 17 Vancouver

Een volle dag om Vancouver te ontdekken. Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Naast Stanley Park en Granville Island is deze wijk ook zeker de moeite waard. Neem dan zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 18 Vertrek Vancouver

Hopelijk heeft u genoten van deze familiereis door West-Canada. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis met een bezoek aan Vancouver Island. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen