terug naar het overzicht

Autorondreis Langs de kust van Atlantic Canada

Een reis naar Atlantisch Canada is één groot hoogtepunt! Een reis boordevol kneuterige vissersdorpjes, de meest vriendelijke bevolking en een diversiteit aan natuur. U overnacht zelfs in een vuurtoren! Reis langs graslanden, dichte bossen, rode en witte zandstranden, ruige kustlijnen en meren. En houdt uw ogen open voor walvissen, zeehonden en diverse vogelsoorten. Een reis waarbij u stil kunt staan en genieten van de rust, eenvoud en prachtige natuur van Atlantic Canada en een klein stukje Québec.

Wat maakt deze reis bijzonder
Meest vriendelijke bevolking
Vuurtorens, strand en dorpjes
Ontdek landelijk Canada
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Prijsindicatie vanaf € 3450,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Langs de kust van Atlantic Canada

Dag 1    Aankomst Halifax
Dag 2    Halifax
Dag 3    Larry’s River
Dag 4    Baddeck
Dag 5    Cape Breton National Park
Dag 6    Cheticamp
Dag 7    Pictou

Dag 8    Charlottetown

Dag 9    Charlottetown
Dag 10  West Point
Dag 11  Caraquet
Dag 12  Percé
Dag 13  Percé
Dag 14  Gaspésie National Park

Dag 15  Riviere-du-Loup

Dag 16  Fredericton
Dag 17  Digby
Dag 18  Digby
Dag 19  Kejimkujik National Park
Dag 20  Lunenburg
Dag 21  Lunenburg
Dag 22  Vertrek Lunenburg

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Halifax

Welkom in Halifax, de toegangspoort tot Atlantisch Canada

Canada-Halifax-Stadspark Canada-Halifax-Boulevard Canada-Halifax-Citadel

Halifax is een kleinschalige en sfeervolle stad. Een belangrijke havenstad, waar geregeld cruiseschepen aanleggen. Het oude centrum is het hart van de stad. Langs het water is er een boardwalk, waar vele restaurants en pubs te vinden zijn. De heuvel in de stad is de Citadel Hill. Op deze berg staat een fort dat de stad moest beschermen. In de zomermaanden staan de wachters buiten en klinkt om 12 uur het kanonschot. Bezoek ook de Public Gardens, voor een mooie wandeling door de natuur, midden in de stad.

 

Overnachting in Halifax.
Inclusief huurauto

Dag 2 Halifax

De stad heeft een rijke geschiedenis wat betreft immigratie. Dat is terug te vinden in het Pier 21 Canadian Museum of Immigration. In de haven is ook het Maritime Museum te vinden, met alle ins en outs over de boten die in de haven geweest zijn en wat voor rol de haven heeft gespeeld voor onder andere de Engelsen. Nog meer geschiedenis ligt op het Fairview Lawn Cementary. Een begraafplaats waar veel slachtoffers van de Titanic Scheepsramp begraven liggen.

 

Overnachting in Halifax.
Inclusief huurauto

Harbour Hopper Cruise bij Halifax
Halifax

Harbour Hopper Cruise bij Halifax

Een leuke, maar toeristische manier om Halifax te leren kennen. Stap aan boord van de drijvende bus. De route...

Dag 3 Halifax - Larry’s River

Ca. 285 km / 4 uur

Canada-Nova-Scotia-Kustlijn 9461e2a8-9406-4d71-bbac-cffa5dfbe9b6

Volg de Marine Drive, een route langs de kustlijn van Nova Scotia. U passeert vele kustplaatsjes en rotsachtige baaien. Stop vooral even bij het dorpje Sherbrooke en aanschouw de oude huizen en soms zelfs nog mensen die in de oude klederdracht rondlopen. Volg daarna de route zuidwaarts naar Larry's River om een stop te maken bij het Port Bickerton Lighthouse, voor een mooie wandeling langs de kustlijn.

 

Langs de kustlijn van Nova Scotia liggen vele kleine dorpjes. Kleinschalige accommodaties zijn verspreid over dit gebied. Typerend is de ruige kustlijn met rotsen, de helderblauwe zee en een groene omgeving. Kleine haventjes, vissersdorpjes en in het achterland bossen. Het is een omgeving waar u overnacht, om de mooie scenic route langs de kust verder te kunnen volgen.

 

Overnachting in Larry’s River.
Inclusief huurauto

Dag 4 Larry’s River - Baddeck

Ca. 170 km / 2,5 uur

Bovenstaande afstand is via de snelweg, maar veel leuker is om de Marine Drive verder te volgen via de 316 en de 344. Daar heeft u vandaag voldoende tijd voor. Een route met veel mooie uitzichten langs de kustlijn. Dan maakt u de oversteek naar Cape Breton Island.

 

Een plek waar de Schotse immigranten hun nieuwe woonplaats hebben gevonden. In het dorp van slechts 1000 inwoners zijn dan ook veel Schotse invloeden te vinden. De plaats wordt voornamelijk gebruikt als begin- of eindpunt van een bezoek aan de 300 kilometer lange Cabot Trail. Met de ligging aan een meer is het een aangename plek voor een overnachting. Belangrijkste toeristische attractie is het zomerhuis van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Er is een klein museum aan gewijd.

 

Overnachting in Baddeck.
Inclusief huurauto

Dag 5 Baddeck - Cape Breton National Park

Ca. 95 km / 1,5 uur

Canada-Cape-Breton-Kust Canada-Nova-Scotia-Cabot-Trail Canada-Cabot-Trail-Wandeling

Een korte afstand vandaag, maar daarmee heeft u voldoende tijd om alles te zien en te stoppen voor mooie wandelingen onderweg. U volgt de Cabot Trail van oost naar west. U rijdt hiermee altijd aan de kant van de kustlijn, zodat u van het uitzicht kunt genieten. Neem een lekkere picknicklunch mee voor een stop aan één van de kleine strandjes onderweg.


Dit nationale park langs de 300 kilometer lange Cabot Trail staat bol van verrassingen. Een scenic route langs ruige kliffen, vele haardspelbochten en tal van kleine baaien. Leuke plek voor een picknicklunch. In het binnenland vindt u bossen en rivieren. Langs de route zijn tal van wandelmogelijkheden. Een favoriet is de Skyline Trail Loop. De meeste routes leiden u naar panoramische uitzichtpunten. Trekt u meer het binnenland in, dan ziet u daar watervallen. Dieren zijn er ook genoeg te spotten. Langs de westkust zijn mogelijk walvissen en walrussen waar te nemen. Of ziet u een zeearend voorbij vliegen? Verder zijn er herten, elanden en soms ook zwarte beren te spotten in dit gebied. In de herfst worden de groene bergen omgetoverd tot het meest kleurrijke landschap. Dit wordt de Indian Summer genoemd.


Overnachting in Cape Breton National Park.
Inclusief huurauto

Dag 6 Cape Breton National Park - Cheticamp

Ca. 125 km / 2 uur

Wederom een korte reisdag, maar met zoveel stop mogelijkheden voor wandelingen en het bezoeken van dit natuurpark, is dat geen straf. Langs de westkust is de kans aanwezig dat u een walvis spot. Neem de verrekijker mee! Ook is het glooiende landschap ideaal voor een wandeling.


Een mooie plek voor het begin of het einde van de Cabot Trail. Ook de ideale plek om walvissen te spotten. Verrassend aan deze kleine plaats is dat het veel Franse invloeden heeft. Zo is de stijl van de kerk, met haar zilverkleurige torenspits, iets wat u vooral ook terug vindt in Québec. Vlakbij Cheticamp ligt ook één van de 26 wandelroutes van de Cabot Trail.


Overnachting in Cheticamp.
Inclusief huurauto

Dag 7 Cheticamp - Pictou

Ca. 260 km / 3,5 uur

Wat een uitzicht in Cape Breton National Park

Volg de route langs de kustlijn om vervolgens Cape Breton Island te verlaten. U passeert het whisky-gebied van Nova Scotia. U komt aan in Pictou.


Een kleine plaats voor de kust van Prince Edward Island. U overnacht hier om de volgende dag de ferry te nemen naar dit eiland. In Pictou kwamen de eerste Schotse immigranten aan land, eind 18e eeuw. In de haven ligt een replica van het eerste schip dat aankwam. Een bezoek aan dit schip is ook meteen een bezoek aan de werf, waar u kunt deelnemen aan workshops of om demonstraties te bekijken. In de hoofdstraat van Pictou zijn nog veel oude gebouwen en leuke winkeltjes te vinden.

Overnachting in Pictou.
Inclusief huurauto

Dag 8 Pictou - Charlottetown

Ca. 65 km / 2 uur

Steek met de ferry over naar Prince Edward Island. Een groot eiland waar u de komende dagen verblijft. U kunt ervoor kiezen om gelijk een oostelijk deel van het eiland mee te pakken en te bezoeken.

 

Charlottetown is de hoofdstad van Prince Edward Island, in de volksmond ook wel PEI genoemd. Een pittoresk stadscentrum met Victoriaanse gebouwen en vele hoge bomen geven deze stad een leuke sfeer. Er zijn veel Ierse pubs te vinden. Het hartje centrum ligt bij Kings Street en Queen Street. Zeker een bezoek waard. Het provinciehuis stond centraal bij het onafhankelijk worden van Canada. De trots van Prince Edward Island; het is als museum te bezoeken.

 

Overnachting in Charlottetown.

Inclusief huurauto

Dag 9 Charlottetown

Canada-Charlottetown-Kerk Canada-Charlottetown-Strand

Een tweede dag in Charlottetown leent zich perfect om het centrale deel van Prince Edward Island te bezoeken. Stap in de auto en volg de Central Coastal Drive. U volgt de kustlijn met rode zandduinen, kliffen en stranden. U passeert in het noordelijk deel de plaats Cavendish, het dorp waar een kinderboek op gebaseerd is: Anne of the Green Gables. Meer oostwaarts ligt Prince Edward Island National Park. Mooie stranden, vuurtorens, houten boardwalks, vissersdorpjes en glooiende heuvels zijn onderdeel van deze route. Ten zuidwesten van Charlottetown ligt het plaatsje Orwell. Hier is nog een oud dorp te vinden in dezelfde staat als 100 jaar geleden. Mocht u extra tijd hebben, is dat ook bijzonder om te bezoeken.

 

Overnachting in Charlottetown.
Inclusief huurauto

Lobster Tour
Charlottetown

Lobster Tour

Ga op pad met kapitein Mark en zijn broer Cody. Deze broers nemen u mee op hun boot waarmee ze kreeften vangen...

Dag 10 Charlottetown - West Point

Ca. 130 km / 2 uur

Een mooie maar langere route is langs de kustlijn over de North Cape Coastal Drive. U passeert verlaten stranden, heerlijk even de voetjes in het water. Witte en rode zandstranden wisselen elkaar af. Maar ook karakteristieke dorpjes, glooiend landschap en steile kliffen vindt u onderweg. De camera bij de hand en rijden maar. Geniet van de eenvoud en de rust.
Helemaal aan de westkust van Prince Edward Island ligt Westpoint, een mooie strandbestemming op het eiland. Het ligt vlakbij O’Leary, een grotere plaats die iets meer naamsbekendheid heeft. Het eiland is zo groot, dat een overnachting in het westelijk deel zeker de moeite waard is om alles op een rustig tempo te bekijken.


Overnachting in West Point.
Inclusief huurauto

Dag 11 West Point - Caraquet

Ca. 420 km / 5 uur

Een langere rit, vertrek op tijd. U gaat naar de Confederation Bridge, de brug die Prince Edward Island met New Brunswick verbindt. U passeert het dorp Shediac, ook wel Lobster Capital of the World genoemd. Bij Bouctouche kunt u een stop maken bij de boardwalk door het duingebied. Een korte wandeling om de benen te strekken. Een nog mooiere wandeling is bij Mictou Island. Wandel over de houten boardwalks door het veenmoeras dat alle kleuren van de wereld heeft. op het uiterste puntje vindt u de oudste houten vuurtoren. Na een lange volle dag is het tijd om naar uw hotel te rijden.


Een van de oudste dorpen in New Brunswick. Een kleine plaats zonder grote bezienswaardigheden. Het lokale leven staat hier centraal. Het centrale punt van deze plaats is de haven, maar sla de stranden eveneens niet over! Er is een museum, gericht op de Acadiërs die hier leefden tussen 1770 en 1939. Soms lopen er acteurs in historische kostuums rond.


Overnachting in Caraquat.
Inclusief huurauto

Dag 12 Caraquet - Percé

Ca. 420 km / 5,5 uur

Canada-Perce-Bonaventure-Island_1_504860 Canada-Perce-Rock_3_504804

Van Engelstalig door naar Franstalig. U passeert de provinciegrens en komt aan in Quebec. Volg de kustroute, route 132. Een kronkelige weg langs vergezichten, stranden, dorpjes en ruige kusten.

 

Percé is een charmant dorpje dat bekend staat om Percé Rock en Bonaventure Island. Beide zijn trekpleisters voor vele toeristen, maar de stad heeft veel meer te bieden. Er is een breed scala aan restaurants, cafés en winkeltjes die voorzien zijn van kleurrijke gevels en vriendelijk personeel. Daarnaast kunt u hier wandelen, vogels spotten, fietsen en kajakken.

 

Voor het mooiste uitzicht op de rots en zicht op het verder gelegen Bonaventure Island bezoekt u Percé UNESCO Global Geopark. Via een 200 meter hoog platform (deels van glas) kijkt u uit op de kustlijn. Leuk om net voor zonsondergang te doen.

 

Overnachting in Percé.
Inclusief huurauto

Dag 13 Percé

Ca. 190 km / 2 uur

Een bezoek aan Bonaventure Island is een must als u in Percé verblijft. Het eiland ligt op slechts een half uurtje varen. Onderweg wordt meestal langs de Percé Rock gevaren, zodat u de rotsformatie van dichtbij kunt zien. En als u geluk heeft, ziet u zelfs walvissen onderweg.

 

Aangekomen bij Bonaventure Island kan het fotograferen beginnen. Er leven hier meer dan 100.000 vogels waaronder veel jan-van-genten. Ook is het de plek waar veel zeevogels naartoe komen om te broeden. Een bijzonder gezicht als u dit van dichtbij ziet.

 

Overnachting in Percé.
Inclusief huurauto

Bonaventure & Percé Rock cruise
Percé

Bonaventure & Percé Rock cruise

Een onvergetelijke ervaring: op cruise naar de Jan-van-Genten op Bonaventure-eiland. Als natuurliefhebber gaat...

Dag 14 Percé - Gaspésie National Park

Ca. 240 km / 3 uur

Een route langs de kust van Gaspé. Er bestaat de kans dat u vanuit de auto zicht heeft op walvissen die hier leven. Laat de passagier naast u dus goed opletten of stop af en toe even om te kijken.

 

Sluit uw ogen en denk uzelf in dat u al in Canada bent. U staat op een platform waar u onder u rotsen ziet die uit het water omhoog schieten en voor u ziet u bergen met duizenden groen/oranje bomen. Ziet u het landschap? Dit is waar Gaspésie National Park om bekend staat. Een park waar landschappen van wouden, bergen en dalen afgewisseld worden en waar u dus heerlijk kunt wandelen. Het is tevens het gebied waar rendieren, elanden, beren en herten leven en in de meren krioelt het van de forellen.

 

Gaspésie National Park ligt op het schiereiland Gaspé dat bestaat uit oude bergketens van de Appalachen. In dit park vind je de hoogste Appalachen-keten en de enige rendierkuddes ten zuiden van de St. Lawrence-rivier.

 

Overnachting in Gaspésie National Park.
Inclusief huurauto

Dag 15 Gaspésie National Park - Riviere-du-Loup

Ca. 325 km / 4 uur

Canada-Riviere-du-Loup-Hiken_1_495673 Canada-Gaspesie-National-Park Canada-Riviere-du-Loup-1

De weg volgt de St. Lawrence-rivier. Ook vandaag weer goed opletten, wellicht ziet u de walvissen (weer). U passeert het Parc National du Bic. Het leefgebied van de zeehonden en vele vogels.

 

Rivière-du-loup is een klein stadje gelegen aan de kust, ten zuidoosten van de St. Lawrence-rivier. Het is een leuke tussenstop als u vanaf de regio Québec-City naar de provincie Gaspé afreist. De stad is bijna een openluchtmuseum door de vele kunstwerken die door de stad verspreid staan. Voor de kust van Rivière-du-Loup wordt uw aandacht getrokken door de Îles du Bas-Saint-Laurent-archipel. Het is het thuis van vele zeehonden en zeevogels. Vanaf de haven kunt u een boottocht naar het eiland maken en hier rondwandelen.

 

In de omgeving vindt u Parc des Chutes, oftewel Falls Park. De naam verklapt het al, er is hier een interessante waterval te zien. Vanaf een hoogte van 30 meter klettert het water naar beneden de rivier in. Zeker een aanrader om van dichtbij te bekijken.

 

Overnachting in Riviere-du-Loup.
Inclusief huurauto

Dag 16 Riviere-du-Loup - Fredericton

Ca. 390 km / 4,5 uur

U verlaat de Quebec Provincie en komt aan in New Brunswick. Maak een stop bij Grand Falls. Deze waterval van 23 meter hoog en het nabij gelegen park is een aangename stop onderweg. Voor de actievelingen kunt u zelfs deze kloof overvliegen per tokkelbaan.


New Brunswick staat bekend om de Covered Bridges, bruggen die geheel overdekt zijn, vaak van hout. De grootste komt u tegen bij Hartland. Vlak voordat u aankomt bij Fredericton.

 

Fredericton is de hoofdstad van New Brunswick. Een oude binnenstad met historisch centrum zijn de moeite waard om een wandeling te maken. De invloeden uit Engeland zijn hier zichtbaar. Het wisselen van de wacht bij het Guard House is in de zomermaanden een ware attractie. Dit ligt in de wijk van Historic Garrison District, hier zijn nog meerdere historische panden te vinden zoals militaire gebouwen, barrakken en het officierskwartier. Downtown is de City Hall te vinden. Er is een bezoekerscentrum voor nog meer ins en outs over Fredericton. Ook leuk: in de zomermaanden kunt u bij de City Hall deelnemen aan een Heritage Walking Tour. Een leuke manier om de stad te verkennen.

 

Overnachting in Fredericton.
Inclusief huurauto

Dag 17 Fredericton - Digby

Ca. 110 km / 2 uur

Canada-Digby-Peggy-Cove Canada-Tadoussac-Walvis-1_1_495455

Rijdt richting Saint John om daar op de ferry boot te stappen naar Digby. Als u aankomt in Saint John en nog tijd over heeft voordat de ferry vertrekt, is het een aanrader om eens te kijken bij de Reversing Falls. Aan het einde van de Fallsview Drive stroomt de Saint John-rivier de Fundybaai in, maar bij de monding wordt dit ook weer terug gestuwd. Door het hoge getijdeverschil van de Fundybaai ontstaan de Reversing Falls. Na de oversteek rijdt u in nog geen 15 minuten naar uw hotel in Digby.

 

Digby is een toeristische plaats in het westen van Nova Scotia. Vanaf hier vertrekt de ferry naar Saint John, New Brunswick. Door de ligging met uitzicht op de baai en het sfeervolle centrum van Digby is het een leuke plek voor een overnachting. Vanaf de kade kijkt u uit op het Annapolis Basin. Ook is Digby de uitvalsbasis voor een bezoek aan de walvissen, met een walvisexcursie.

 

Overnachting in Digby.
Inclusief huurauto en ferryovertocht

Dag 18 Digby

Ga vandaag op walvissenexcursie. Dit is echt de moeite waard. Heeft u deze dieren al gespot en wilt u een rustig dagje in de omgeving? Volg dan route 217, over de 74 kilometer lange landtong. Bij Tiverton steekt u het water over met een kleine ferry naar het laatste deel van deze landtong. Stop bij de Balancing Rock, een deel van een rots dat lijkt te zijn verschoven en op het puntje balanceert. Maak een stop bij Sandy Cove Beach voor een fijne strandwandeling.

 

Overnachting in Digby.
Inclusief huurauto

Walvissen Spotten vanuit Digby
Digby

Walvissen Spotten vanuit Digby

Ga met uw huurauto naar Brier Island, een mooie route over de landtong vanaf Digby. U bent circa 90 minuten...

Dag 19 Digby - Kejimkujik National Park

Ca. 65 km / 1 uur

Canada-Kejimkujik-Kust Canada-Nova-Scotia-Jakes-Landing-Kejimkujik_2_498937 Canada-Kejimkujik-Park

U kunt eerst nog een stop maken bij Annapolis Royal, om een bezoek te brengen aan een soort fort. Naast het fort is hier ook een historisch centrum met ruim 100 historische huizen. Daarna door naar het Nationale park.

 

De wandelschoenen kunnen aan. Dit nationale park is grotendeels te voet of per kano te bereiken. Het is overwegend vlak, dus u hoeft geen grote klimtochten te maken. Het park bestaat vooral uit loofbomen en dennenbomen afgewisseld met meertjes. Er leven tal van dieren in dit park, ogen open houden dus!

 

Vanaf het Visitors Centre zijn er diverse wandelingen van circa 2 kilometer te volgen. Maar er zijn ook langere tochten mogelijk. Liever per auto? Volg dan de Kejimkujik Scenic Drive en stop bij de uitzichtpunten. Leuke bijkomstigheid, dit nationale park staat niet alleen bol van natuur, maar was ook het leefgebied van de Indianen. U vindt hier nog veel historie terug.

 

Overnachting in Kejimkujik National Park.
Inclusief huurauto

Dag 20 Kejimkujik National Park - Lunenburg

Ca. 95 km / 1,5 uur

Als u het nationale park verlaat, kunt u door rijden naar de kust. Hier ligt het zusje van het nationale park, namelijk de Kejimkujik Seaside, de kustvariant. In dit park zijn diverse wandelroutes uitgestippeld door het onaangetaste natuurpark. Wellicht ziet u bij de ruwe rotsen een groepje zeehonden zonnebaden.

 

Een van de grootste vissersplaatsen van de provincie Nova Scotia is Lunenburg. Talrijke gekleurde huisjes van hout staan op de berg. Vanaf het water is het een mooi plaatje. Veel gebouwen zijn nog uit de 18e en begin 19e eeuw en daarmee is Lunenburg op de werelderfgoedlijst van Unesco gekomen. In het oude centrum waant u zich even in het begin van de 19e eeuw.

 

Overnachting in Lunenburg.
Inclusief huurauto

Dag 21 Lunenburg

Canada-Lunenburg-Vissersplaats

Een vrije dag in Lunenburg. Ga naar één van de strandjes langs de kust, geniet van een lunch in een vissersplaatsje of bezoek één van de vuurtorens langs de zuidelijke kustlijn. Maar bovenal, sta vandaag eens stil bij al het kleins en hoe mooi dat kan zijn.

 

Overnachting in Lunenburg.
Inclusief huurauto

Ontdek historisch Lunenburg
Lunenburg

Ontdek historisch Lunenburg

De ontdekking van Lunenburg begint goed met een tour door het dorp met een gids. Deze UNESCO-Werelderfgoed...

Dag 22 Vertrek Lunenburg

Hopelijk heeft u genoten van deze veelzijdige reis door Atlantic Canada en Québec. Vandaag reist u terug naar de luchthaven en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door de provincie Newfoundland.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen