Bouwsteen The Big Apple van Canada: Toronto

Toronto is de ideale plek om uw rondreis door Oost-Canada te starten. Het is een gezellige wereldstad die u op de fiets gaat ontdekken. Uw gids neemt u mee naar de populaire highlights van de stad, maar laat u ook ins en outs zien die u niet terugvindt in een reisgids. Neem na de fietstocht een lekker hapje en drankje op Dundas Square zodat u opgeladen bent voor de volgende dag. Een bezoek aan de Niagara Falls staat op het programma. Stap in de Hornblower-boot, geniet van een lunch en laat u overrompelen door het uitzicht op Rainbow Bridge.

Incl. dagtocht Niagara Falls
Vaar naar de Horseshoe Falls
Op de fiets met gids Jamie
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: The Big Apple van Canada: Toronto

Dag 1      Aankomst Toronto

Dag 2      Toronto

Dag 3      Niagara Falls

Dag 4      Vertrek Toronto

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Toronto

Canada-Toronto-Dundas-Square_1_495233 Canada-Toronto-Flatiron-Building_1_495215

Welkom in Toronto, ook wel the Big Apple van Canada genoemd. Het is een grote, maar gezellige stad waar u zich gemakkelijk een aantal dagen kunt vermaken. Op één staat een bezoek aan de CN-Tower. Het is de hoogste toren van Toronto met zijn 550 meter en biedt vanaf boven dan ook een prachtig uitzicht over de stad. Pas dan ziet u hoe groot Toronto wel niet is. De levendige stad kent veel hippe wijken en leuke, sfeervolle plekjes. Zeker in Downtown Toronto kunt u ’s avonds genoeg restaurants vinden om heerlijk te eten.

 

Overnachting in Toronto.

Dag 2 Toronto

Het is misschien wel de beste manier om het sfeervolle Toronto te ontdekken: op de fiets! Tijdens deze fietstocht krijgt u een goed beeld van wat de binnenstad van Toronto allemaal te bieden heeft. Daarnaast heeft u een lokale reisleider die u alle ins en outs vertelt die u niet in een reisgids zult terugvinden. Een leuke manier om de stad én de lokale bewoners te leren kennen.

 

Culturele, maar ook historische monumenten en geweldige uitzichten ontdekt u vandaag. Enkele bezienswaardigheden waar u vandaag langs fietst zijn de CN Tower, het Royal York Hotel, Union Station, Chinatown, Kensington Market, de Kunstgalerie van Ontario, St. Lawrence Market, het Flatiron-gebouw, James Cathedral & Square, de haven, Queen Street West en Dundas Square. Dit laatste plein is erg leuk om te shoppen of ’s avonds een hapje te gaan eten.

 

Overnachting in Toronto.

Inclusief Engelssprekende gids, fietsexcursie, veiligheidshelm, flesje water, snack

Dag 3 Toronto – Niagara Falls

Ca. 160 km / 2 uur

Canada-Niagara-Falls-2_1_495195

De wereldberoemde Niagara Falls liggen op slechts 1,5 uur rijden van Toronto. Het is een natuurwonder dat u met eigen ogen gezien moet hebben! Rond de klok van 10:00 uur verlaat u Toronto en wordt u naar de watervallen gebracht. Hier start de excursie pas echt!

 

Zo bezoekt u vandaag een wijnmakerij en proeft u de lekkerste varianten. U maakt een boottocht en vaart naar de grootste van drie watervallen: Horseshoe Falls. U vaart zo dicht naar de watervallen dat u deze bijna kunt aanraken. Wilt u liever geen boottocht maken, maar een kijkje achter de watervallen nemen? Ook dit kan. Deze “journey behind the falls” is een toeristische attractie, maar zeer indrukwekkend. U gaat met een lift naar de voet van de Horseshoe Falls waar u vanaf een observatieplatform de waterval van dichtbij kunt zien. U heeft vandaag de keus om één van de twee activiteiten te kiezen.

 

Rond het middaguur staat er een drie-gangen lunch voor u klaar. Op een bijzondere plek met uitzicht op de watervallen. Uiteraard is er ook tijd voor vrije tijd. Wandel naar Rainbow Bridge voor een panoramisch uitzicht voordat u weer terugreist naar Toronto.

 

Overnachting in Toronto.

Inclusief busvervoer naar Niagara Falls, wijnproeverij, 3-gangen lunch, bootticket Hornblower of ticket Journey behind the falls

Dag 4 Vertrek Toronto

Hopelijk heeft u volop genoten van uw dagen in Toronto. Wist u dat er op een kleine 3 uur rijden nog een natuurwonder te zien is? De Thousand Islands. Reis door en maak hier een mooie cruise of ga kanoën in het Algonquin Provincial Park. Wij horen graag uw wensen en puzzelen uw ideale reis samen.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lees ook het blog van Manon!