Niagara watervallen Anne
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor

Mijn bezoek aan de Niagara watervallen in Canada

Anne Slot Algemeen 22-6-2023

Wow! Misschien wel één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen die ik ooit heb mogen zien, de Niagara Falls. Wat een kracht hebben deze watervallen! De Niagara watervallen zijn gelegen op de grens tussen Amerika en Canada, zowel links als rechts komt het water aangestroomd. Ikzelf heb de watervallen bezocht vanaf de Canadese kant. Hiervandaan heb je het beste zicht op de American Falls en de Bridal Falls. Hierdoor geef ik de voorkeur aan een bezoek vanaf de Canadese kant. In deze blog vertel ik je wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan de Niagara watervallen wanneer je een rondreis door Canada maakt.

 

Natuurgeweld in alle kleuren 

De Niagara watervallen bestaan uit drie verschillende watervallen: de American Falls, de Bridal Veil Falls en de Horseshoe Falls. De drie watervallen produceren samen de grootste waterstroomcentrale ter wereld. Dit enorme maar prachtige natuurgeweld zou iedereen, wat mij betreft, minstens één keer in zijn leven gezien moeten hebben. Het is ook niet gek dat de Niagara watervallen jaarlijks ruim 60 miljoen bezoekers trekt. 

Ieder seizoen veranderen de Niagara watervallen van kleur. In de lente en zomer is het water bijna helder blauw/groen, heeft het veel geregend dan kleurt het water wat donkerder en in de winter kan er zelfs sneeuw liggen!

 

Must do's tijdens je bezoek

 

Rondvaartboot

Het is bijna onmogelijk om je te vervelen tijdens je bezoek aan de Niagara watervallen. De populairste must-do tijdens je bezoek aan de Niagara watervallen is de rondvaarboot "Maid of the Mist” (Amerikaanse variant) of de “Hornblower”(Canadese variant). Deze boten varen al sinds 1846 (!) en beginnen op de Niagara River en eindigen in de mist van de watervallen. Maak zeker gebruik van de poncho die je wordt uitgereikt tijdens het opstappen, want een nat pak is gegarandeerd.

    

Ik vond het een erg indrukwekkende ervaring om zo dicht bij de watervallen te komen. De boot bleef zeker wel 10 minuten in het midden tussen de watervallen dobberen, hierdoor kon ik prachtige foto’s maken. Vind je dit niet spannend genoeg? Het is ook mogelijk om te zijlijnen over de Niagara River! Dit is echt een leuke manier om het landschap vanuit een ander perspectief te bekijken.

 

Niagara Parks Power Station

Wat ik ook zeker zou willen aanraden is een bezoek aan de Niagara Parks Power Station. Hier wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van de Power Station, die de enorme waterstroom gebruikt om energie op te wekken. Deze interactieve must-see tentoonstelling heeft sinds kort een extra toevoeging; namelijk een 180 feet (bijna 55 meter) diepe lift met wanden van glas. Deze lift brengt je naar The Tunnel, waarbij je aan het einde uitkomt op een platform waar je een prachtig uitzicht hebt op de watervallen.

 

Helikoptervlucht

Maar misschien wel het aller tofste wat ik ooit heb gedaan: een helikoptervlucht over de Niagara watervallen! Vanuit de lucht heb je een nog beter zicht op deze watervallen. Tijdens deze vlucht vlieg je over: de Niagara River, Whirlpool Rapids, Rainbow Bridge, Niagara Falls, de American Falls en natuurlijk de Horseshoe Falls.

    

 

Niagara On The Lake

Wanneer je aan de Niagara watervallen denkt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan Niagara On The Lake, maar dit charmante stadje was voor mij een positieve verrassing! Het ligt aan de oever van Lake Ontario op slechts 30 minuten van Niagara watervallen. Het staat bekend om de vele wijnmakerijen en mooie historische gebouwen. Wat mij betreft een uitstekende uitvalsbasis voor je bezoek aan de Niagara watervallen.


Wil jij ook de Niagara watervallen bezoeken tijdens een rondreis door Oost-Canada? Neem contact met mij op en ik help je graag bij het samenstellen van je reis. Een bezoek aan de Niagara watervallen mag wat mij betreft echt niet ontbreken aan je reis door Canada!

 

Anne,

Van Verre