Bouwsteen Centraal Kalahari safari

Een 4-daagse safari naar de indrukwekkende Kalahariwoestijn.

Bosjesmannen
Jeepsafari
Vlucht met propellorvliegtuig
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Eva-Madikwe-Game-Reserve
Eva
Botswana is een fascinerende bestemming vanwege de uitgestrekte zandvlaktes en weelderige moerasdelta's, waar je wilde dieren kunt ontmoeten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Centraal Kalahari safari

Dag 1             Kalahari

Dag 2             Kalahari

Dag 3             Kalahari

Dag 4             Maun

100% maat werk

Dag 1 Maun - Kalahari

Maun is de ongekroonde toegangspoort tot zowel de Centrale Kalahariwoestijn als de waterrijke Okavango Delta. Het stadje is sinds jaar en dag een belangrijke bevoorradingsplek voor expedities en safari’s. Met een klein propellervliegtuig reist u naar uw camp in de Kalahari. Zo hoog in de lucht ziet u pas hoe immens het gebied is. De landingsbaan is een lange onbegroeide strook op de kale vlakte. Bij aankomst staan er jeeps te wachten om u en eventueel andere passagiers naar de lodge te brengen.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief vlucht, transfer, diner

Dag 2 Kalahari

De Kalahari is onvervalste natuur, waar vogels het luchtruim domineren en de meest uiteenlopende dieren de verlaten steppen en de met acacia’s begroeide savannes bevolken. Echte woestijndieren, waaronder aardvarkens, adders, schorpioenen en hyena’s, leven hier naast Afrikaanse klassiekers als leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, zebra’s en buffels. U bent de hele dag op pad. Maak een wandeling met een Bosjesman en leer de unieke plantenwereld kennen. Tijdens een jeepsafari rijdt u over hobbelige zandwegen dwars door de savanne, langs struiken en kameeldoornbomen op zoek naar dieren.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief vlucht, transfer, diner

Dag 3 Kalahari

De Kalahari in Botswana lijkt rauw, onherbergzaam en verlaten. Niet voor niets betekent kalahari in de Tswana taal ‘de grote dorst’. Die dorst wordt gelest als de blauwe lucht plaatsmaakt voor vruchtbare regenval, waarna het gebied plotseling transformeert tot een levendig wildreservaat. Alle dieren en planten reageren onmiddellijk op het verschijnen van water.

 

Overnachting in de Kalahari.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Kalahari – Maun

U wordt van uw lodge naar de landingsstrip gebracht. Een korte vlucht brengt u weer terug naar Maun. Bij aankomst op het vliegveld eindigt uw arrangement.

 

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën